reklama

Ciąża po 40

Zgadzam sie z Zoyka :(
Mia tez juz jadla nalesniory ze 2 razy, zachwycona:)
Teraz tylko ma problem z przezuwaniem pokarmow przez ten katar, meczy sie straszne :(

Katrina ja tez znam angielski, po 2 latach rozmawiania po ang w NY przyjechalam tu i nie wiedzialam co do mnie mowia w biurze PPS. Szok i rozpacz normalnie!
A jak dzis Patryk mowi, ze pani wola w przedszk 'tajm for loncz' to go poprawiam milion razy i mnie krew zalewa..

Ostatnia edycja:
reklama
Tu obowiazuje dialekt z Yorkshire - czesto tam, gdzie normalnie "u" wymienia sie na "a", w tym regionie pozostaje "u". Anegdota jest jak Michal jechal z Londynu do Scunthorpe. Sprawdzil trase i kupujac u kierowcy bilet, poprosil o bilet do "skantrop", a kierowca mu ze on przez Skantrop nie jedzie. Wiec Michal uparcie ze jedzie na pewno i ze on chce kupic bilet do Skantrop, ze sprawdzal trase autobusu i wie, ze tym autobusem do Skantrop dojedzie. W koncu sie wnerwil, poprosil kierowce o pokazanie mu wykazu przystankow i palcem wskazal wlasciwy, nawiasem mowiac koncowy, na co kierowca: "Aa... SKUNTROP!"
Po sasiedzku mamy Gunnes. I jak sie wymawia? "Gunes"!

Ostatnia edycja:
Z Yorkshire to znam tylko teriery:-D

Zmęczonam, Packa smarka i kaszle, w dodatku mam wrażenie, że jej odparzenie sie rozprzestrzenia,a zawsze polecany i sprawdzony przeze mnie Linomag chyba nie działa:no::no:, nie dam jej jutro do złoba, pochodzi troche w domu z gołą dupka, może puści. W żłobie epidemia zapaleni akrtani tym razem, Paćka jakoś to łagodnie przeszła, ale jednak dlaje coś sie jej ślimaczy w nosie..ludzie gdzie ta wiosna, u nas ciapa jak jasna cholera cały czas:no::no:
Azula całe zycie nie miałam limitu na net , a teraz zostaliśmy zmuszeni, bo albo cyfrowy Polsat, albo 2 lata czekania jak TPSA zaprojektuje i postwi słup bliżej naszego domu ( bo mieszkamy az 100m niżej drogi )przesrane!!!

Matko co znów u Anki, ilez może się pitolić???:no:

Moja bratowa sie denerwowała ostanio bo miała wskazania do amnio, zrobili, dziś dostała wyniki, wszystko dobrze na szczęście i dowiedzieli sie, że będzie córunia - Lilianna :)

Lilianna pieknie choc zdrobnienie Lilka mi sie bardzo nie widzi.

Tutaj wszystko jest wymawiane z 'o' .. wlasnie hołs, loncz, łon (one) itd.
angole maja inny akcent, tez nie lubie ale jakis taki bardziej ludzki bo irole to wsiury pospolite, ja nie wiem jak oni sie porozumiewaja jak leca do USA. kosmos!

Wspolczuje Ani... maja konkretnego pecha :( A Ty klaczku bys opowiedziala, bo ciagle tajemnice jakies:(

Tak, mi Lilka też średnio leży, Lilianna zdecydowanie lepiej ;-)

Skoro anka nie chce pisać o tym co się stało, to widocznie ma jakieś powody:-) a to, że kłaczek dotrzymuje powierzonej tajemnicy i tu o tym nie pisze całkowicie rozumiem:tak:

reklama
Lila ! Takie zdrobnienie jest fajniejsze :)

Majuska a który Linomag używasz ? Używam ten w pudełeczku i jest zdecydowanie bardziej skuteczny na odparzenia

Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu - www.doz.pl

To co się dzieje u Anki to lekka przesada. Wygląda na to ze UK nie dla nich. Trzeba się do tego przyznać.

Szkoda ze wszystko owiane wielką tajemnicą....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry