• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Ollena, ilu ortopedow widzialas w UK? Bo jak patrze na nozki tubylcow, to obawiam sie ze ich tu wcale nie ma. Plaskostopie daje charakterystyczny chod, koslawosc i szpotawosc tez - tego tu jest od zajechania. Nie ma z kim gadac.
Mlody wrabal jajeczniczke - byla bardzo "haammm". Teraz poczekamy na wyniki.

reklama
Jestem zmęczona, Wandzia niewiele spała w ciągu dnia i teraz padła.... oby do jutra rana :-D Noc przed zębami była mało fajna a dzisiaj już o wiele lepiej, mogłoby mi się dziecko naprawić i przesypiać całe noce jak to robiła jeszcze nie tak dawno. Poza tym wyprasowałam jej ubranka, nastąpiła zmiana garderoby na rozmiar 68 i wszystko prałam wyjęte z kartonu a dziś prasowanie tego... nie jest tak źle :) chyba nic nie będe musiała jej dokupić, bo wygląda na to że ubrana jest od A do Z:))

Aniu super, masz problem z glowy. Moja juz chodzi w 68 bo reszta mala sie robi jak nie na dlugosc to na szerokosc;) 68 za duzawe, ale wyjscia nie ma.
Tak czy inaczej ma kilka ubranek na krzyz jesiennych, nawet z pajacow wyrosla. Pajace, kurtka/plaszczyk, bluzki i spodnie nas czekaja roznorakie, chyba ze paczka z USA z carters dojdzie ale tam sa ubranka na 6 miesiecy..
Choc tam jest numeracja na 3 mies i zaraz na 6m a ona z 3m juz ma krotkawe, wiec zastanawiam sie jak oni tam maja..

Mia niezły kawałek kobiety jest jak 3 miesiace i już 68 nosi:)) u nas był szybki skok bo bardzo długo 56, potem tylko miesiąc 62 i teraz 68. Może na chwilkę stanie ze wzrostem bo mam śliczne rzeczy na jesienne dni...

Wiesz Aniu, ona jeszcze nosi spokojnie 62 (czyli ubranka na 3 miesiace, tak?) ale ma ich 2 rzeczy na krzyz z dlugim rekawem wiec ja jej juz kupuje na 68 bo nie oplaca mi sie na 3m kupowac i sa za duze, ale ubieram bo co mam zrobic w chlodniejsze dni? To sa ubranka 4-6miesiecy wiec pochodzi w nich jeszcze dluuugo. W upaly nosi spokojnie jeszcze te 56 i 62 i sa dobre, choc np. bodziaki z H&M 2-4 miesiace sa krotkie juz i nie zakladam bo ja cisna (biedronke pamietasz?;))

Nie wiem ile moja kobieta ma wzrostu ale wazy rowne 6kg.

hełoł ...
y dziś bbyliśmy u 2 lekarzy: pediatra nr 1 czyli przychodniany i pediatra nr 3 czyli szpitalno-prywatny...
Moja pani pediatra ma kilka schizów - zapalenie płuc, zapalenie dróg moczowych, cukrzyca ... ketonaza, ketony i cukier w moczu no i jeszcze toxo ... dzis zakazała Mlodemu jeśc fiutra z Bazyliady ... gdyby nie to, że Pani dobrze słucha, mam ją vis a vis swej pracy i mogę w sumie wózkiem na spacer do niej to dawno bym podziękowała za współpracę...
Pan Nr 3 - czekać i miał racje że to będzie do 2 dób i nic nie musi sie wykluć.
Mlodziak już nie gorączkuje w sumie bo ma tylko nieco ponad 37 ... ale za to zaczyna się nowa jazda pt. zęby ... jak nie urok to sraczka i tyle.
Zapomniałam powiedzieć - znajoma gdzieś widziała i mi "sprzedała" RYŻ !! suchy ryż wrzucamy do flaszki, zalewamy wodą do tego kropla płynu i myjemy flachę poprzez potrząsanie ... wszystko świetnie domywa, każdy zakamarek.
A buty - podeszwa giętka, kostka nie ma prawa latać.

Dobry wieczór,

Wreszcie chwila dla siebie.
Moj J dzisiaj pierwszy raz co obiecał to dotrzymał. Obiecał wrócić do 16 żebym mogła zrobić ofertę dla klienta i wrócił :):szok:

Moja Juleczka tez jeszcze nosi r 68. Pokupowałam 74 ale za duże. W ogóle te rozmiary... a ona ma długości chyba ze 72 cm już.

Wreszcie wróciła normalność i normalny program w TV. Seriale, seriale... aż miło :)
"NA wspólnej", "Julia",. jakiś nowy "Lekarze", "Prawo Agaty", i nowy sezon " Przepisu na życie " (tylko jeszcze nie wypatrzyłam kiedy). W końcu nie będę zmuszona oglądać o samolotach, o historii II wojny, i "Uwaga Pirat" i TVN24 przez 24 !

Misia - to w końcu nie wiadomo co Kubie jest ?
Robiłaś badania moczu ? Zwariować można od ilości tych Pediatrów :)

Ja od 3 tygodni planuje Julce zrobić badanie moczu i zabrać sie za to coś do badania nie mogę. Jakoś nie wiem jak to zorganizować i pobrać ten mocz.. ehh...

Kłaczek i ja to dwie skrajności w podawaniu jedzenia. JA cykor a kaczek odwaga na maxa :) Ja się boję nowości a klaczek daje wszystko. Kurdę !

Ręce mi opadają... Zrobiłam dziś podejście do jakichś zakupów, bo nie mam się w co ubrać ( jeśli wziąć pod uwagę, że nie mam ochoty całkiem się rozbierać żeby dziecku cyc udostępnić), no i Maks powtórzył numer z obesraniem się po pachy. Próbowałam nawet zadziałać na miejscu, ale zajrzałam, zaklęłam szpetnie i zapakowałam z powrotem, wrzuciłam do samochodu i znów na sygnale do domu. Przyjdzie mi ubierać się przez internet, jak tak dalej pójdzie.
Ponadto mój synek celuje w wymuszaniu karmienia w miejscach tyleż publicznych co dziwacznych - ostatnio zaliczyliśmy ogródek w knajpie w ścisłym centrum miasta i kancelarię adwokacką ( najpierw pląsałam z dziecięciem na rękach, szczebiocąc jak kretynka " o, zobacz jaki śliczny żółciutki kodeks karny", a potem załatwiałam sprawy z panem mecenasem z Maksem przy cycu.)
Ollena - ja właśnie uruchomiłam ciuszki z Cartersa w rozmiarze na 6 miesięcy. Nie powiem, żeby były za duże jakoś wyraźnie.
Chciałam dziś kupić Maksiowi jakąś przejściową kurteczkę i stwierdziłam, że w sprawach odzieżowych panuje obrzydliwy seksizm. W dziale dziewczęcym - 15 modeli kurteczek. W dziale chłopięcym - dwa.

reklama
Zoyka pobrac mocz to zaden problem kup w aptece woreczek , przykleisz i niunia nasika mocz z woreczkiem do pjemnika i sprawa załatwiona kup woreczków kilka bo dziewczynkom ciezej sie siura do woreczkow gdzies bokami ucieka ale jak sie porzadnie przyklei i zacisnie pampersem to da sie złapac mocz do badania
Misia a moze ta goraczka i inne objawy były wlasnie powodem zabkowania , ja czytałam kiedys ze dzieci nawet moga kataru dostac , zapalenia gardełka albo kaszlu , i temp przeciez bo wiadomo ze jest jakis stan zapalny jak dzieci zabkuja

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry