reklama

Ciąża po 40

Pamiętam jak pojechałam pierwszy raz do IE, akurat 29 pazdziernika... szaleństwo na ulicach związane z halloween. Mnie to święto jakoś nie kręci, ale zawsze co roku robię Filipowi dynię ze świeczką:-D ale nie wielką spożywczą dynie tylko takie malutkie ozdobne i wkładam do nich te świeczki zapachowe do podgrzewaczy. Jednego roku podpalił tym wykładzinę w swoim pokoju :-D
Nigdy nie chodzę na groby 1 listopada, wkurza mnie ten tłum i baby ubrane w najlepsze futra grzęznące w błocie na cmentarych ściezkach. Jadę kilka dni wcześniej i kilka dni później...
Ollena nie wiem jak jest w IE, ale na pewno w UK szczepienie przeciw zapaleniu opon mózgowych jest obowiązkowe. Gadałam z dziewczyną dwa dni temu przez skype, ona już ma dwuletniego synka urodzonego w Londynie i przekazuje mi mnóstwo istotnych informacji na temat opieki zdrowotnej dla dzieci.
Majuśka to są bardzo ładne schody a Paćke opanujesz - pamiętaj w razie czego streczem owinąć i spuszczać na linie na dól :rofl2:
Zoyka to trzymamy kciuki za zmiany zawodowe.... :-D

Wróciłyśmy ze spaceru teraz, jest cudownie na dworze :))) a rano był pediatra no i osłuchowo czysto co jest najważniejsze. Katar u małego dziecka utrzymuje się około 10 dni więc zostało nam jeszcze 6 dni męki i mam Wandzię trzymać jak najwięcej w bujaczku żeby była bardziej pionowo. Chciałam sobie dziś ugotowac jakiś obiad i koniec końców kupiłam mrożoną pizzę i siedzi w piekarniku. Kawalerska gospodarka jest bardzo oszczędna :-D

reklama
Jesteście kochane. Nie wiem co bym bez Was zrobiła w tym swoim domowym nudnym życiu :-)

Robię kurczaka w potrawce. Uwielbiam,a le zawsze spiep...ę. Macie swój sposób ?

Słonko świeci,czekam aż Julencja wstanie i idziemy na spacerek.

Ollena właśnie Amelka to też słodycz (w dzień) w nocy Troll przebrzydły budzi się do nadal 4 razy i wysysa wampirianka co jest do wyssania.Majuska rozumiem skoro mówisz,że ogarniesz te schody to na pewno ogarniesz:-):tak::-D.I Ty i Zoyka na zakręcie zawodowym więc && oby wyszło no i dajcie znać jak się uda co robicie:tak:Ja na razie dycham ale pewno też za jakiś czas będę myślała:tak:

Majuśka za Ciebie też trzymam kciuki :-D
Zoyka moja potrawka:
ugotowany kurczak i obrany pokrojony w kawałki
trochę rosołu od tegoż kurczaka
smietana
zielony koperek a zimą zioła prowansalskie
Kurczaka wrzucam do rosołu -nie może byc go za dużo żeby tylko przykrył mięso - gotuję w nim przyprawiając pieprzem aby nie był mdły. Siekam koperek i wrzucam aż do zagotowania a następnie dodaję jakieś 3 łyżki smietany. Koniec potrawki :-D

Anka, dostalam info, ze szczepienia nie sa przymusowe. W sensie ze nikt Cie nie zmusi. Znajoma do tej pory nie zapodala corce ostatniej partii szczepien, a ma - bagatela - rok opoznienia. Dostawala poczatkowo pisma z kolejnymi terminami szczepien, teraz juz tylko informacyjne o waznosci szczepien ochronnych. Mieszka w Anglii.

reklama
Kłaczek na siłę może nie, ale lekarz może poprosić opiekę społeczną żeby skontrolowała czy z dzieckiem jest OK skoro matka unika szczepień i może zaniedbuje dziecko. A po co takie wizyty w domu i kontrole obcych ludzi? Lepiej zaszczepić i nie narażać się brytyjskiemu wymiarowi sprawiedliwości i opiece :-D
Poza tym za dawnych dobrych czasów w PL szczepiono przeciw wirusowemu zapaleniu opon mózgowych i nikt się nie buntował a teraz jakieś wymysły, że to niepotrzebne i zbędne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry