• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

hełoł
Asia fajnie że zajrzałaś do nas łaskawie :-p zaglądaj częściej ... a humory cóż bywa.
Ollena z pewnym niedowierzaniem Cię czytam, jak można odwzyczajać dziecko od jedzenia ? to że w nocy to mało istotne w sumie - takie dziecię samo reguluje ilośc pokarmów która ma spozywać i nie przeskoczysz ani nie oszukasz tego. Kuba zaczął przesypiać całe noce dość wcześnie ale ... teraz czasem budzi się w nocy i dostaje flachę.
Zoyka nie jest trudno wybaczyć te wszystkie figle nocne jak spojrzy na Ciebie Julka tymi ślepiami, prawda ? :-)
Majuska - meldunek i sru do żłoba, ja płacę 650 zł + jedzenie i pampki. Kocham ten kraj i jego prorodzinne działania :-D :-D :-D
Kuba zjadł miseczkę zupy z dyni która sama ugotowałam :-D oraz dwa małe racuszki z jabłkami a potem truskawke - odmiana jesienna - cena 12 zł za kg :-D.
BASIA, BASIA, BASIA co z TOBĄ !?!?!?!?!?!?!?

Ostatnia edycja:
reklama
Zoyka mała jest boska i jak juz wstaje to patrzec jak niedługo bedzie chodzic
Asia narzekaj ile wlezie co my nie pamietamy jak to było i to doskonale , co do siostry ogromnie ci współczuje u nas tez mojeho Miska siostra jest chora na stwardnie ie rozsiane okropne to jest
Ollena jestem tego samego zdania dzieci same wiedza kiedy przestaja jesc w nocy a dzieci cyckowe wstaja dłuzej jak butelkowe w nocy
Misia ło matko co tak duzo za ten złobek placisz strasznie duzo
Majuśka to szybko załatwiajcie meldunek kciuki trzymamy
Aniu poobkladaj poduchami jak Zoyka moze cos z tego bedzie

A moja mała zaczyna coraz wiecej gadac , dzisiaj chwyciła jakas butelke z plynem ja jej mówie "o nie,nie" a ona za mna powtarza "o nie,nie " jest juz taka madra i cwana jak cos mi podprowadzi a wie ze nie wolno to szybko leci z tym do kuchni i myk rzuca pod zlew do szafki ubaw mam z niej czasami niesamowity a jest juz tak samodzielna zabawi sie byle czym i łazi po mieszkaniu swoimi sciezkami , niedawno usneła mam teraz chwile dla siebie przed spaniem

a u nas panie w żłobie orzekły że do chodzenia to Kubie daleko oj daleko ... bo za szybko raczkuje :baffled: fakt idzie jak torpeda, tzw. chód boczny ma opanowany ale to nie to - za wolno, za rączki za wolno i będzie tak raczkował i rackzował tylko do kiedy jeszcze ?
Marzenko niestety wirusy szaleją a ja pojechałam na zlot poziębiona bo Kubus chorował i mnie zaraził.

Misia bardzo mi się podoba Kubuś Torpeda :-) poczekaj trochę a zobaczysz że nie nadążysz za Kubusiem na nózkach :)))
Majuśka rób meldunek, taki żłobek to w naszym państwie droższe od diamentu. Nie możesz okazji z rąk wypuścić!!!
Marzena bo w sumie Klaudia najstarsza jest na naszym BB i pozostaje nam tylko czytać i zazdrościć, że masz taką dużą pannę i mądralińską :-D
Zoyka u nas metoda poduszkowa się nie sprawdzi, a to dlatego że poduszek w domu mamy słownie dwie :-D do spania moja i Roberta. Pozostaje pilnować żmiję na kocu :)))
Efekt powiększenia placu zabaw dał rezultat w miarę, tzn czasami tylko nogi wisiały poza wyznaczonym terenem :-D a reszta ciała spoczywała na kocu:)))

Misia Klaudia zaczela chodzic niecaly miesiac temu miala rok i 2 miesiace a wczesniej sie czołgała nie raczkowała jak zaczeła raczkowac to potem sie podnosic i bała sie puscic teraz juz chce biegac ,przyjdzie pora i Kubus bedzie chodził

Aniu ​najstarsza z tych mamus co sie tutaj z dzieciakami obstały bo było ich wczesniej wiecej jedna nawet z Sosnowca wczesniej jak ja urodziła albo i póxniej nie pamietam i slad po niej na forum zaginoł

Hej, meczacy dzien mialam, spedzilismy 2h w szpitalu ganiani z jednego gabinetu do drugiego, ale ufff juz po i gips sciagniety :-))
Mm byl z Mia w tym czasie i jak na zlosc (dla niego;)) byla Godzilla i nawet jesc z jego reki nie chciala ;)
Teraz dzieci spia, mm upiekl szarlotke i wyszedl z psem a ja kapiel i ksiazka zaraz :-)
Kichy mnie bola dzis caly dzien, ale juz nie biegam do wc na szczescie. Musze sie przejsc chyba na jakas gastroskopie:(

Zoyka my dla Patryka mielismy doslownie 2 miesiace lozeczko szczebelkowe (do 5 miesiaca kolyske) a pozniej zaczal wstawac, obijac sie o nie i szybko zmienilismy na stabilne turystyczne Graco. Super jest i zostawilam dla drugiego, bo nie chcialam go sprzedawac, stabilne i bezawaryjne:) Juz myslimy kiedy Mie przeniesc bo ona tak szaleje w tej kolysce (swoja droga kupiona tylko z powodu wielkosci bo bujana nigdy w niej nie byla), ze obija sie ze wszystkich stron i ma nogi na zewnatrz ;)
Julka jest cudowna i ma boski plac zabaw :-)

misia no ja rozumiem, ze kazdy ma inne zdanie. Niektore szkoly mowia, ze dziecko NIE MUSI jesc po 6 miesiacu zycia a inne, ze powinno sie definitywnie przestawic po wyjsciu pierwszego zeba. Patryk pierwszego mial w wieku 8 miesiecy ale ja juz wtedy sie zoerientowalam ze on glodny nie jest, tylko ja mu z przyzwyczajenia daje jak tylko sie obudzi nad ranem wiec jak 2 razy nie dalam to na trzecia noc juz sie nie obudzil.
Jakby tak patrzec jak mowicie, ze dziecko samo decyduje i wie do kiedy mu potrzeba to znam dzieci ktore byly na cycku do 3 lat i budzily sie w nocy na cycka...
Mojego meza przyjaciela syn ma prawie 1,5 roku i budzi sie na cycka 4 razy! A kuzynka wlasnie corke ma w tym samym wieku i zamknela jej cycki na noc w wieku 6miesiecy, od tamtej pory mala w nocy spi.
No ale kazdy ma inne zdanie nt jak mowilam.

Asiu zdrowka!!

Ostatnia edycja:
Ollena ja wodę zastosuję jak uznam ,że Amelia nie jest głodna na razie 2 razy budzi się i naprawdę jest głodna ,a 2-3 razy to tak aby pocyckać.Moja siostra tez oduczała swoją córcię metoda na wodę ale jak ona miała ponad rok.I też mam taki zamiar ale jeszcze nie teraz.Do tego teraz ma być ten skok ze złym spaniem(nie wiem czy to nie jest już)choś według kalendarza jeszcze czas.Ale objawy jak z tego skoku z tym budzeniem się nocnym i jakby mniej jadła kto to wie:eek:

Żmija jada dwa razy w nocy około 1 i około 4. Niech sobie zjada skoro potrzebuje i jest głodna, bo nie budzi się dla kaprysu tylko dla pustego brzuszka. Dzięki temu spi teraz do 7.00 spokojnie i skończyły sie pobudki dzikim świtem a dla mnie to żaden problem wstać i dac butlę. Potem jak się uda to mozna w ciągu dnia podrzemać i nadrobić :-D

no masz rację Ollena tylko że Mia ma 4 miesiące i 2 tygodnie więc jej zostało jeszcze min 6 tygodni do 6 miesiaca, poza tym posiadanie zębów jest wg pediatrów i to nie wszystkich aby dziecku wprowadzać więcej stałych pokarmów a częśc uważa że wówczas powinno się dzieci odstawić od piersi. Nawet jakieś badania są prowadzone.
Anka dzięki wielkie za życzenia.
Marzenko Kubuś jakby nie raczkował to pewno by poszedł. ale on ... no właśnie - raczkuje tak szybko że żadne z dzieciaków go nie potrafi w grupie ddogonić, panie też nie ... nawet kocicę przegania... startują jednoczęśnie i na mecie czeka szczęśliwy Kuba a Bazylia ma popłoch w oczach i zwiewa a ten znó za nia :-(
On wstaje ładnie, chodzi tzw. bocznie czyli po sprzętach, meblach, jak się zapomni to stoi sam :-D ale raczkowanie to jest TO.

reklama
misia ja nie mam zamiaru teraz odzwyczajac, absolutnie. Zobaczymy co bedzie za 1,5 miesiaca. Teraz je raz, w okolicach 3-5.

Aniu 2 razy? Bylam pewna, ze Wandzia tylko raz sie budzi, pomylilo mi sie z Julka Zoyki?

Azula kiedy ten skok? ten sam ktory ja przewiduje na 1 listopada?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry