reklama

Ciąża po 40

Dobry wieczór :)
Wiecie, dla mnie dzisiaj jest piątek...:-)
FraniowaMamo, zajrzałam na blog Twojego synka, przyznam, czytałam o nim już wcześniej ale zobaczyłam pierwszy raz - to śliczny chłopiec, troszkę podobny do mojego bratanka :)
Gosiu, z panią doktor nie było dyskusji - insulina koniecznie, ale to mała dawka a poza tym masz rację - prawie koniec, więc spokojnie i bez paniki :) Damy radę :) Ciekawe, kiedy moje dziecko pójdzie do szkoły;-):-)
Ci terapeuci są chyba nieczuli na płacz dzieci Marzenko, zwłaszcza, że nie ich. Dobrze zrobiliście, że sobie poszliście - jak Was dalej coś będzie niepokoić, to spróbujcie u kogoś innego. A z cukrem poradzimy :)

reklama
Młody w brzuszysku wolał przebywać na lewej stornie, teraz preferuje prawą - ale mnie pediatra powiedziała, że mam raz układać go na lewą raz na prawą stronę i już.
Gosiu - ja byłam na diecie cukrzycowej ponad 2 miesiace i dałam radę ... jak masz możliwość to spaceruj - to łądnie zbija cukier i kapusta kiszona :-)

Ostatnia edycja:
Marzenko myślę, że zrobiłabym tak jak wy, poszukajcie jeszcze jakiegoś innego specjalisty.
Basiu rzeczywiście Ty już dobijasz do portu, zerkam na Twój suwaczek i właściwie to lada chwila, Twoje dziecko już na prawdę niebawem pójdzie do szkoły, zobaczysz jak to leci :))))...napisz kurczę tą markę wózka;-)

Marzena, jasne ze przekładanie na drugi bok wystarczy.. Zabawki z drugiej str itd. Miałam gdzies taki mały poradnik Zawitkowskiego wydany przez IMiDz, ale mi kurcze wcięło gdzieś. Będe w nast tygodniu z małym w CZD i IMiDz to mam nadzieję, ze uda mi się drapnąc 1 egz, jakby co to podeślę ci. Od takiego układania może dojść do asymetrii itd, dlatego u dzieci z "historią okołoporodową" tak sie na te sprawy zwraca uwagę.

FraniowaMama i tez własnie tak robie zajmuje zabawkami mala tak zeby odwracała głowke w lewa strone i nam sie to udaje mała zaczyna sie interesowac zabawkami neurolog powiedziała ze nie ma przeciwskazan do dalszego rozwoju dziecka ale ta masarzystka i rechabilitantka nas po prostu wkurzyła mój misiek był wsciekły jak cholera i powiedzielismy ze wiecej tam nie pójdziemy napewno

wrzuć ja tutaj albo daj dokąłdne namiary na nią do się może znajdzie gdzieś w necie.
zobaczymy co o Młodym lekarz w rejonie powie... pielęgniarki żadnej jeszcze nie było u mnie ... wg rozporządzenia powinna się pojawić ... miała na to 48 godzin po mym wypisie :-D
mam nadzieję że Młody bedzie jednak symetryczny - bo jak sobie pomyśle o wizytach u lekarza to mi słabo :-(
a rehabilitacja i masaże takiego szkraba są mało przyjemne :-(

No własnie nie ma jej już w necie - odkad Zawitkowski wydał swoje 2 ksiązki. Miałam namiary na 2 skany w necie ale nie ma już ich. I doopa.
On tam pokazuje b proste ale skuteczne techniki
A asymetrię sama dostrzeżesz gołym okiem.

reklama
Cześć poranne :)

Mam Zawitkowskiego na kompie w formie PDF. Służę wszystkim chętnym i mogę podesłać mailem. Inaczej się chyba nie da. To plik 3,2 MB więc nie jest zbyt duży i łatwo pocztą przeskoczy.

Filip poszedł wczoraj do nowej-starej szkoły. Z racji poziomu szkółek na wsi odesłaliśmy go na szóstą klasę do Wrocławia, do tej szkoły chodził przedtem więc łatwiej mu będzie z kolegami. Mimo wszystko jestem rozdarta, bo rok dziecka w domu nie będzie a potem gimnazjum i też problem gdzie ma iść... 4 lata miałoby go nie być w domu? Trochę za długo chociaż wiem, że ma doskonałą opiekę babci i brata. Przedtem jeździł do babci na weekendy a teraz do mamy będzie przyjeżdżał, echhh.

Franiowa mam zalecenie genetyka wykonania amnio w 10 tygodniu, ale gin się upiera że to za wcześnie i pewnie skieruje mnie na PAPPA, które jest delikatnie mówiąc do chrzanu tarcia a dziewczyny mi powiedziały, że Fisch jest płatny. Nie będzie mnie stać na opłacenie badania z własnej kieszeni. Ja i tak nie pracuję więc wszystko robię z ZUS na własną firmę, tyle że firma nie przynosi dochodu :-) jest pro forma żebym miała ubezpieczenie zdrowotne i tyle. Idę do niego pod koniec przyszłego tygodnia. BTW masz pozdrowienia od mojego Roberta, który zawsze z uwagą czytał nasze rozmowy na poprzednim wątku :)

Marzenka jestem grzeczną dziewczynką i wczoraj miskę z wielkim i ciężkim praniem wyniósł mi Robert żebym rozwiesiła:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry