reklama

Ciąża po 40

Co z Wami?
Chcialam poczytac wieczorowa pora a tu pozostaje ksiazka.. ;-)
Mam fatalny wieczor, dzien, zrezygnowalam z piwka z kolezanka..

Dzis z mama odkrylysmy (w sumie Patryk odryl) pod szufladami u mojego brata miliony kartonow po fajkach.
I 2 kartki A4, tzn 2 pliki kartek, umowy na pismie, ze ma swoim bylym (najlepszym do niedawna kumplom) oddawac co miesiac po 300zl, jednemu 4000zl w sumie, drugiemu mniej.
On twierdzi, ze podpisal to bo go nastraszyli, ze pojda na policje ale on nie wie czego akurat jego.....ukradl im.
nie moge sie pozbierac. nie wiem co mam myslec i kogo ma mi byc szkoda, jego jest mi szkoda i mysle co nim kierowalo, co zrobil z kasa i o co w ogole kaman.
Pracuje od 2 tyg, rodzice maja mu zabierac wyplate.
Ja twierdze, ze powinni sie skontaktowac z tymi chlopakami i wypytac ich o szczegoly.

Ostatnia edycja:
reklama
Olaboga, człowiek se nie może pojechać do Krakowa łóżka zamówić, bo płaczą
:no::no::no:

No więc tak, z samego rańca pojechaliśmy do Krakowa, wpadliśmy do firmy od naszego łoża, a tam bardzo mili młodzi ludzie , pokazali wszystko, pogadaliśmy, porabatowali nasze zakupy, nawet zaliczki nie chcieli, za jakieś 3 tygodnie będziemy mieć nasze mebelki, wyrko 200x200, 2 szafki nocne no i materac tez od nich bo dali rabat...i jeszcze nam ławę do salonu tez zrobią, cała impreza razem z kosztem transportu ( bo nam to przywioza do chałupy ) 4000 zł. Ogólnie to się z nimi zakolegowałam, bo piękne te mebelki robią i na pewno będę tam (w miare jak na moim koncie będzie gotówki przybywać) robić kolejne zakupy :-) Godzilla cały czas tam zwiedzała te łózka ( bo ona już umie wchodzić i schodzić z wyra ) raczkowała sobie..ogólnie aniołek...w potfora przeobraziła sie niewiele później jak tatuś zajął się swoją pracą, a mamunia musiała na niego czekać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: postarzałam się o jakies 10 lat podczas tych kilku godzin:no: W drodze powrotnej korki jak jasna cholera ( na Euro autostrada już miała być :laugh2: ) Paćka się obudziła 40 km przed Rzeszowem i musialam wychodzić z siebie, żeby nie wyła...jestem wypompowana:sorry: ...ale mebelki superowe;-)

Marzenko no i co?? był sens sie tak załamywać, popadać w nerwicę, tracić zdrowie??....jak widzisz nie warto, pamiętaj , codziennie wstajesz z wyra i mówisz sobie na głos : Dziś jest mój szczęśliwy dzień:tak: ..a co do przeprosin szefa, szczere czy nieszczere, na pewno wiele go kosztują, ale najważniejsze aby zapłacił za prace Miśka, bo w końcu jesteście rodziną z dziećmi i macie potrzeby. Widocznie się nieźle szef zorientował, że jakby co do czego przyszło to raczej on po doopie dostanie:tak: No to juz z górki macie, ciesze się:tak:.

Kłaczku rozszalałaś się z tymi zakupami:-D

U nas ostatnia nocka świetna, tzn., krótka pobudka o 3 i sen do 6, tak to moge mieć ...no ale znając Paćkę to był pewnie jednorazowy incydent:-D Jedna z górnych jedynek zrobiła małą dziurkę w dziąśle....:tak:

Ollena doczytałam Cię....masakra...weźcie pod uwagę, że on może nawet wypłaty do domu nie donieść, tylko po drodze z pracy kasa mu się ulotni, bo albo długi poodaje, albo dokupi fajek i in. rzeczy...współczuję, wg mnie żadnego zaufania i w nic mu nie wierzyć, wytoczyć "działo" w postaci zagrożenia wyrzuceniem z domu....u mnie to zadziałało, jak zagroziłam, że zginie mi jeszcze raz jakiś pieniądz, to zmieniam zamki i nie ma wejścia do domu...uspokoił się, ale i tak żyłam w strachu czy nadal nie kombinuje nic.

Ostatnia edycja:
Majuska super z tymi meblami!
A Packa i droga? i tak dlugo spala, moja w aucie spi 15 min (jesli akurat ma pore spania!) i jest wrzask i nie ma wypros...
Oni maja jakas stronke z tymi meblami? Tez bym zaczela powoli ogladac..

Ollena tu jest ich stronka:
Meble | Materace koło łóżka tapicerowane Meble z litego drewna kraków zrobią Ci też na Twoje zamówienie, to co będziesz chciała, np. inny wymiar, czy też inny układ szuflad w komodzie itp., sa bardzo elastyczni. A łózko ZEN jest ich hitem sprzedażowym:-D..to co tak niby w powietrzu się unosi....Aha no i za transport z Krakowa do Rzeszowa 120 zł;-)

Paćka w drodze do Krakowa spała , jakieś 2.40h , natomiast w drodze powrotnej obudziła się no i trochę tragedia była, bo to żywe srebro, jak nie śpi to musi się ruszać, a nie siedzieć w jakimś foteliku, więc cudowałam, żeby jakoś dojechać

Ostatnia edycja:
Majuska, fajnie z meblami! No, Packa i tak grzeczna byla. Karol w aucie zwykle podrozuje z zaangazowaniem, naprawde musi miec pore i byc zmeczony zeby zasnac bo on przeciez musi widziec gdzie sie jedzie. Szczegolnie podoba mu sie w autobusie.
A zegar na sciane w kuchni bedzie mniodzio - w sumie dalam 99pi za zegar, a z przesylka wyjdzie niespelna 5 funtow.

Ollena, Majuska dobrze gada - braciszka trzeba przycisnac, a z tymi kolegami pogadac i dowiedziec sie co i jak. No, jesli ich okradl, to faktycznie milo z ich strony ze tylko postraszyli policja a nie poszli zlozyc doniesienia, niemniej jednak ja bym sie z nimi skontaktowala.

O, kurde...
LIGHTLY PADDED PATCHWORK AND LACE QUILT WITH 2 PILLOWSHAMS &2 CUSHION COVERS. | eBay

Ostatnia edycja:
Ja tez bym sie skontaktowala, ale mama go czyms takim postraszyla, wiec nie mysle ze to zrobi.

Majuska cosmu gadali na temat mieszkania w domu, utrzymania itd. SPia z kasa bo inaczej sie nie da juz jakis czas ale co z tego jak on innych okrada?! No szok, wstyd i w ogole..
POwiedzialam mamie, ze powinna isc do chlopakow (zna ich bo przychodzili do nas nie raz) bo to tez o jej reputacje chodzi, niech powiedza co i jak, gdzie i z kad?
Ja bym poszla...
On mi ma jeszcze oddac 200zl, powiedzial ze po wyplacie. Wyobrazacie ile tego bedzie po kazdej wyplacie? Moj leb tego nie ogarnia...nie tej kasy ale jego myslenia i glupoty.

Ollena...OJ nie wiem, czy bym się bawiła w rozmowy z kolegami, w końcu i oni dorośli i Twój brat dorosły, niech sami ten problem rozwiązują między sobą, rodzice chyba nie powinni się angażować i jedni i drudzy wiedzieli co robią, a skoro wyszło jak wyszło to trzeba ponosić konsekwencje, nawet jakby to miała być mordobitka...jak rodzice będą odkręcać "tematy" młodego, to on poczuje , że jakby ściągnięto z niego odpowiedzialność, od teraz to rodzice będą mieć jakies zobowiązania z jego kumplami a nie on. Ja swojemu synowi nie pomogłam w tych tematach, przyszedł nawet raz z rozwalonym okiem, trudno, trzeba płacić za swoje błędy...

Tu nie chodzi zeby mu pomoc, absolutnie! Bo mama i tak mu pomagala nie raz oddajac MI kase ukradziona przez niego..
Tu chodzi zeby spytac o okolicznosci...z kad wiedza, ile i z kad im wzial... bo swoja droga z kad wiedzial gdzie maja kase itd? Ja nie wiem gdzie i ile kasy maja moje przyjaciolki...

reklama
Powiedzial, ze podpisal im to, bo nastraszyli go policja.. Rodzice mowili o kradziezy a on sie akurat od tego nie bronil.
Juz jakis czas temu przestal sie z nimi kumplowac, zero wyjsc z nimi, telefonow a jeszcze rok temu non stop z nimi. Gdyby pozyczyli nie chcieliby sie izolowac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry