reklama

Ciąża po 40

Wybieram porod. Dentysty boje sie panicznie.

Ollena, byc moze wlasnie juz taki okres lapie, orientuje sie kto swoj kto obcy, ale obserwuj jej rozwoj, zwroc uwage na zachowania w obcych miejscach, na akceptacje np. innego miejsca do spania, innej lyzeczki do jedzenia itd.

reklama
Kłaczek - to ja chyba masochistką jestem (takie tez odniosłam wrażenie po minie dentystki), bo powiedziałam jej, że znieczulenie, to tylko do wyrywania.
Nawet przy leczeniu kanałowym - NIE CHCĘ!!! Wolę chwilę pocierpieć jak mi grzebie w paszczy, niż po ustąpieniu znieczulenia czuć bolące dziąsła jeszcze ze 2 dni.
Zresztą - jak to koleżanka kiedyś stwierdziła, Ty to nawet depilatorem pachy depilujesz, to o czym my gadamy..????

Witam :-D
Katrina chylę czoła, jesteś masochistką :))) mogłabyś pójść za mnie wyrwać zęba? Zapłacę ;-) Przymierzam się do tego od kwietnia i ciągle przesuwam terminy, w końcy mnie stomatolog wywali z listy swoich pacjentów:))
Ollena to jest ten wiek, przejdzie za kilka tygodni i tylko nie uciekaj z Mią a staraj się przyzwyczajać do obecności innych ludzi. U nas ten stan trwał trzy miesiące a teraz sporadycznie mała wrzeszczy jak ktoś ewidentnie się jej nie podoba albo wsadza twarz w wózek.
Majuśka wspólczuję Kasi, ale dobrze że z nią jedziesz. Pożegnać zawsze trzeba nie zważając na układy lepsze czy gorsze z ex mężem...

Wandzia szaleje na olbrzymim kocu na podłodze. Mata od wczoraj jest za mała i spełza z niej przesuwając się w niewiadomy sposób po całej podłodze. Z koca co prawda też złazi ale zajmuje jej to więcej czasu :-D Powinnam chyba rozłożyć dywan, bo sam koc na kaflach to jednak za mała izolacja i może gdzies ją przewiać i podziębi nerki. Od kilku dni przewraca się sama na brzuszek także nadgoniła umiejętności swoich rówieśników :-D jestem bardzo dumną mamą :laugh2:
Zapraszam na późną kawę, dzisiaj pospałyśmy trochę po ciężkiej nocy

Witajcie

my tez pospałysmy mala do 8 ja juz o 6 sie obudziłam wyspana i kreciłam sie kiedy mała sie obudzi , pogoda u nas paskudna pada ponuro , barowo brrr okropnie przyjdzie nam kisic sie w domu na bank
Jesli chodzi o dentyste to tez sie panicznie boje wole isc rodzic dzieci przyjemniejsze to jest
nie mam cos ochoty na pisanie doczytuje was a zero checi

Katrina, jestes masochistka. Zdecydowanie. Z tym depilatorem to prawda??:szok: Ja sobie nie dam w ryju NIC zrobic bez znieczulenia. No, moze kamien usunac. Pierwsze co to dre pysk o znieczulenie. Zdarzylo mi sie usuwac zeba na zywca bo znieczulenie nie zadzialalo (stan zapalny) i pieknie dziekuje za takie atrakcje.

klaczku no bede obserwowac choc nowe miejsca ja ciekawia, wystarczy ze uslyszy obcy glos w nowym pomieszczeniu i jest ryk.

Ja po wyrywaniu chirurgicznym 8semek powiedzialam, ze wole rodzic ale bylam wtedy po porodzie ze zzo, wiec wspanialym, nie wiedzialam jak jest bez i teraz wole wyrywac ;)

Moje dziecko ktos ostatnio podmienil, odkad przyjechalismy..sama sie bawi, lezy w lozeczku, walczy z zabawkami, koldra i nie potrzeba jej wreszcie towarzystwa i nie drze sie tak jak w PL. Ale ja wierze ze to bylo apogeum skoku, 17tydzien. Zobaczymy co bedzie za miesiac kiedy przewiduje kolejny skok;)

Znam dziewczyny ktore jak katrina depiluja pachy depilatorem :-) nie probowalam, ale jakby co to wybieram wosk;)

Hej!
A u nas chyba jest właśnie skok, z wykresu wynika, że mamy właśnie "piorunek" , Paćka jest niemożliwa, chodzi i wyje, wisi na mnie, szuka za przeproszeniem "miodu w doopie" ...typowe objawy skoku u Paćki.....mam nadzieję, że to lada dzień minie. Przynajmniej w nocy spała w miare, tylko jedna pobudka o 3.30.
Była u nas w nocy jakaś straszna burza, tak łupało tuż nad naszym blokiem, że hej, dziwne, bo to Paćki nie obudziło, a mi zabrało godzinke fajnego snu. Dzis jest szaro-buro i siąpi deszczysko..typowa pogoda na pogrzeb...na który właśnie się zbieram.
Przyczajam się na zapisanie Paćki do żłobka w mojej nowej gminie, otwieraja nowy żłobek od 3 grudnia, gmina dopłaca 300 zł, a ja miałabym płacić 340, muszę się szybko przemeldować, żeby mi się należał, no a potem krzyżem leżeć, żebyśmy się załapali....mam nadzieję, że będziecie trzymać kciuki.
Katrina jesteś hardkorem:szok::-)

Majuska trzymam kciuki za zlobek! fajna cena! No i znaczy, ze skoki istnieja...;)

Mamy dzieciakow ktorych dzieci jeszcze jedza w nocy..kiedy zamierzacie oduczac jedzenia? Patryka oduczylam jakos w wieku 8miesiecy.
Kuzynka oduczyla corke cycac w nocy w wieku 6 miesiecy czyli tak jak ksiazka pisze. 2 noce woda i wiecej sie nie budzila.

Ja chyba tez jeszcze miesiac poczekam i sprobuje, Mia jak sie budzi np za wczesnie (ok 3) to ja przekladam na bok, daje smoka i spi dalej wiec jest chyba na dobrej drodze.

Katrina podziwiam i zdecydowanie wolę dentystę nawet jak bez znieczulenia(jednak to wielokrotnie krótsze niż poród) ale i tak każę się znieczulać prze borowaniu.Po co cierpieć:tak:Poroduna znieczuleniu nie miałam ,a siłami natury to koszmary były.Z pierwszym przynajmniej nie wiedziałam co mnie czeka z drugim zeżarłam z bólu róg poduszki na porodówce ,a Amelka to tragedia niby maluśka ale w środku wszystko pozrastane ,stwardniałe i to był chyba najgorszy z porodów.Ollena Amelia wprost przeciwnie do wszystkich się uśmiecha ,a jak słyszy obcy głos zaraz się rozgląda.No ale pewnie jakiś czas lęków pewnie nadejdzie(oby nie:no:)Majuska żłobek faktycznie w super cenie:tak:.Aniu gratulacje dla Wandzi za te salta :-D.Co do oduczania nocnego0 ssania to pewnie jak tak dalej pójdzie będę zmuszona podać wodę szybciej niż zamierzałam .Dziecię w nocy zamienia się w Ameliankę-Wampiriankę po 4-5 razy ryk i cyc.

reklama
Cześć Dziewczyny,

Padłam wczoraj o 21. Słyszałam tylko jak o 23 Jarek nakarmił Julkę. Zbudziłam się o 7 z bólem głowy ( @) i zdycham sobie dalej.

Olena - pytałaś co robiła Julka w nocy. Ano panna Julka rozdarła się, dostała jeść i położona miedzy mama a tata zamiast spać bawiła się w najlepsze od 1 -3 . Tarmosiła Tatę za ucho, plaskała po placach, ciągnęła za włosy an klacie, wstawała i gibała się i piszczała niemiłosiernie z zachwytu nad swoimi wyczynami.

Histeria Mijce przejdzie :-)

Majuska współczuję nieznośności Paćki. Może to nie skok a kolejny ząb ? Gratuluję żłobka i decyzji o nim :-)

Misia - współczuję przeziębienia , to meczące i upierdliwe.

J właśnie pognał zawieźć moją Babcię ( 84 lata ) do szpitala bo ma kołatania serca i dostała rano skierowanie. Matka juz robi zamieszanie i sieje panikę. Oczywiście jest na działce i jak J chciał po nią pojechać żeby jechała z nim i Babcią to ona najpierw musi (kur...a ) maliny pozbierać i coś tam jeszcze zrobić. Jarek się wściekł... kazałam mu olać matkę niech sobie tam tyra na tej działce.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry