Iwoneczka... Faceci chyba maja jakies sprzezenie umyslow. Rajmund tez pierwsze co zauwazyl to ze ta rura siedzi jak wmurowana.

Jak masz kompleksy zwiazane z masa to zapraszam do UK - mozna sie leczyc na kazdym spacerze, o zakupach nie wspomne. Babki naprawde otyle, w dowolnym wieku, a w wielu sklepach rozmiarowka do 24, czyli polskiego 52, a mozna trafic i wieksza, w fasonach dokladnie tych samych (na tych samych wieszakach) co rozm. 10, 12... W Polsce powyzej rozm. 46-48 to juz tylko specjalne sklepy.
Anka_d, witaj. Nie doswiadczylam tego co Ty, ale znam lek zwiazany z ciaza... Ja mam 43 lata, o pierwsze dziecko staralismy sie ponad 2. Umarlo nim zdazylo sie urodzic. Za drugim razem balam sie bardzo - balam sie ze znow poronie, ze kolejne dziecko umrze, balam sie bolu (psychicznego - fizyczny to betka), zaloby z ktorej ledwie udalo nam sie podniesc... Okazalo sie ze to ciaza bezzarodkowa. Okazalo sie pozno, bo w tym kraju pierwsze usg robi sie po 12 tygodniu ciazy. Bardzo pragniemy dziecka, walczylismy dalej, jestem w ciazy. Anka, ja sie boje. Balam sie przez pierwsze 12 tygodni, kiedy poza dwoma paskami na tescie nie wiedzialam nic, balam sie pozniej, kiedy juz ze scanu wiedzialam ze rosnie we mnie dziaciatko i boje sie nadal, kiedy przez dluzszy czas dziecko nie zasygnalizuje swojej obecnosci ruchem. Boje sie takze wad genetycznych, tym bardziej ze operatorka scanu "zlala" wykonanie NT, mowiac mi, kiedy pytalam ze nie teraz... W opisie scanu stoi ze "niemozliwe do wykonania w pozycji plodu". Nie chcialo sie larwie... Sam test PAPP-A moga sobie wsadzic - jestem "stara", mam nadwage... Lek po takich doswiadczeniach jak Twoje jest naturalny, ale mozliwosc powtorzenia sie wady nie jest duza, wieksza jest szansa ze urodzisz zdrowe, sliczne dziecko. Sprobujmy wierzyc - Ty, ze dzieciatko ktore nosisz jest zdrowe, ja ze donosze i ze moje dziecko rowniez bedzie zdrowym, rozdartym lobuzem.
Marzena, wcale Ci sie nie dziwie. Nie mogli wczesniej poinformowac ze nie maja juz umowy z NFZ? Jaja sobie robia? To sa momenty, kiedy chce sie dac komus po ryju...