reklama

Ciąża po 40

Buuu... Katar poszedl dalej, Karol kaszle i rzezi... Standard. Mam jeszcze salbutamol, wiec powinnismy sobie poradzic. Moje dziecko dzis zjadlo kaszke na sniadanie, normalnie jestem szczesliwa. Ogladal film o mewach i "ptaszek am i Karol am", calkiem spokojnie zjadl miseczke kaszki. Tyle ze filmy o ptakach zagrazaja naszemu telewizorowi, wiec musze to przemyslec.

reklama
Kontrola u pediatry, do końca tygodnia siedzimy w domu i do piatku jeszcze antybiotyk, ale jest poprawa. W czwartek ide za to z Paćką na wizyte do ortopedy, udało mi sie przypadkowo po znajomości ( bo jak pani rejestrująca usłyszała nazwisko, doszla że Patrycja jest siostrą naszej Kasi, a Kasia to jej koleżanka :-) ) no i nagle pierwotny termin na koniec stycznia zamienił sie na 13 grudnia:sorry2: Chcę, żeby ktos fachowo Paćke chodzącą obejrzal i powiedział mi czy jest wszystko prawidłowo oraz doradził odpowiedni obuw;-)
Wracając od pediatry zgarnęłam z drogi ledwo lezącą do domu Kaśkę, pojechała rano do pracy, ale tak się źle poczuła, że musiała się zwolnić, więc pognałam do apteki po worek specyfików, dopadł ją jakiś totalny wirus, mówi, że strasznie boli ją gardło, głowa i płuca...gorączki niet, ale umiera......tak więc mamy w domu mały szpitalik....

Najpierw pisze, pozniej bede czytac.
Widze tylko fote klaczka, mamy taki sam laptop, swietny jest Mia w PL go chciala rozniesc :-) Ale zostal tam bo tu za duzo podobnych zabawek. No i na pewno Karolowi wygodniej bo siedzi :-)

Dolecielismy jakos, Mia spala chwile ale byla padnieta, goraco jej bylo, wkurzala sie..
Poznej do 12 w nocy chyba nie mogla usnac, masakra.

Wstala o 8, pozniej caly czas mraudzila i nie ma mowy zeby sama usnela :( wrzask, placz, zanoszenie sie, raczki i dopiero zasypia choc zanim usnie na dobre po odlozeniu trzeba jeszcze dobujac :( bezsensu..

Ja od rana nie moge sie pozbierac ze sprzataniem i wypakowywaniem. Ilosc gratow wszelakich mnie przeraza..
TV nie zaplacone wiec odlaczyli, auto zepsute...zyc nie umierac.

Cześć.

Wreszcie chwila w całej tej dzisiejszej gonitwie.

Kłaczku - jestem w szoku. Karol wygląda świetnie. To już nie mamy bobas tylko taki chłopaczek się z niego zrobil.

Majuska - no to przesrane. Współczuję jeśli cokolwiek Ci ulży. Dacie radę. W sumie dobrze ze większość niż jedno po drugim. Tak to jest szansa ze wszyscy wspólnie sie wykurują i będzie po szpitalu.

Olena - czyli jak TV odłączone to więcej czasu masz dla nas ;-)

Mam nową kuchenkę . Wreszcie cztery palniki i piekarnik. Właśnie przypaliłam ziemniaki :szok:

Kupiłam awokado. zjadłam pól z solą i oliwą. Smakuje mi.

Misia - jak Ty jadasz awokado ? Flo a Ty ?

Zoyka ja Ci nawet przepisy ciut wcześniej rzuciłam :-D
chyba focha strzele że nie czytujesz tego co pisze i to do Ciebie :-p, jadam po prostacku ale tak mi smakuje. Kubuli robie pastę : awokado + jajo. Nie potrzebujesz do tego oliwy bo samo jest bardzo tłuste - zresztą wyraźnie jest napisane że może to jadać jak nie ma kłopotów z wątrobą, woreczkiem, zresztą dzięki temu że tłuste to ma taką konsystencje.
Kłaczku fajny ten lapek - rozglądam się za czym takim dla Kubusia ale jakoś żaden mnie nie przekonał. U Karola widać przejęcie :-D Niesamowite.
Majuska - no jakieś takie coś szaleje - u mnie w firmie wszyscy chory ... katar, temperatura, Dziecka podobnie. Także chyba jakiś wirus przyszedł :-D.
Azula przypominam że postulat wolnej soboty był jednym z postulatów sierpniowych i jakoś nijak mi nie pasuje Pan który je podpisywał do judaizmu.

Ostatnia edycja:
Misia na kwestii smaku przejrzałam przepisy ale nie doczytałam jak Ty jesz. Co to znaczy prostacko ? Wg mnie "prostacko" to najsmaczniej. No jak to jesz ? samo ?

Nie mam wareczka to nei mogę awokado ? Zbija chlesterol przeciez czyli lekkie jest , jest składnikiem kosmetyków i leków.

Misia byś się cofać nie musiała napisałam dokładnie tak cyt Swoją drogą wekendy czyli wolne soboty+ niedziele zdaje się wymyślili Amerykanie gdzie duża populacja żydów pomieszkuje)i wielki elektryk ich raczej nie wymyślił:no:i nie stały się towarem eksportowym made in Poland .Ollena fajnie,że bezpiecznie doleciałaś.Majuska współczuję i życzę zdrówka.Karola technika jednak też wciągnęła:-)

Zoyka, z Karola juz jakis czas temu zniknelo niemowle, przynajmniej na oko - po ostrzyzeniu na jezyka zrobil sie normalnie 500% facet. Jak 500% cukru w cukrze. Jeszcze jak sie go ubierze po mesku, typu jeansy i polar Harleya, to wyglada sie facecikowi zdecydowanie powazniej.
Miska, to jest lapek z Vtech - moim zdaniem kapitalny, aczkolwiek gada wylacznie po angielsku. Karol byl "wsiakniety" w niego po uszy - sprawdzal kazdy przycisk, obserwowal efekty... On rzadko tak sie "odpina" od otoczenia.

Melduje sie po wyprawie do GP. Z malym, bo Rajmund dzis w pracy. Pani sie upewnila ze boli ciagle, a przy minimalnym wysilku bol sie nasila, obmacala mi lape i zdiagnozowala zapalenie sciegien w wyniku przetrenowania. :-D Noz, kurka mowilam ze mnie to dziecko kiedys wykonczy, ale nie myslalam ze juz!:-D Pani zapisala mi jakies leki, ktore mam zrec przez 2 tygodnie i kazala przestac cokolwiek ta reka podnosic. Nawet kubek z kawa. Pokazalam jej Karola raczkujacego beztrosko po gabinecie, brechnela smiechem, ja tez, kazala przynjamniej sprobowac reke oszczedzac.

reklama
Kłaczku to i tak jakaś rozumna pani :-)
Musze obejrzeć te lapki dokładniej i poszukać takeigo co po polski jednak gada. Wystarczy mu angielski i niemiecki z kierownicy :-D
Zoyka ja lubie awokado łyżeczką :-) mam ochotę na ten makaron ztamtej stronki - może jutro ... Albo pastę - czosnek + jajo. Nawet memu m. smakuje :-D
Azula - nie jestem historykiem ale tzw. wolne soboty czy raczej 5-dniowy tydzień pracy raczej był związany z rewolucją przemysłową i zwiększeniem wydajności pracy a co za tym idzie skróceniem jego czasu. Chłop pańczyźniany nie miał związków zawodowych, Międzynarodówki ani marksizmu i leninizmu także patrzyłabym w tym kierunku.
a co u Marzeny ?? chyba jest już po zabiegu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry