reklama

Ciąża po 40

Foteliki sią różne, najlepsze są takie na podstawkach z regulowanym kątem oparcia. Dość drogie, ale warte zakupu...
Mamy ZĘBA! wybiła się górna jedynka i drapie mnie po palcu :-) To już czwarty do kolekcji przy czym na górze jest dwójka która przestała rosnąć i czeka na resztę no i jedynka, która dziś się przerżnęła przez dziąsła. To teraz do kolekcji brakuje nam pozostałej dwójki i jedynki bo dziecię za chwilę dziwnie będzie wyglądać jak obecne zębole podrosną :-D

reklama
Hej!
Nareszcie Was doczytałam!

Klaczku - ja od początku ciąży biorę polocard 75ml. To też aspiruje. Mój lekarz kazał mi brać i nie czytać ulotki. Przed ciążą tylko kwas foliowy i całkowity zakaz jakichkolwiek witamin. Teraz zresztą też. Już mówiłam mężowi jak to się czasy zmieniają. Kiedyś obowiązkowo był falvit. A teraz nie wolno.

Flo - mój młodszy syn tez tak miał. Non stop jadł, a potem wymiotowal. Nie nadążylam z przebieraniem. Wiecznie dziecko śmierdzące było. Przeszło mu dopiero jak zaczął chodzić. U lekarza mnie pytano czy to dziecko wogole je bo takie chude było , a ja się zastanawialam czy może jeść aż tak dużo.

Majuska - życzenia dla Packi z okazji urodzin. Jak to szybko minęło.

Flo mamy Recaro 9-36 kg ale w momencie zakupu Kubuś siedział już pewnie. Załuje że nie odziedziczylismy żadnego 9-18 kg bo taki przy Szparagusie byłby lepszy ale cóż ... Nasi znajomi - chyba wszyscy mają Recaro i są zadowoleni i tym się kierowaliśmy. A kupilismy w smyku netowym.
Dziś byliśmy w 2 meblowych i jestem załamana :-( jedyne łoże jaki mi się podoba jest tapicerowane a wielkość uniemożliwia mi korzystanie z szafy :-D tzn korzystać mogę stojąc na łózku :-D Zostają mi jeszcze 2 sklepy oraz Majuskowy sklep... Mogę poprosić faceta od szafy ale on mnie tak irytuje że dalszą współpracę uważam za mało prawdopodobną ... No a już dobiła mnie pani w sklepie - od roku ponad czaję się na meble do saloonu :-D a pani mi dziś mówi, że już nie wspołpracują z tym producentem ... jaka jest szansa na inne meble niż wenge, białe bądż ze wstawkami z lakierowanych powierzchni ??? okazuje się że bliska zeru :-(

Cześć dziewuszki .Flo Ania dobrze pisze sa takie foteliki do regulacji konta nachylenia i kiedyś taki zakupię bo dzieci lubią w aucie spać i nie wyobrażam sobie brzdąca ze zwisającą łebką .Dorcia zaczniesz niebawem łykać mi też zakazano do 4 mc tylko kwas ,a potem witaminki i łykam do tej pory(karmię) ale nie Falvit tylko prenatal (dużo tańszy).Misia przy sierściuchach pazurkowych tapicerki nie polecam.Nie myślałam ,że do tego słoiczka po obiadku zmieści się cały banan i śliwka zmiksowane.Bo zmiksowałam i myślałam ,że tego sporo więcej.Z tego wynika ,że jak Amisia zje słoiczek obiadku i słoiczek deserku to jest tego całkiem sporo Aniu zapomniałabym gratulacje z okazi 4 zęba dla panny Wandy

Ostatnia edycja:
Dziewczyneczki przepraszam , ale nie posiadam wogóle czasu
Jeszcze mi sie komp pierniczy....straciłam teraz prawie godzinę, żeby wogóle coś napisać

Co do fotelików, miałam do tej pory maxi cosi city, do kompletu z wózkiem X-landerem, nie mam czasu grzebać po necie, ale na listopadówkach widziałam, że już dziewczyny zaczynają kupować dzieciaczkom kolejne foteliki i wybierają z 3 modeli :
Maxi cosi tobi
Romer king plus
Recaro Young sport

Zoyka tak, wydaje mi się, że nie ma co żałować kasy na bezpieczeństwo dziecka zwłaszcza w samochodzie.
Flo nogi moga wystwać z fotelika, głowa nie, ja mam pasy regulowane więc póki co Paćke obejmują, ale kuźwa teraz te kurtki i kombionezony to porażka, musimy chyb akupić fotelik i to ekspresowo

na razie uciekam;-)

witam sie wieczornie i zaraz szoruję do kuchni zrobić ciasto na jutro

Kuba jeździ jeszcze w tym małym foteliku, ale czekam tylko aż sam będzie siedział (oby szybko, bo on juz waży prawie 9kg)i przesadzimy go do Mamas & Papas na podstawce z regulowanym siedziskiem (po Alince). Fajny jest - zwłaszcza jak dziecko zaśnie w trakcie jazdy.

reklama
Zoyka ja tylko o Recaro słyszałam :-D nie było jeszcze Kubula i słyszałam.
te pośrednie sa fajne ale dla mnie to kolejny wydatek a w Recaro będzie jeżdził kilka dobrych lat. Z tym pośrednim, gdybysmy kupili nie mamy potem co zrobić - już teraz leżą dwa foteliki w piwnicy bo dostaliśmy dwa : 0-9 i 0-13 kg :-(
Azula po obejrzeniu miliona łóżek doszłam do wniosku że został mi net i łózko tapicerowane albo IKEA. Każde inne swowoduje wymianę komody i szafek a tego nie chcę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry