reklama

Ciąża po 40

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa.Wczoraj tym bardziej ciężko było bo był poniedziałek.Ja śp Zbysia rodziłam też był poniedziałek.Majuska ZEN zenem ale po co wybrałaś takie gelendry(poręcze) skoro masz malutką Paćkę????? Malfi to co innego bo dziecię dopiero co się rozwija ,a poręcze już są:tak:Malfi ciesz się ciążą tym bardziej ,że tak łatwo jak na razie przechodzi bez mdłości i innych atrakcji.Pleksi nie głupie rozwiązanie o ile to to ma odpowiednią wysokość i mimo wszystko małe nie spróbuje nogi przełożyć.A ja uwielbiam wszystkich świętych i dzień zaduszny może dlatego ,że jako dziecko chodziliśmy po odwiedzeni grobów do cioci-babci gdzie przychodziła cała rodzina kupa cioć wujków kuzynostwa i świetne jedzonko:tak:.No i te wieczorne spacery na cmentarz jest cudnie zawsze kupuję więcej zniczy i zapalam na opuszczonych grobach.Też kiedyś wydawało mi się ,że zmarli to są w głowie od kiedy tam leży moje dziecko wiem ,że nie tylko w głowie to ciało z mego ciała.

reklama
Bry

Oj chyba muszę tez na kawkę sie rzucić, bo przez tę pogodę nie mogę sie obudzić.
Miłego dnia Wam życzę.

Aniu - a tu z kolei w Hellowen po domach chodzą dzieci poprzebierane i zbierają słodycze. Właśnie jesteśmy na etapie kupowania małej stroju na takowe zbieranie słodkości.

Katrina i tu w PL też już młodzi robią zabawy 31 października.Mnie osobiście te zbieranie słodyczy przez maluchy się podoba i te wycięte dynie.Dzień 1 listopada to Dzień poświęcony wszystkim świętym ,a święci na pewno byli ludźmi radosnymi i teraz "balują w niebie" dopiero 2 listopad to dzień zadumy :tak:Katrina jak kupisz strój to daj fotę Alinki:-)

A my w tym roku jeszcze Halloween biernie, tzn. musimy sie obkupic w slodkosci dla dzieciarni, ale w przyszlym roku to juz Karol ruszy przez wies w jakims gustownym kostiumiku. W zeszlym roku na Elizabeth, mimo ze nie mielismy domu "oznakowanego", zapukala do nas ekipa dzieciakow i byly tak zajefajnie poprzebierane ze urzadzilismy mala sesje fotograficzna. No, nawet pies byl przebrany za wampira.

katrina teraz juz wiem o co Ci chodzilo:-) U nas w Coombe juz w ogole nie szczepia na BCG, kazdy dostaje termin listownie.
Mia juz miala jedna szczepionke 6w1, ok 21 padziernika pojdziemy na druga.

Aniu szczepienia niby wszedzie obowiazkowe ale to od Ciebie zalezy na co szczepisz dziecko i nikt Cie do tego nie zmusi. Ja podchodze do tego tak, ze czym mniej szczepien tym lepiej, zreszta kazde wywoluje u mnie gesia skorke i bezsenna noc przed, bo powiklan po tych szczepionkach moze byc mnostwo :(

Swieto Zmarlych lubialam zawsze bo nikogo bliskiego nie mialam, wiec byl to dla mnie dzien spacerow i tyle. Teraz lezy tam moj ukochany, najukochanszy dziadzio, wiec jest to dla mnie swieto nad wyraz smutne. Cala ta otoczka, nastroj, znicze wieczorem wywoluja we mnie jeszcze wieksza tesknote i smutek.

Haloween nigdy nie obchodzilsmy, zobaczymy co w tym roku bedzie.

Dzis od rana smaze nalesniki, kapuste do krokietow, farsz 'ruski' mm zrobil mi wczoraj i laduje go tak jak kapuste do krokietow, pycha :-))
Poza tym sprzatanie, pranie i znowu wieczorem nie bede wiedziala jak sie nazywam..

Mia nad wyraz grzeczna ostatnimi czasy, obliczylam kiedy nastepny skok rozwojowy i jesli 1 listopada moje dziecko zacznie wychodzic z siebie to uwierze w te skoki w 100%!

Azula takie wybrałam, bo tak na prawde nie ma za wiele do wyboru, musiałam też patrzeć na koszty, szkło hartowane to spory wydatek, inne schody po prostu mi nie pasowałyby. Wybrałam takie jakie mi się podobały, bo przypuszczlnie będę je oglądać do końca życia ( no chyba, że w to LOtto wygram :-D ) Jakoś zabezpieczymy, a przecież Paćka ma już rok, jeszcze chwilke i ogarnie, żeby tam nie wyłazić, głównie na dole będziemy siedzieć, a tam zabezpieczy wejście na schody bramka:-)

Pies Wampir boski:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry