reklama

Ciąża po 40

Aniu bo jak ja urodzilam to siwredzilam, ze musi byc na M od Magdy (czyli mnie) i musi byc krotkie i dziewczece od Malej Mi albo Migotki. Maja, Milla, Milena, tez Kaja...stanelo na Mia chociaz nie bylo wczesniej na liscie. Mm sie nie podobalo dopiero mu napisalam na kartce Milla Anna, Milena Anna i Mia Anna to go oswiecilo, ze mu sie podoba. Maje mamy 4 w rodzinie.

Wandzia serio ma 2 nazwiska wpisane?

Flo ja sie nie dziwie temu Kubie..;-)

reklama
Tak, azula - Charles lub Karl - obie wersje funkjonuja, natomiast Carol (wym. Karol) to imie zenskie i tu sie zaczynaja schody.
Ollena, mysle ze w PL wymawiac "mja" - to sie da w ten sposob. Nikt srednio normalny nie bedzie wymawial "mia", chocby tylko z racji Mii Farrow.
Oj, Anka, sporo imion u nas nie przychodzi do glowy - imion zacnych i biblijnych! Ezaw, Izajasz, Hiob (w wersji ang. tym bardziej by nie przeszlo, bo juz widze losy Joba w polskiej szkole), ale tez faktem jest ze mody czesto wynikaly z emitowanych akurat seriali. A mnie sie Zofia cholernie podoba - nie Zoska, a Zosia... No i Jadwiga, choc to twardo brzmi, ale juz Jadzia...

Mlody mi padl. Znow pospal chwile przed poludniem i teraz po prostu juz nie bylo sily zeby go utrzymac - zasypial nad zabawkami. Znowu bedziemy mieli pobudke nad ranem i wyspane dziecko. :D

Od Saturnina to chyba Satek? :-D
Na Wandę wołamy każdym możliwym zdrobnieniem, dla mnie to jest Dusia. Filip woła na nią /fonetycznie piszę/ Tudablju /WW/
Osobiście wybierałam najtańszy model niani z racji uzywania jej krótko, wiadomo w UK są inne wtyczki na prąd. Ogólnie się sprawdza chociaz mogłabym się przyczepić do jakości mikrofonu, który zbiera odgłosy z bliskiej odległosci a dalej już nie bardzo. Misia ma coś genialnego, musi powiedzieć jakiej marki kupiła.
Jeżeli dziecko śpi w innym pokoju, to jest to urządzenie rewelacyjne bo słychac każdy ruch i stęknięcie malucha. W sypialni mam odbiornik z regulacją głośności i po tej pierwszej nocy jestem zadowolona z urządzenia, które po prostu zawiesiłam na szczebelkach łózeczka żeby było blisko. Trzeba szukać niani z czułym mikrofonem, to już wiem :))

Anka, sa przelotki do angielskich gniazdek i mozesz nianie podlaczyc tutaj.
My mamy jedna z podgladem i uzywalismy jej w poprzednim domu - balam sie ze kotom moze przyjsc do glowy polozyc sie na maluszku - dzialalo fajnie, zwlaszcza ze miala podglad w podczerwieni. Teraz uzywamy Fischer Price i tez ok - mysle ze to dobre urzadzenie, kiedy maly spi w sypialni na pietrze, a ja siedze w salonie na drugim koncu domu. Po prostu slysze jak maly zaczyna mendzic w lozeczku i moge isc nim zacznie na dobre ryczec - nawet intensywny placz uslyszalabym tylko majac wyciszona muzyke.

No ja cale życie do mamy miałam pretensje, że mnie nazwała Renata..nie trawię tego imienia, a już zdrobnienie Rena doprowadzało mnie do szału:sorry2: Ja od zawsze chciałam być Kasią, w końcu córę tak nazwałam, co ciekawe wtedy była moda na to właśnie imię ( chociaż ja od lat je uwielbiałam ) i w klasie miała 6 innych Kaś:no: Pamiętam jak kiedyś pojechaliśmy ekipą znajomych do ośrodka domków wypoczynkowych, kupa ludzi, my grilujemy, dzieciaki gdzieś tam wkoło biegają, a my już mocno weseli zaczęliśmy nasze dzieciaki nawołwać: Dezyderata, gdzie jesteś, ..Herodku, chodź tu...Judaszku nie biegaj bo się spocisz i takie tam kwiatki.... :-D:-D

Pleksi na schodach zrobiona, takie cós to wyszło, mi się bardzo widzi: ( koszt sto parę złotych )
DSCF1061.jpg DSCF1065.jpg

Jeszcze sie pochwalę kuchnią z tym słynnym AGD, m.in. lodówka z komorą zero:-p, zamontowano podczas gdy się szwędałam po zlotach:-)

DSCF1071.jpg

Mnie sie podoba Jagna jeszcze a najbardziej Jagienka.

Klaczku ja mysle, ze Karola beda wlasnie Karl wolac i tyle.

Aniu kup wtyczke do kontaktu, z 2eu kosztuje.

Majuska bardzo mi sie podoba opcja schodow, pokaze mm! A kuchnia boska tyle, ze nie zazdroszcze jasnych szafek...wszystkie palce widac i scierac mozesz co chwile.. blyszczace czy matowe?

No wszystko ciemne byloby nieciekawe...a tak to jest pieknie, cacusnie :-)) Wstawiaj wszystko co masz, uwielbiam ogladac i obserwuje ;-)
Moge z ciekawosci...ile kuchnia Was wyniosla? same meble?

Ollena nie mam jeszcze co wstawiać jak mi sypialnia dojedzie i w salonie postawimy sofę to do dokleje, gołych ścian i żarówek w sufitach to nie ma co pokazywać:-) Kuchnia - same meble 12 tys.

reklama
sie opisałam jak gUpia i mi szlag trafił ...
Majuska schody cudo - swietnie wyszły, kuchnia cuuuuudo. Zlocik 40stek ja jestem ZAAAA i Ollena trenuj :-) wszak masz jako młodziak nam po napitki biegać :-)
Flo my mamy: Angelcare Monitor Oddechu Z Nianią Ac 401 i jestem zadowolona. Duży zasięg - na zlotach traviana my siedzimy np. przy ognisku z odbiornikiem w kieszeni, Jest bardzo czuły mikrofon i w ogóle jestem zadowolona. Nie żałuje żadnej złotówki wydanej na to cudo. Kupowaliśmy przez net. Firmy nie pamiętam.
Aniu masz racje w kulturze latynoamerykańskiej Jesus to nader popularne imię. Pewno w perfumerii nie zwróciłyście uwagi na Pana Jesus del Pozo - całkiem fajne zapachy tworzy. Na fali świąt najbliższych wspomnę Halloween.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry