reklama

Ciąża po 40

sorry ale muszę:
Krytyka Polityczna | Dziennik Opinii | Mastektomia a sprawa polska
skoro były minister zdrowia plecie takie brednie : Angelina Jolie pewnie nie wcale nie wygląda mniej sexy, ponieważ wszczepiła sobie implanty, i tak by pewnie sobie to zrobiła, bo o tym wiemy, a przy okazji usunęła gruczoł piersiowy”. Potem dodał, że to jego zdaniem „zły kierunek”, bo na całym świecie „walczy się o profilaktykę i mammografię” to chyba nie powinnyśmy się dziwić, że operacja rekonstrukcji nie jest refundowana, dziś Piecha stwierdził że owa wypowiedź była niefortunna - nie będę cytować słow które padły u mnie w pracy po owej wypowiedzi. Naprawdę szkoda słów i szkoda że ktoś taki stanowi prawo w tym kraju :baffled:

reklama
Misia - zgadzam się z Tobą,Nergalowi też zarzucali, że promuje się chorobą, a dzięki szumowi wokół niego naprawdę wiele osób zarejestrowało się jako dawcy szpiku :tak:
Ollena - szparagi zielone, chciałam jutro zrobić przymiarkę do białych, ale jak tak czytam to bardziej skomplikowane w obróbce są, babrać się trzeba z obieraniem dokładnym, żeby nie zostawić żadnych włókien:baffled: a zielone wystarczyło umyć i oderwać końcówki :-D Podobno świetne są też zgrillowane i zapieczone z jajkiem :-)

Spadł mi dziś odkurzacz na małego palca u stopy - próbowałam go postawić na kartonie w schowku, ale nie chciał współpracować i spadł:baffled: palec boli jak cholera i zaczyna podwajać swoją objętość, chyba jutro się przejdę do lekarza:sorry:

EDIT: oglądamy na BBC Entereinment dokument Najlsilniejsza o Becce Swanson, uznawanej za najsilniejsza kobietę świata ... :szok: Masakra... :no:

Ostatnia edycja:
hej,

Jako dawca szpiku zarejestrowałam sie w tamtym roku i ja. Nasz kolega robił akcję bo szukał dawcy dla Taty. Znalazł .. I już było wszystko dobrze ale po jakimś czasie okazało sie ze ma przerzuty. Rak zaatakował mózg. Zmarł dwa tyg temu.
Facet miał firmę. Nie badal sie profilaktycznie. O chorobie dowiedział się przypadkiem.Był na wycieczce w Egipcie i wszyscy sie opalili a on nie. Po powrocie zrobił badania.tata mial przeszczep, który się przyjął.

Zoyka mam badania profilaktyczne co 2 lata i lekarz do którego chodzimy jest wymagający i co ? nie wiem na co musiałabym chorować żeby to wyszło w TYCH badaniach. USG piersi, mammografia - nie sa przewidziane, ginekolog tez nie, ja wymuszam RTG klaty ale znam osobiście przypadek że pani z przerzutami na płucach wg lekarza była idealnie zdrowa... także bez komentarza.
Nie wiem czy kojarzycie: O fundacji | Rak'n'roll
oraz niesamowity blog Chustki ? Pamiętam jak czytałam jej wpisy i ryczałam ... ale takie "akcje" potrafią przynieść coś pozytywnego. Jeśli choć jedna osoba pójdzie i się zbada, podejmie walkę to warto.
Ollena takie jest życie. Patrzę na swoja znajomą i podziwiam. Zadbana, uśmiechnięta... Moja inna znajoma została sam z rakiem piersi (miała mastektomie obu) + cały "dół" + węzły mimo że "strażnik" był OK i wróciła do pracy po 3 miesiącach ale ona miała i nadal ma dla kogo żyć. Została sama z 8letnim dzieciakiem, pan mąż się zakochał był przy okazji zapładniając miłość swego życia.
z rzeczy miulusich - chyba uda mi się wyjechać :-D

misia - ja przy okazji zakładania Mireny, zapytałam Panią doktor czy mogłaby mnie skierować na USG piersi, albo Mammografię, na co lekarka uświadomiła mnie, że mammografię robią tu od 50 roku życia - szok!!!
W ubiegłym roku w Polsce dostałam zaproszenie na to badanie, ale byłam juz w ciąży z Kubusiem, w czasie ciąży nie latam, a po urodzeniu synka jeszcze w Polsce nie byłam, a miałabym ochotę nawet prywatnie to badanie zrobić.

Witajcie.
Stawiam kawusię i spóźnione ciacho komunijne.
Jeszcze do wczoraj chodzili sąsiedzi z upominkami, wiec nie było czas na czytanie i pisanie.
Malfi ty jeszcze z brzuszkiem?

Azula a nie taniej by Ci było kupić te kwiatki u nas na giełdzie kwiatowej[jest w wtorki , czwartki ,niedziele],a i ceny konkurencyjne.
nam jeszcze został biały tydzień i pielgrzymka po komunijna.
Dziś większy luz bo młoda jedzie na wycieczkę do Rycerki.
Pozdrawiam , i życzę miłego dnia

Helloł,
chodzi mi o formę przekazu tego co zrobiła Jollie a nie treść. Dokładnie tak samo jak Katrinie. Profilaktyka jest konieczna ale nie podoba mi się robienie z tego taniej sensacji dla tabloidów.
Sandy wklej na grupie jakieś zdjęcia???
Misia bohaterko to pojedziesz w Bieszczady:-D
Idę po kawę bo się kiwam nieprzytomna jeszcze. Wanda dzisiaj ładnie pospała :-D

Wiecie co sie stalo?

Moj kuzyn w UK (zona i roczna corka) przewrocil sie w pracy i uderzyl sie mocno w glowe i ucho. Pamieta tylko czas 10 lat temu i nizej, to co dzialo sie powyzej 10 lat zapomnial na cacy. Nie zna zony, corki, nie zna UK, mowi tylko o Nowej Debie, ulicach tutaj. Lekarze mowia ze bedzie ciezko, bedzie terapia itd ale niewiadomo co dalej z nim bedzie. Szok!

Amelia dziś i rok temu:-) 100_1622.jpg184c620bc0.jpgDziękuje Bogu za ten cud:tak::-D.Jestem taka szczęśliwa ,że ją mam.Sandy myśleliśmy o giełdzie ale bo ja wiem czy sie tak opłaca jechać tu np piekne pelargonie pełne wiszace po 3 zeta ,a stojące tzw krakusy 2,50 surfinie też po 2,50 w i poza tym M dużo w pracy ,a ja prawka nie mam no i z kaską jest jak jest w niedzielę impreza roczkowa.Na giełdę swego czasu jeździliśmy ale bardzo dziekuję za troskę:tak::-Di jak Ania z niecierpliwością czekam na jakieś fotki:-D.Ollena pamięć może wrócić .Ostatnio w TV było o ludziach z gwoźdzami,śrubokrętami w głowie ,nożami w plecach którym nic sie nie stało żyją więc i u znajomego wszystko jest w stanie sie naprawić czego mu życzę:tak:

Załączniki

• 100_1622.jpg
    100_1622.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 67
  • 184c620bc0.jpg
    184c620bc0.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ollena - faktycznie, szok :szok: qrde, trzymam kciuki, żeby mu się to jednak odwróciło :no: Straszna sprawa...
misia - super, że uda Ci się wyjechać :tak: rozumiem, że wyjazd bezmarsowy? :-D
Malfi chyba zrealizowała swój plan, bo się nie melduje... :eek:

Idę na 12 do ortopedy z paluchem - spuchł, zsiniał, w butka go nie mogę wsadzić i kuśtykam:zawstydzona/y: A przy okazji zapisywania się do ortopedy, umówiłam się też na USG piersi :-D

azula - STO LAT dla małej damy!!!
:yes:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry