reklama

Ciąża po 40

Gdzie Wy?

Sluchajcie gadalam wlasnie z przyjaciolka, idzie w poniedzialek do szpitala na kolonoskopie i gastroskopie, okazuje sie, ze ma takie same objawy jelitowe jak ja, tez od poczatku lipca. Skierowal ja do szpitala rodzinny. O co chodzi? wirus, bakteria?
Helicobacter jest zarazliwy?
Sandy?

reklama
Kłaczku - no u nas nie ma takowych kosmetyków. Z Nivea Baby był kiedyś płyn do kąpieli i szampon 2 w 1. Ale był i ni ma.
Pozostałe kosmetyki z Nivea kupuje w Pl. Ale masz rację Ania wybywa do UK, nie jak my do IRL.

Hejka,

U nas rano błękitne niebo było. Gdy wracałam z Julką od fryzjera ok 16 padał grad a teraz pada śnieg z deszczem.

Azula - jakie miała mała te wyniki z moczu ?

No był ślad białka i leukocyty .Teraz mam zrobić na posiew .Niby to do tego kubeczka mam złapać nie wiem czy dam radę.M w poniedziałek ma być w domu może razem nam się uda.

U nas były tak jakby dwa wyniki na jednym. analizatorem moczu i był ślad białka a na dole mikroskopowy obraz moczu kamerą PENTASQUARE ; leukocyty 27 A norma 0-5 w 1 ul moczu. Miałaś podobnie. ?

Ja robiłam posiew sama bo Pediatra na to nie wpadł. wynik był zanieczyszczony. Z posiewem są ceregiele bo musi być umyte gazą jałową i nie można dotknąć a ja najpierw do woreczka a potem do pojemniczka przelewałam. Bo jak inaczej ? I musimy powtórzyć..

Ollena Helikobacter jest zaraźliwy
Najczęściej „łapiemy” ją we wczesnym dzieciństwie, w przedszkolu lub zerówce. Drobnoustrój przenosi się wraz ze śliną, a małe dzieci przecież tak chętnie dzielą się kanapkami, piją z tego samego kubka czy oblizują zabawki. Oczywiście bywają również przypadki zarażenia się później, już w dorosłym życiu. Wtedy najczęściej odbywa się to przez pocałunki i kontakty seksualne. Raczej nie złapiemy tej bakterii podając choremu rękę lub całując go w policzek.

Każdy z nas może się łatwo przekonać, czy jest nosccielem, czy nie. W aptece bez recepty można kupić Helico Test, który w ciągu kilku minut wykrywa obecność bakterii w organizmie.

Zoyka no podobnie bo leukocyty 10-20 w polu widzenia ale nie wiem czy ten posiew też będzie całkiem miarodajny bo mała już bierze ten furaginum.Mam zamiar łapać do pojemniczka zobaczymy czy się uda M ma mi pomagać:tak:.A co Julcia miała jakie wskazania do badania moczu?Bo tu dała z powodu małych przyrostów wagi.Powiedziała,że to zapalenie może być przyczyną ale nie musi .Pogoda straszna jak wczoraj jeszcze był spacerek choć było zimno to dziś leje i nici ze spacerku:-(

reklama
Witam się :-D
Pogoda zwaliła mnie z nóg - huragan z deszczem i nawet pies nie bardzo chciał wysnąć nos za drzwi :)))) Dzisiaj spaceru na pewno nie będzie a malutka spi teraz, bo chyba cisnienie jest za niskie. Mnie boli z tyłu głowa więc popijam drugą kawę i zastanawiam się jak rozplanować dzień...
Ollena halloween jest 30 października :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry