• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny uśmiałam się do łez. Rozebrałam Julkę do pampersa jak co wieczór. Zawsze od razu była niesiona do wanny. Tym razem nie była jeszcze naszykowana wanna i Julka została w tym pampersie puszczona na kanapę.
Wiecie jaka ona była zdziwiona swoim ciałem ? Łapała skórę i próbowała ciągnąć. Dotykała się i szczypała. Była taka zadziwiona ze nie am ubranka ze ryczałam ze śmiechu, To było niesamowite :tak:

Co do poduszek. Julka ma poduszkę zupełnie płaską. Jednak widzę ze uwielbia zasypiać i spać na naszej w która wpada i moze się wtulić. Zastanawiam się czy jej poduszki nie wymienić.

Kupiłam dzisiaj kaszkę mannę z Bobovity
BoboVita mleczna kaszka manna, UNIKALNY SMAK! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

nie smakuje to jak kasza manna którą znam. Pamiętam jak kiedyś ciotka gotowała na mleku w proszku mannę. To dopiero było pyszne. Ta z Bobovity jest słodka ale manny z mojego dzieciństwa to nie przypomina.
Mozna Julce gotować normalną mannę ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Helloł
Witamy się w nowym czasie i starej przestrzeni :-D Nocka tradycyjnie niezła, nie narzekam :))) czego i Wam zyczę :))
Zoyka możesz podawać zwykłą manna gotowaną tylko musisz ją ugotować na czymś, nie na zwykłym mleku przecież.
Za oknami dalej biało... byłam z psiakiem to nie ma tego porywistego wiatru i jest delikatny chłodek. Dzisiaj jakoś mozna wytrzymać z aura.
Zapraszam na kawe :-D

Witam ,u nas też trochę biało,wstępnie obrobiłam wczoraj cmentarz -dałam cudne kwiaty i du..a ,bo w nocy zmarzły.
Mojemy padło na mózg w tej ciąży-już mi się naturą odbija tj w domu nie ma nic gazowanego ,frytek ,nawet spodu do pizzy-tylko zdrowe wędlinki-dobrze ,że chociaż korzenne śledzie mam zaczajone,a jak mnie wnerwi to pojadę na niezdrowy obiad na miasto.-wczoraj o 21 poszłam do nocnego po mineralną gaz.
Młoda dalej kaszle ,chyba sama jej zmienuie syropy bo te zero skuteczności.
Miłej niedzieli

Hej :-)

Dziewczyny kochane jesteście, dzięki za wszystkie rady, bez Was błądziłabym jak we mgle :tak:
To taka nauka od nowa w nowoczesnej wersji, tak dużo się zmieniło..
Moim ulubionym zajęciem stało się oglądanie w necie wszystkiego co związane z maluchami :happy2:

Poranek zimowy, szkoda że szybko robi się chlapa.

Miłej niedzieli

Padnę, dziecię mnie wykończy... turla się po całym pokoju nie bacząc na nic - efekt dwa guzy na głowie i nawet się nie skrzywiła. Obłozyłam ściany kartonami przygotowanymi do przeprowadzki, jest ciut lepiej za to z upodobaniem usiłuje owe przeszkody pożreć :-) łącznie z wielkim tobołem folii babelkowej...
Ugotowałam jej zupę dyniową na rosołku, wrzuciłam zmielona ugotową pierś kurczęcia, marchew, pietruszkę i zagęściłam kaszką kukurydzianą. Bardzo smakowało :-D chyba zaczyna dorostać do mojej kuchni :)))

Witam się poobiednie ,pokościołowo ,pospacerowo wyspana tylko dlatego ,że o 4 rano Amelianka została wręczona tatuniowi:-D.Nie wiem czy przez śnieg czy co ale nie chciała już spać i ciepała dzikimi uśmiechami i przecudnie śpiewała.Nacycałam i ojcu oddałam śpiąc do 9:30.Za to M lekko wkurzony odsypia teraz:-):-):-):-).Aniu Fajna ta bela i wszystkożerca Wandzia:tak::-D.Asiu jak czegoś pewna nie jesteś to rzucaj hasłem każda z nas się wypowie i będziesz lekko mądrzejsza w kwestii dzieciowych zakupów(Fajny to czas to kupowanie dla malęństwa:happy2:)Ciesz si.ę nim:tak:Sandy jedz co uważasz organizm najlepiej wie czego Ci potrzeba ja np na początku namiętnie tzw zupki chińskie wpieprzałam niezdrowe wiem i swojskie kiełbasy M robił ,a ja zbyt mocno na wadze przybrałam:-):no:.Jak potrzeba czegoś tobie lub maleństwu to wcinaj (no u mnie gazowanego potem było niewiele z powodu zgagi.Zoyka manna prawdziwa to długo gotowana.Te kaszki to są tak na szybko by szybko dziecku dzioba zatkać.Mój M czasem gotuje taką na gęsto na mleku ja lubię z masłem i cynamonem albo z sokiem:-DKatrina spróbuj się zdrzemnąć.:tak:

DSC00771.jpg

Moje 3 córeczki kochane

poczytam co u was jak dziewczyn nie bedzie jak sie rozjada kazda w swoja strone , buziaki mamuski i bable

reklama
cześć Dziewczęta :-)
Umieram, temperatura tak w ok. 38-39, boli mnie wszystko i NIC. mam dreszcze i ogólnie czuję się do wielkiej czarnej doopy :-(
Przestawienie czasu rozregulowało Kubę całkowicie - "działa" wg starego czasu, spał godzinę i to nie całą bo burki sąsiadów go obudziły. Jeden to ten co nas osikuje - mówi się państwu o tym a oni maska i mina nr 4. Drugi to pinczer po wystawowych rodzicach ... w życiu nie widziałam tak strachliwego psa. On się swojego cienia boi i go oszczekuje :-( A Bazylia była dziś u weta - to co zwykle - nery -pęcherz przeziębiony. Obsikała nam pościel dziś ... i to o czym M. myślał że śliniak Kubutek ślad zostawił to też była Bazylia :-( echh 120 zł poszło ... jutro pójdzie tylko na zastrzyk.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry