reklama

Ciąża po 40

Zoyka ale tyle leukocytów toi te białko to też by sugerowało zapalenie układu moczowego .I co Julcia coś dostawała czy nic?Kurcze dzieci są fajne ale jak się zacieszają ,fajnie wcinają jedzonko (bez grymaszenia) ,grzecznie się bawią i długo śpią.Gorzej jak chorują albo jak nawet 3 godzin raz na 2 miesiące brak:tak::szok::eek:

reklama
Azula - nic. Powiedział ze to moze być zanieczyszczenie . Teraz postanowiłam ze zrobimy prywatnie bo we czwartek byliśmy a le nei dal skierowania na badanie moczu.

Teraz mi JUla ponad godzinę wyła, nóżki krzyżowała i podnosiła. Ryczała i nei mogłam jej przerwać. W końcu położyłam jej dłoń na gołym podbrzuszu is ie uspokoiła. Pospała 20 minut. Teraz zjadła kaszkę i zalotnie sie uśmiecha i bawi zabawkami.

Zoyka to może być stan zapalny.Ten lekarz to delikatnie mówiąc jakiś dziwny ,a tak poważnie uchył czy co :wściekła/y:.Przecież to o zdrowie dziecka chodzi.Lepiej zmień lekarza bo wszystko prywatnie robić to finansowo możecie nie wyrobić.U mnie tetrówki są mięciutkie ale ja raz na kilka prań gotuję.Na razie w użytku kilka ale jak przyjdzie do nauki czystości to one pójdą w ruch bo mokra pupa nie będzie małej odpowiadała.

Dzięki Dziewczyny, z tych ubranek to najwięcej mam na 56 i 62, kilka tylko na 68. I takie raczej podstawowe za wyjątkiem kiecuszek, czyli głownie body, koszulki, śpiochy i pajace. Jest też kilka czapeczek i par skarpetek. Fajnie bo śpiochy są wszystkie rozpinane u dołu ... jezoo pamiętam ten koszmar sprzed prawie 20 lat jak pampersy zakładało się tylko na wyjście, a w tetrach dziecko jak się zsikało to od razu było ulane i usrrr... po pachy, wszystko do przebrania :tak: Kupię coś jeszcze z "wyjściowych" ciuszków, te są raczej domowe. No i coś cieplejszego też muszę kupić. Ale to fajne uczucie jest, jak te ciuszki rozłożone leżą sobie, czuję się już zbliżającą się obecność Malucha :-)

Asiu pewnie tak jak ja i wszystkie mamy dziewuszek okaże się,że masz za dużo bo zakochasz się w tej sukieneczce ,tamtych bodziakach i takiej czapusi i kupisz choć mała już wszystko ma :-).Jak będziesz mieć dylemat czy coś kupić czy odpuścić pytaj i narzekaj na co tylko chcesz na wredną koleżankę,drażliwość ,wrednego chłopa jak by tak i on Cię wkurzył(ale to może na GZ).My wszystkie mamy podobnie w życiu nie ma letko ;-).A i się pochwal co ładniejszymi ciuszkami ja to maniaczka fotoreportażu zresztą nie tylko ja

Zoyka współczuję nocki, rzeczywiscie fajnie Ci się sobota zapowiadała... dałaś jakoś radę?
Asiu kup kilka pieluszek tetrowych i flanelowych. Tetra jest rzeczywiście teraz obrzydliwa, wybieraj potrójnie tkaną i z tych najdroższych a potem gotowanie i prasowanie lekko ją zmiękczy. Jeżeli planujesz spanie dziecka w śpiworku to też musisz się rozejrzeć wczesniej. Wanda spała od razu pod kołdra, bo ze spiworka wyłaziła a w rożku jej nie trzymałam przez sen tylko pierwsze kilka dni do karmienia. Potem rożek robił za kołderkę w wózku albo otulałam małą do karmienia nocnego :-D Pościeli ja mam 4 zmiany i koniecznie kup sobie ceratkę na materac, kosztuje bodajże 3 zł a nie będzie obaw że się przesika prześcieradło i materac zamoknie i zaśmierdnie. Z takich ilościowych rzeczy to u mnie sprawdziły się 3 duże butelki i 2 małe - w zupełności to na razie wystarcza, błogosławię podgrzewacz do butelek bo zawsze mam w nim wodę w odpowiedniej temperaturze do mleka czy herbatki. To tyle co mi się na szybko przypomina :-D

Kupiłam Wandzi dzisiaj mango no i sama je zjem... mango jest WIELKIE BEEE :-) polskie jabłuszko jest dobre z polską gruszką :-)

Ja mam kuzwa jedna zmiane poszwy na kolderke i klne bo nie mam jak uprac! Dzis zamowilam u tesciowej, niech szyje.
Butelki duze mam dwie i uzywam jedna, druga mam malutka na wode, kupilam niekapek ale Mia jeszcze nie lapie o co w nim kaman.

KUrcze kupilam wczoraj kombinezon..dzis w Marks n Spencer patrze a sa nowe z serii tego szarego misia, nie wiem czy wiecie o jakiego chodzi. MIlutki, polarkowy, puszysty i z uszami! Buuu a z tego wczorajszego wywalilam metke i nie mam jak oddac:(((

Asia, 56 nie trzeba zwykle duzo, bo i tak dziecie szybciutko wyrosnie - tyle zeby obskoczyc. U nas, mmimo ze Karol nie urodzil sie duzy, bo ledwie 51cm dlugi, rozm. 56 wystarczyl na 3 tygodnie. Pomyslec ze na poczatku w nim plywal i wchodzil w early baby... No, czasy tetry to na szczescie historia. Pikus ze przelane i obsrane po pachy, bpo to i teraz sie zdarza, ale spiochy nie rozpinaly sie w kroku i kazdorazowo trzeba bylo dziecia od gory do dolu wykopywac ze szmatek zeby do meritum sprawy dotrzec. Polskie pieluszki tetrowe faktycznie sa ostre - mam kilka z tutejszego Tesco i roznica jest ogromna. Niestety, takze w cenie.
Zoyka, faktycznie cos moze byc na rzeczy z ukladem moczowym... Wspolczuje nocnych akcji, ale malej cos sie chyba jednak dzieje.
Anka, Karol tez nie lubi mango. Niby wchodzi, ale bez szalu.

reklama
Asiu nie kupuj niedrapek zastąpisz je skarpetami.Ewentualnie są pajace z niedrapkami i ja uważam ,że body są lepsze od tradycyjnych koszulek .Byliśmy w tesco bo w biedronce zero wyboru dla dziecka.Marchewka z jabłkiem lub samo jabłko z deserków z obiadków też niewiele więcej staram się gotować ale jej raz smakuje raz nie no i skąd mam jej wyczarować np jagnię:eek:No i kupiłam soczki (jeszcze nie piła)i czy jak dostaje deserek t5o soczek też dawać czy zamiennie rw jeden dzień soczek w drugi deserek????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry