Majuska - nawet jak Cię ZUS wezwie to sobie popatrzy na Ciebie i Twój brzuszek i na tym się skończy, także nie martw się takimi pierdołami.
Ja mam uczulenie na ... rumianek, który często występuje w kosmetykach dla alergików a który wg dermatologa często uczula i właśnie na nikiel - guzik od dżinsów zrobił mi takie ziazi, że wylądowałm u dermatologa, teraz albo zaklejam guzik plastrem z opatrunkiem albo wkładam koszulkę w majty :-) Bizuterię noszę srebrną i jeśli srebro ma jakąś niską próbę - czyli jest domieszane coś - to też mnie uczula :-(
W każdym wieku można zostać alergikiem, w każdym momencie coś może stać się dla nas alergenem. Niestety przetestowałam to na swej skórze: kolejne opakowanie preparatu do demakijażu oczu tak mnie uczuliło, że wyglądałam jak królik :-(
Badania dotyczące alergii udowodniły, że sterylne warunki życia tylko zwiększają skłonność do alergii, dzieciaki wychowane na wsi - wśród zwierząt różnych i nie zawsze idealnie myjące owoce, warzywa - jesli w ogóle któreś wpadnie na umycie jabłka prosto z drzewa - alergii prawie nie mają ...
A ja dziś przyszalałam i kupiłam na T(aniej) O(dziezy) Pana Mięciutkiego :-) czyli Miska, który jest baaaaardzo podobny do miśka córki mej serdecznej koleżanki. mam nadzieję, że Młody też się z Panem Mięciutkim zaprzyjaźni na długie lata.