reklama

Ciąża po 40

Witajcie
ollena miłego lotu i pobytu w PL.
Asia hop-hop odezwij się -jak tam samopoczucie?
Ja dalej walczę z katarem,popijam herbatkę ,idę zrobic inhalację .
Miłego dnia

reklama
Cześć :-D
Sandy niestety leczony 7 dni, nieleczony tydzień. Może jakieś inhalacje żeby było lepiej Ci oddychać?
Misia degustatorko :-D zobaczymy jak dzisiaj będziesz pracowac ku chwale ojczyzny:))
Nocka taka sobie, ale bywało gorzej więc nie narzekam :)) Dzisiaj mam trochę rzeczy do pozałatwiania więc podrzucam Wandzię do mamy i jadę w kurs po urzędach rozmaitych. A deszcz pada....

Cześć,

Wyspana jestem ! Boskie uczucie. Córcia zasnęła o 20:30 i spała do 7 bez żadnych rabanów nocnych i krzyków. Spała u siebie :-)

Pisałam już ,ze Julka chodzi wzdłuż kanapy ?

Zaraz jedziemy do kuzynki powybierać zabawki dla Julki. Amelka kuzynki jest rok starsza i wyrosła z niektórych. Mam nadzieje ,ze dostaniemy coś fajnego .

Azula - to dobra wiadomość w takim razie. A ja dalej walczę żeby złapać siki. Moze dzisiaj .
Kłaczku - no to Karol ma tak jak Julka :)

Katrina, sprobuj, moze zaskoczy. Jest inny niz nasza kaszanka, ma specyficzny posmak, przyznam ze nie jest to wyrob ktory bym jadla zawsze (dobra kaszanke zawsze moge), ale pokrojony w plasterki i obsmazony da sie od czasu do czasu chapnac.

Zoyka, zapewniam Cie, ze Karol nie ma jak Jula. KAROL WLASNIE ZACZAL RACZKOWAC! :-D Dotychczas sprawnie sie przemieszczal "raczkujac na zabe", czyli na lokciach i kolanach, ale z dupskiem w parterze, od dwoch dni "cwiczyl slonia", a wczoraj wykonal kilka przemarszow dostojnie na czworakach. Z tym ze jak mu sie spieszy to spuszcza tylek na ziemie i zasuwa czolgiem. Ja juz za nim nie nadazam - tu zaczyna wstawac, zbiera sie do chodzenia, a tu rozwija raczkowanie... No, wazne ze umie, czyli zda do 2 czy 3 klasy.

Ciągle pada:eek:.Zoyka owocnego wybierania zabaweczek.Sandy ja całą ciążę rutinoskorbin łykałam dzień w dzień po 2 tablety jak coś czułam ,że się zbliża zwiększałam dawkę do 4.Teraz z powodu braków finansowych łykam tylko te tablety ciążowo-karmieniowe.No ale przedtem na pampki,mleczka i słoiczki wydać nie musiałam no i zdrowa byłam ,a teraz też niestety coś na kształt grypy mnie nęka.Jak tylko M dostanie wypłatę kupię rutinoskorbin i choćby po 1 dziennie zacznę brać:tak:

Azula, czemu rutinoscorbin? Ja bym sie bala, ciaza sama z siebie predestynuje do zakrzepicy, dodanie w tym stanie lekow zwiekszajacych krzepliwosc krwi... Z reszta leki zawierajace rutozyd sa w ciazy zdecydowanie niewskazane.

Mnie widać potrzebne to było zero chorób dzięki temu ,a pytałam się ginki to nic na przeciw nie miała.Jakoś żadnych zakrzepic nie miałam ale co organizm to czego innego potrzebuje:tak:

Widzisz... A mnie jak wzielo smarkanie i cherlanie w ciazy, tak sie dorwalam do Cerutinu (jeden czort w sumie), a tam na ulotce wolami stoi ze w ciazy nie lzja. No to ja nie brala, tylko czosnkiem ziala.:-D A juz jak mi Clexane zapodali, to w ogole smieszne by bylo tu zastrzyki z heparyny, a tu rutozyd dopyszcznie.:eek:

Dzis mam te cale konsultacje...

reklama
Dawno, dawno temu, w odleglej galaktyce... ;-) Po ostatnim poronieniu wyznaczono mi owe konsultacje. To 3 poronienie, po ktorym cos tam przysluguje z NHS, aczkolwiek pojecia nie mam co sie za owymi konsultacjami kryje. Podobno beda sie probowali dowiedziec czemu... Nie obiecuje sobie za wiele bo tu konsultacje potrafia wygladac tak, ze doktor plci obojetne jakiej wita sie z pacjentem, przy nim przeglada papiery i stwierdza ze wie, albo ze nie wie, albo ze ten typ (pacjent znaczy sie) tak ma. :-D Mysle ze sie dowiem ze za stara i za gruba albo cos w tym guscie po prostu, jakos nie oczekuje wnikliwych badan. Ale zamierzam byc swinia i powiedziec ze zamierzamy dalej probowac i ze oszczedzilby sobie sporo kosztow, gdyby jednak w mojej pierwszej tu ciazy (a drugiej straconej) zgodzili sie wykonac wczesny scan, ktory pewnie kosztuje mniej niz dwukrotna hospitalizacja pacjentki i pomoc w krwotoku. Bo tu jak w PL - NHS tez liczy pensiki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry