reklama

Ciąża po 40

Marzenko a co Ci dokładnie jest ?? Wiem, że ząb. Byłas u dentysty ? robiłaś RTG ? jak Ci wyszły zmiany przy korzeniu to antybiotyk to podstawa, najpierw musi zejśc Ci stan zapalny a potem leczenie, czasem rozwiercają i zakładają antybiotyk do środka a potem fleczer ... a potem kanałówka...

reklama
Misia byłam u dentysty ale w naszej przychodni nie ma takiego i poszłam do ogólnej lekarki przepisała mi antybiotyk który łykam od wtorku opuchlizna niby troche zelzała ale boli dalej , płukam szałwia i rumiankiem i łykam tabletki przeciwbólowe , nic sie nie da zrobic z tym zebem póki nie zejdzie opuchlizna a to trzyma i trzyma mam juz dosc tego bólu chwile po tabletkach ulrzy i zas na nowo , co ja bym dała zeby w koncu to mineło a szczerze to mnie to troche martwi bo to juz za długo tak trwa

jak masz wypełnienie w tym zębie to spróbuj wydłubać :-( otworzysz kanał - ropa - bo na 100% masz - zejdzie ... a jeśli nie to zrób prześwietlenie - dentysta z bólem przyjmie Cię poza kolejnością -MUSI - ale idź jutro - w poniedziałek święto a do wtorku zwariujesz :-(
możesz mieć jeszcze zapalenie miazgi :-(

Misia to dzurawy zab poszedł mi przy niuni kruszył sie na potege z tym ze ja nie miałam pojecia ze mozna w ciazy leczyc albo cos robic nie miałam wczesniej potrzeby takiej bo zeby miałam zdrowe podejrzewam ze to poszło mi od piersi jakis stan zapalny bo dzien wczesniej zanim spuchłam to mnie strasznie bolały ze dotknac nie mogłam ale nie mam złogów ani nic z trgo w srodku cos sie działo i poszło napewno na tego zeba , mam tez czesto problem z zatokami ale nie miałam zadnych objawów zeby bolała głowa albo oczy , ja z nim zrobie porzadek napewno tylko niech zejdzie stan zapalny

ale musisz mieć zmieniony antybiotyk bo na ten nie pójdziesz !!!! po 3 dawce powinno Cię puszczać !!!
ja biegałam w ciąży do dentysty tylko mam kanałówkę zawieszoną :-( bo w sumie koniec leczenia i trzeba prześwietlić więc czekamy do porodu ... Jeden ząb też mi zaczyna lecieć i w sumie Jola stawia na odwapnienie ale też przydałoby sie prześwietlenie - więc też czekamy.
Idź do dentysty - koniecznie !!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry