reklama

Ciąża po 40

witajcie

Ollena - ja własnie w czwartek pójdę mojego małego zmierzyć i zważyć (akurat skończy 4 mies.), waga na pewno będzie wyższa niż Mii (ostatnio było 7550g), ale nie wiem ile urósł na długość,

Malfi - ja w żadnej ciąży nie miałam żadnych objawów (poza strasznie swędzącymi piersiami), z czego sie bardzo cieszyłam, jakoś przytulanie porcelanki chyba nie bardzo jest miłe, ciesz się, że tak fajnie to przechodzisz,

Ania - kurcze fajnie - nowe życie zaczynacie, tez ten etap przechodziłam, pakowanie, wysyłanie. Najfajniejsze było to, że paczki nadałam w piątek (wieczorem przyjechał po nie kurier), a wylatywałam w niedzielę. W środę przed południem już w IRL odbierałam paczki, które sama nadałam.

azula - strasznie mi przykro, moja córka jest w wieku Twojego Ś.P. syna - nie wyobrażam sobie jakby to było, gdyby jej zabrakło.

Ostatnia edycja:
reklama
klaczku moj ruchliwy byl ale nieszkodliwie. Nie zaczepial, nie interesowaly go kable, laptop, tv, nic z tych rzeczy. Babcia mu w PL jedynie pozwalala grzebac w szufladzie z chochelkami wiec byl zainetersowany bardzo. Tak to calymi dniami bawil sie swoimi zabawkami, albo jezdzil po lawie autkami itd. Kup resoraczki, zobaczysz jakie bedzie zainteresowanie:)

Katrina no bylam na szczepieniu moglam zwazyc dokladnie, ale zrobi to w nastepnym miesiacu. A szczepilas juz Kube na gruzlice? ja ciagle czekam na list z terminami dla Mii i Patryka.

Mia nie spala popoludniu wiec juz padla:)

Ollena, chyba za wczesnie na resoraki. Poki co interesujace jest walenie grzechotka w lawe, lub lizanie paska od nosidelek.

Matko! Ten wozek to jak przyczepa campingowa swego czasu.. Odjazd.

Katrina jaka kolejna BCG? U nas jest jedna dawka! Mam raz zaszczepic Patryka (nie mogli po urodzeniu bo szczepili tylko w srody a my wyszlismy w niedziele) i raz Mie. W PL tez o jednym razie mi mowili za ktory musialabym zaplacic.

Klaczku nie za wczesnie na pewno, Patryk zaczal meczyc resoraki majac 7-8 miesiecy kiedy zaczal raczkowac:) wazne ze sie porusza i mozna tam i z powtorem tym poruszac:)

Cześć kobity. Ja tylko na moment.
Maks obudził mnie o 5 rano - kuuupa!!! Masakra, bo zanim wstałam i wyniosłam obesrańca do łazienki to pielucha przepuściła, piżamka przemokła i kupa wyciekła do łóżka. Naszego, nie Maksiowego, bynajmniej.
Ale wiecie co - warto było, naprawdę. Bo jak wieczorem zamierzałam zmienić pościel, to Maksio ( który już miał niby spać) zażądał dokarmiania cycem i MF musiał przejąć zmienianie pościeli. Gdyby nie dziecko przy cycu to bym się zwijała i turlała ze śmiechu... Przy akompaniamencie niezwykle kwiecistych przekleństw biedny MF trzykrotnie wpełzał do poszwy na kołdrę, z kołdrą:
a) pchaną przed sobą
b) ciągniętą za sobą
c) ciągniętą w zębach ( żeby rękami przytrzymać narożniki poszwy).
Żadna z metod nie okazała się skuteczna. MF oświadczył, że on woli już spać w obesranym niż zmieniać pościel, że nawet na kupę gnoju by spać poszedł, gdyby wiedział ile to roboty, i że co mi do łba strzeliło, żeby zmieniać wszystko skoro młody obesrał tylko prześcieradło ( też prawda, swoją drogą). Tonem pełnym jadowitej słodyczy powiedziałam " och, kochanie 10 lat sypiamy we wspólnym łóżku a tobie pierwszy raz zdarza się zmieniać pościel?" I wyobraźcie sobie - podziałało! Walka z poszwą została wygrana przez MF, ufff.

Malfilka - to oby Ci dalej tak bezobjawowo ciąża przebiegała! Pies super!
Katrina - jaki Kuba już poważny!
Azula - współczuję, musi Ci być dziś szczególnie ciężko.

Jajca nie jajca, ale ile ma kobita wyświetleń, to jak ten od przyczepki, którąż to aukcje misia kiedyś zapodała:-D tak się teraz na allegro handluje, ha!:-D
spędziłyśmy sobie dzisiaj miły i uroczy dzionek z sam na sam z GOdzillą, gdyż tatuś jest na delegacji, byłyśmy sprawdzić jak tam drzwiczki montują w nowym domku...mam nadzieję, że w tym miesiącu się przeprowadzimy ;-) macie może pomysł, jak zabezpieczyć tą poręcz od schodów ?? tam gdzie się schodzi to wiem, że bramkę trzeba zamontowac, ale przecież kombinatorka będzie się spinać po tych drążkach metalowych zapewne i nie mam na razie pomysłu jak to zabezpieczyć...

DSCF0917.jpg

Flo co to za skrót MF ? Mój tez zmienia tak poszwę na kołdre, że wchodzi do środka:-D:-D:-D..to jakiś kosmos jest:-D:-D taką 200x200 mamy ...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry