reklama

Ciąża po 40

Ollena niby 23 tydzień ale mi się zdaje,że nasze dziewuchy już w niego weszły twoja boi się ludzi moja źle śpi czasem tak płacze jakby miała koszmary.No i robi kilka nowych rzeczy ,a czasem wpada w histerię i ciężko ją wtedy uspokoić .Czytałam i z tym skokiem się zgadza:tak:

reklama
Misia u mnie śp Zbyszek też nie miał to znaczy może miał ale nie zauważyłam dopiero tzw kryzys 8 miesiąca coś jakby lekko ale teraz wyraźnie widzę tylko u nas to jakby o jakiś czas za szybko:szok:

Dobry wieczór :-)

ale nasmarowałyście a nie czytałam zaledwie 3 godziny. Odebrałam Babcie ze szpitala. Ale nowe praktyki u ans odkąd otworzyli 10 lat budowany Szpital Specjalistyczny. Babcia dostała skierowanie do szpitala bo miała migotanie przedsionków. Kiedyś kładli ja na kardiologi i doprowadzali do stanu dobrego. Teraz jest SOR.(szpitalny oddział ratunkowy) Czekała na lekarza od 12 do 16 . W między czasie wykonali wszystkie badania. Potem po zbadaniu przez lekarza podłączyli kroplówki i kazali po czekać 3 godziny . Po tych 3 godzinach z których zrobiło się 5 godzin lekarz zdecydowała ze Babcia wraca do domu.
Poczekalnia do SOR pełna ludzi. Ludzie czekają na przyjęcie po 8 godzin. Babcię przyjęli szybko bo wdowa po kombatancie. Szok....

Misia - dokładnie tak. Jula jest przesłodka :-)
Zupa z dyni jest pyszna. Ja lubię na mleku z kluseczkami lanymi. Dynia zawiera dużo Omega 3 i jest bardzo dobra dla dzieci.

Olena - my mamy łóżeczko turystyczne ale stoi przy ścianie i Julka potrafi się tak rzucić do przodu , że wali nosem w siatkę i się odbija od ściany :szok:

Co do budzenia to Julka budzi się w nocy ale raz na dwa tygodnie. Normalnie to przesypia noce od dawna.

Asiu - fajnie,ze zajrzałaś. Jak ten czas leci to już 2o tc :) Ja w 6 miesiącu miałam podobnie. Wypadł mi dysk i zabrała nie karetka. Nie wstawałam 2 tyg. Pomogła rehabilitacja. W szpitalu dali tylko paracetamol bo nic innego nie mogli a on jak wiadomo nie pomaga w takich bólach.

Aniu - to moze macie koce bo można robić rulony :-) Mam bardzo dużo poduszek. Uwielbiam poduszki :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka w tym kraju jest już kompletna mizeria:tak:A iść do lekarz lub urzędu to trzeba mieć zdrowie:eek:.Była u mnie dziewczyna razem leżałyśmy na położnictwie jej synek o dzień starszy od Amelki waży 9 kg wzrost 74 .Tak dla porównania moja kruszynka i Tomcio 100_1107.jpgAmelka oczywiście koniecznie chce usiąść:-D.Idę spać Dobranoc:-)

Witam wieczornie :)

No i nareszcie nie jestem już samotnie w ciąży tutaj, witaj Malfilka. Ja też niedawno byłam na początku a tu już połowa zleciała nie wiadomo kiedy, jeszcze kilka tygodni temu modliłam się o 12 tydzień i koniec mdłości, zgag itp. ;-) Teraz robię się już okrąglutka coraz bardziej. Wpadaj tutaj często ( i kto to mówi :-D..), to bardzo fajne Dziewczyny są, wesprą , doradzą ... taka rodzinna atmosferka panuje tutaj.

Poczytałam Was ...uff było sporo do nadrobienia :szok: Napiszę w sobotę jak będę po usg, trzymajcie się.
Jutro do roboty, 6.00 pobudka :crazy:

Zoyka wałki to nie jest dobry pomysł :-( ja mam wałki z łózka z sypialni i położyłam je i ... Kubuś się slicznie na nie wspiął i wyturlał na kafle pysiakiem. A trwało to sekundy.
Azula dopiero przy Tomku widać jaka Amelia jest delikatna i drobna.

witajcie wieczornie

Zoyka - oczka oczkami, ale jakie Julka ma śliczne gęste włoski!!!! mój teraz to taki łysolek się zrobił,

azula - ja właśnie tak myślałam, że może Amelka po prostu jest już na etapie następnego skoku, stad te nocne napady głodu i konieczność cycusiania,

Kłaczek - serio! serio! nienawidzę maszynek, potem mnie wszystko swędzi i piecze - tylko depilator wchodzi w gre, bo na woskowanie u kosmetyczki po prostu nie mam czasu,

Ollena - mój Kubula je teraz ostatni raz przed moim spaniem czyli około północy, a potem około 7 rano (dziś to nawet o 7.50), więc nie mogę narzekać, synuś daje mi spać

Asiu - to prawda, w UK i tutaj też osoby niepełnosprawne sa traktowane z dużym szacunkiem, a nie jak ktoś gorszej kategorii, dlatego nie dziwię Ci się, że nie wytrzymałaś, pewnie sama też bym zrobiła rozróbę

Dziewczyny z UK - tak jak pisałam Kłaczkowi - likwiduje się sieć sklepów sportowych JJB i są wyprzedaże za połowę ceny!!!!! Jedyny minus jest taki, że są tłumy i mój szanowny małżonek czekał do kasy ponad 4 godziny!!!!!!

Wybaczcie - nie pamiętam co komu jeszcze, wybaczcie.

Misia - przez poduszki Julka też się przewala i pysiem w parkiet. Jednak na początek może być. Po prostu trzeba mieć oczy dookoła głowy. Za poduszkami jeszcze staram się kłaść miękki koc :)

Co do odzwyczajania od nocnego jedzenia. Jestem za. Gdyby Julka co noc się budziła a miałabym ponad 4 miesiące to próbowałabym odzwyczaić choćby dawaniem wody a nie mleka.

reklama
Witajcie

a ja tam nie oduczała bym dziecko samo wie kiedy ma przestac i chce spac , pamietajcie ze cyckowe maluchy nawet czesciej sie budza na cyckanie

Misia Klaudia tez tak zapindalała jakmały samochodzik na czworaka , wstawała przy meblach i tak łazikowała az w koncu sie odwazyła i teraz to by juz biegac chciala
Azula Amelka to taki juz typ dziecka ze kruszynka a jest przesliczna

A jesli chodzi o skoki to zalezy w którym tygodniu ciazy urodziłyscie jesli wczsniej to przedłuza sie o tyle ile wczesniej jesli później to sie skraca o tyle dni

mała dzisiaj wstała o 7 zjadła mleko i bawi sie a ja chyc do kompa i zapraszam na kawe , ja tam jej nie pije ale mamuski sa co ja uwielbiaja ja zapraszam na gorace mleko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry