reklama

Ciąża po 40

Zoyka :-D ależ Panna Cebulka była skupiona :-D W Lidlu były takie fajne rajty do raczkowania z abs na stopach i kolanach.
Byłam dziś w galerii - zamieniałam kapcie - ma z tej samej firmy inny model i sa za duże, a te kóre kupiłam są na styk :-( ale w ramach galerii obejrzałam sobie ubranka w Zarze, ceny pominę milczeniem ale już wiem co kupie Kubie w ramach wyprzedaży.
A po złym samopoczuciu nie został slad - nawet nie męczyłam pana doktora. Rano mu wyśle smsa :-)

reklama
Dzielna Julcia:-).Zoyka ma rację wychodzą to chłopaki:tak:Kłaczku dobrze ,że przynajmniej kotom się mebelek spodobał;-).Ollena bieda Ty z tymi choróbskami:-(Malfi w ciąży isię wyśpij bo potem przez dłuższy czas nie da rady:no:.U nas było słoneczko no ale tradycyjnie mgły z rana .Po kościele spacer zaliczony:-)oby taka pogoda jak najdłużej się utrzymała (no taka jaka u nas teraz jest )wszystkim podobnej życzę:-D

Zoyka Julka sliczna jak zwykle, nawet placzaca mi sie podoba;-) Rajty ma swietne!

misia kiedy wyprzedaze? pewnie dzien po Bozym Narodzeniu ale bedzie tyle ludzi, ze pomarzyc dobra rzecz.. Zara jest boska, ale fakt...ceny. Moja kuzynka tylko tam kupuje dla swojej corki wiec licze, ze ciagle wszystko bede dostawac w spadku ;-)

Azula mnie juz sie odechciewa przez te choroby..

Jestem na etapie wybierania lazienek...ekscytujace :-D

Ostatnia edycja:
Ollena, nie bylo czasu chyba zdjec robic, pikus tam o fotki, ale zmierzyc i zobaczyc jaki to kolos to jednak mogl... No i nie zagosci ten grat u nas za dlugo bo Karol na niego WLAZI!! Dzis zdejmowalam gostka z tej sofy, w momencie kiedy juz lezal na niej rownolegle do brzegu. Na nasza nie wlazi bo ciut wyzsza, a tu musialabym go pilnowac caly czas, tymczasem salon ma byc ta strefa bezpieczna, gdzie mozna malego zostawic na chwile i np. isc sie wysikac bez asysty.
Malfilka, zglosilam Escade do moderacji. Co z tym zrobia nie wiem, ale kiedy ktos sie tak zachowuje, a jej zachowania sa typowe dla trolla (pisze kontrowersyjne posty, a kiedy ktos sie "stawia" zaczyna jechac personalnie, identycznie zaczynala z reszta na Amniopunkcji) w zasadzie jest to osoba "do odstrzalu". Zwrocilam sie z prosba o interwencje, zwlaszcza ze wzgledu na szczegolny moment i temat jaki sobie wybrala na wejscie do watku.
Ewikewik, organizm musi doprowadzic hormony do porzadku po prostu, z tym ze z tego co piszesz, to juz minelo ze 2 miesiace od pierwszej @ po poronieniu - troche dlugawo. Mialas zwykle regularne cykle? Jestes pewna ze nie jestes znow w ciazy?
Zoyka, ja sie nie wkurzylam, mnie po prostu smiech rozwalil. Wiesz... Zaden problem - dostal za free, wywiezie na skip i po problemie, ale zwazywszy ze ja dalej mam focha, a on byl taki zadowolony z tego ze zalatwil, to mi sie wesolo zrobilo. A kotecki juz opanowaly nowe legowisko i zadowolone sa. U nas jedno jest wyraznie powiedziane - ma byc mebel wygodny i nie skorzany czy udajacy skore, no i ma pasowac do mojego wsiowego pomyslu na dom.To by w sumie pasowalo, ale gabarytowo porazka.

No. MOje dziecko juz nie pelza zupelnie - odkryl ze raczkowanie jest latwiejsze. Uratowal swoja sciezke edukacyjna - uff...

U nas też niedziela zleciała jak z bicza trzasnął. Wandzia śpi od dawna a ja siedze sobie w ciszy i spokoju :))) Biedrona zaczyna już powoli siadać samodzielnie, troche się chwieje i podpieram ją bawiąc się wspólnie na dywaniku ale już nie ma wywrotek od razu na plecki :-D
Zoyka zawsze jest bum i klika łez, ale Julka ładnie wygląda i bardzo mi się podoba bo jest tak fajnie, normalnie ubrana bez cudowania :-D
Ollena biedna jesteś, to okropnie męczące wieczne choróbska w domu :-(

Watek 'prosze o pomoc'... Mam wrazenie ze mozna sie zabawic - albo troll, albo laska powinna poczytac ZANIM zacznie bzykac bo gotowa sobie krzywde zrobic. Ja myslalam ze tak glupich to juz nie robia.

Hej
Ollena - spóźnione gratulacje dla półrocznej malej damy
Kłaczku - ja już mojego męża nauczyłam, że progu nie przestąpi z żadnym cudownie wynalezionym meblem. Przywiózł kiedyś nie wiedzieć czemu frot i bebechy z szafy wnękowej którą ciotka wymieniła na nowszy model. Miał potem biedak problem jak to wyrzucić.

Mam serdecznie dość tematu fotelików samochodowych. Szlag mnie trafi. Po długich poszukiwaniach w necie, czytaniu opinii ( bardzo wiele wnoszących, typu " fotelik jest super, ma ładny żywy kolor tapicerki, bardzo go polecam, jedyna drobna wada to to, że troszkę luźno lata w pasach") w końcu znalazłam coś w kategorii 0 - 18, montowane opcjonalnie tyłem lub przodem, z mocno wychylanym oparciem ( pozycja półleżąca) więc nie wymuszające siadu u nie siedzącego samodzielnie dziecka; z atestami i wszystkim co trzeba. Pojechaliśmy do smyka - było. Nawet jeden z dwóch dostępnych wariantów tapicerki wydał mi się znośny.
Poprosiłam o próbny montaż w naszym samochodzie. Na środkowym pasie lata na boki. Na bocznym trochę mniej, ale też lata. Sprzedawca uczciwie odradził mi zakup, zresztą i tak bym się nie zdecydowała widząc, jak toto się kiwa. To był jedyny model tej kategorii dostępny w smyku. Jest w Krakowie jeszcze cholerny entliczek, ale nawet nie mogę sprawdzić co mają w ofercie, bo ich strona internetowa jest do niczego. W realu też nie mogę sprawdzić, bo główny entliczek w remoncie ( o czym rzecz jasna brak info na stronie, bo i po co). Maks w swetrze grubszym i cienkiej kurtce wchodzi do obecnego fotelika na styk. Nogi wystają, łeb jest jakiś centymetr poniżej krawędzi. Dziecku jest ewidentnie niewygodnie. I co ja mam zrobić, do ciężkiej cholery?

Aniu dla mnie to nowosc tak czeste choroby...
Mia wlasnie zaczela oddychac glosno buzia, musialam wyczyscic nos mozna powiedziec przez sen i zakropic...biedna:(

klaczku zaraz przeczytam a sofa dobrze, ze idzie out!
To jaka gowniara pisze na bank!

Flo fakt, foteliki sa upierdliwe. Mam Recaro z baza od kuzynki zeby w PL uzywac i baza taka felerna, ze samochodzie rodzicow zrobilaby dziure w siedzeniu. Jezdzimy wiec bez i cieszymy sie, ze jest jak jest.
Maxi Cosi moze? drogasny ale podobno najlepszy.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry