reklama

Ciąża po 40

wpadłam się ukłonić weekendowo: po kijach, po zakupach, po kawie z drożdżówką idę pacyfikować bestię :baffled: o 15 obiad imieninowy proszony :-( nie lubie spotkań rodzinnych, w ogóle jesteśmy mało rodzinni z mym m.

reklama
Hejka,

Tak mnie wczoraj znudził film na TVNie ,że padłam o 22:30. O 4 moja córcia nabrała chęci na kangurowanie po mamie. Kicała do 5, po czym zgłodniała. Zjadłszy mleko 180 ml zasnęła do 6:30. I od tejże godziny turlałam się po mnie. Tatuś oczywiście spał osobno. Cały wieczór gadał o wydarzeniach i ludziach z jego otoczenia ale mało mnie to obchodzi. Teraz wyszedł , znowu bez auta z opuchniętą stopą i diabli wiedza dokąd poszedł. Zaczynam podejrzewać,że albo ma szofera z autem albo auto na boku.

Flo - nie wiem czym Ty się zajmujesz,ale jak dla mnie powinnaś pisać komedie romantyczne. Twój opis tego jak powinnam zrobić z mm mnie totalnie rozbawił. I powiem Ci,ze jest to bardzo dobry pomysł. Właśnie taki scenariusz planuję :-)

Dziewczyny czy zdjęcie Julki w awatarze jest rozmazane ?

Asiu rozumiem ,że z brzuszkiem ciężko zwłaszcza jak pracujesz to przecież po pracy się chce odpocząć ,a przeciez jeszcze zajęcia w domu ale kiedyś się spotkamy (myślę):-)nie licytuj tych wyróżnionych aukcji np w zestawach ubrań tylko te niewyróżnione można kupić śliczne ubranka taniej te wyróżnione aukcje albo pooglądaj kup teraz A sandy skąd? pisze śląsk więc może już z dzieciakami kiedyś się spotkamy.Misia jedno popołudnie rodzinne to tak dla równowagi psychicznej.Nie zawsze wszystko jest różowe czasem jest ciut szaro-buro .Powodzenia:tak:Zoyka mój M twierdzi tak samo jak Flo ,a ona faktycznie pisz tak,że się miło czyta i często pluje się w monitor (ze śmiechu)

Ostatnia edycja:
Azula ja rozumiem, ze imie moze sie nie kazdemu podobac. Ale dla mnie krytykowanie jest nie na miejscu. Jak pytam jak dziecko ma na imie, to odpowiadam ze ladnie, mimo ze np mi sie nie widzi, albo nic nie mowie a nie milion pytan i krytycznych komentarzy..
Ale ja moze dziwna jestem i moze powinnam walic to co mysle ;-)

Aniu Wandzia w swoim pokoiku? I ile pobudek bylo?

Mia faktycznie jakis skok przechodzi bo przed drzemka poranna tez byl wielki placz, lzy, nie mogla zasnac. Nie wiem o co kaman ale trzeba przeczekac jak wszystko..

klaczku super widok musial byc :-) gratulacje dla Karolka!

Ostatnia edycja:
Ollena nie przejmuj się.Mia to ładne imię ,a małej pasuje:-),a ja to po prostu ciut tchórzliwa jezdem i bym tak nie dała wolę imiona oswojone;-) .Moja teściowa to jak miał się Adam urodzić to chciała mu dać Tytus.Ciekawe czemu swojemu synowi tak nie dała???,a moja mama Wiktor..Przy drugim nic już nie proponowały.A teraz mama wymyśliła Dobrochnę lub Bogusię.Amelia wcale się jej nie podobała ale zmieniła zdanie jak od kilku osób usłyszała,że to ładne imię Ty na mamę też napuść kilku ludzi którym się imię podoba ,a gwarantuję ,że zmieni zdanie.Zresztą które imię jest brzydkie????????

Ostatnia edycja:
Ollena a czym Ty sie przejmujesz? Ważne, żeby imie WASZEGO dziecka podobało się WAM i małej za lat kilka. Nie jest to imię obraźliwe, jest urocze, delikatne. U mnie była dyskusja, tzn. moja matka w dyskusję próbowała uderzyć ze Stanisławem, potem jeszcze jakieś imiona nam podrzucała. A wuj ksiażkę o świętych ... No OK tylko, że ja delikatnie mówiąc religijna nie jestem, m. też nie a wuj proboszcz o niczym nie świadczy. Dyskusje ucięłam mało eleganckim ... ssssssssssssp :-) to nasze dziecko i my dla niego wybieramy imię. Nie musi się podobać ale to nie jest naszym problem. Zdanie innych osób mogę brać pod uwagę jesli chciałabym dać na imię dziecku Alfons, Adolf czy też ZapłonDoSilnika.

Misia ale ani Alfons ani Adolf nie są ani brzydkimi ani obraźliwymi imionami tak samo jak np Wacław .Jakoś Józef choć Stalin nosił to imię nikt by nie uznał za obraźliwe.W naszej kulturze jednakże co niektórych lepiej unikać ze względu na skojarzenia i tyle.

Dziewczyny czy zdjęcie Julki w awatarze jest rozmazane ?

Nie, jest swietne! Wyglada zajefajnie z ta mina.

Zresztą które imię jest brzydkie????????

Brunchilda, Rozamunda, Hermenegilda, Gaudencja... Wyliczac dalej?
Brzydkie czy obrazliwe to moze nie, ale stan nad swoja coreczka, i powiedz: "Kocham cie, moja malenka Brunchildo", czy cos w tym guscie i zobacz czy to fajnie brzmi. Choc niektore tlumacza sie pieknie - Rozamunda = Roza Swiata.

Wróciłam, przegląd techniczny samochodu dokonany i można jezdzić bez obaw, że zabiora dowód rejestracyjny. Trochę zmęczona jestem, bo pół dnia uciekło jako że jechałam 25 km za Wrocław na stację do znajomego...

Ruszyła mi wyobraźnia.... wołam swojego potomka: Glacjuszu chodz do mamusi :baffled: cóż de gustibus non discutandum est jak mawiali starożytni Polacy, ale w piaskownicy dziewczynki się nawołują: Hermenegilda komm (cytat wszak ze znanego serialu)!nie, nie moja Druzjanno :-) Sa brzydkie imiona i nie ma na to rady...

reklama
Nie zgodzę się z tym,że te imiona są brzydkie mają ładne znaczenia i w tamtej mowie są imionami ładnymi i dostojnymi bo imiona przytoczone przez kłaczka jeśli są brzydkie to dlatego ,że to imona germańskie (ściślej niemieckie) język Shilera jest brzydki i jak mawiał mości Zagłoba dlatego Niemcy sa złymi jeźdźcami bo konia Pferd nazwali.nie.Kłaczku ja niemieckiego za bardzo nie znam ale w ichniejszej mowieKocham Cię moja mała Brunhildo brzmiałoby chyba Ich libe dich maine klaine Brunhilda.Całe zdanie jest pogięte.Zresztą można mówić Hilda,Hildzia. np Herman też brzmi mniej ciekawie niż z francuzka Armand ,a to to samo imięZ imion mniej ciekawych choć też o miłym znaczeniu np Dziadumiła krajowego pochodzenia:-) Amelka marudzi nie wiem czemu nawet uspokajacz zębowy już nie działa osiwieję,oszaleję lub rzucę się pod nogi psom bo pod pociąg lub końskie kopyta nie wypada mam dziecię do odchowania:angry:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry