reklama

Ciąża po 40

witam się

Flo - super Maksiu wygląda w tym p/deszczowym garniturku. U nas z racji tego, że taka pogoda to norma, to takie wdzianka można kupić np. w Lidlu - oczywiście jak jest akurat "promocja" na nie, ale ogólnie są dostępne.
Alinka ostatnio była na wycieczce z klasa - na farmie i miała wziąć ze sobą kalosze, a tu zonk... nie mamy dobrych,. wszystkie buty okazały się za małe włącznie z kaloszami, ale mądre dziecko co zrobiło? Wyjęło ze śniegowców wkładki kożuchowe i są kaloszki!!

Kłaczek - no nie powim zaraziłas nas trochę fuksjami. Byliśmy wczoraj w B&Q i nawet chciałam sobie kupić, ale została ostatnia taka zdechła, to sobie darowałam. W przyszłym tygodniu mają być u nas w Lidlu.

Zoyka - oj kasa idzie, rozchodzi się miedzy palcami, nie wiadomo gdzie i kiedy. My dostajemy kasę w systemie tygodniowym i nie wyobrażam sobie teraz przejścia na system miesięczny, bo nie dałabym rady chyba.

A muszę się Wam pochwalić - kupiłam sobie ten wymarzony telefon, wczoraj pół wieczoru go "rozgryzałam", a i tak jeszcze dużo do poznania w nim zostało. Ale jestem happy - nie żałuję wydanych pieniędzy, zwłaszcza, że juz nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam kupiony nowy telefon. Mąż może zmieniać fury, to ja mogę sobie od czasu do czasu komórasa zmienić.

reklama
Ufff... Nadrobilam. Mam awarie lapa i dopadkami tylko dorywam sie do Rajmundowego.
wiec tak: Skakadlo to bouncer, mielismy taki: https://www.google.pl/search?q=huśt...Fc602886-lindam-skoczek-hustawka.html;590;590
Karol go kochal.
Dzieci kochaja schody - wszedzie, im bardziej sluzbowe tym lepiej. Publiczne nie sa tak ciekawe. Dzieci kochaja tez pochylnie - w jednym sklepie mamy taki odcinek podlogi przy drzwiach, moze z metr, ale wystarczy, zeby mlody wychodzil dostojnie pod gorke i zbiegal do drzwi.
Katrina, tylko patrz na tym rosliny kupujac - jesli chcesz powiesic w koszyku, wsadzic do skrzynki itd., kupuj "trailing". Wersje "upright" lub "hardy" nadaja sie do doniczek stojacych na poziomie gruntu bo "ida w gore", sa sztywne.
Pogoda nam sie spaskudzila. Mlody mnie do szalu doprowadza spacerkami - lazimy po poltorej h, 2 i on nie ma dosc. Spacery opiewaja na 4-5km szlajania sie w jego tempie, przy czym obowiazkowo trzeba zobaczyc czy nie ma w porcie jakiegos rozladunku bo to jest niezwykle ciekawy spektakl. Po drodze musze goscia stopowac zeby ludziom na podworka nie wchodzil np. do psow... Dzis sprzedalam go Rajmundowi do garazu u Karla, zeby szybko obiad zrobic bo nam sie w samochodzie wyspal... Jak po dziecko poszlam, okazalo sie ze Rajmund maluje, a Karl wzial powsinoge na spacer. Wrocili, Karl styrany, mowi ze obeszli dookola i maly nie chcial wracac. No, przeciez mowilam, ze on juz z buta byl w Althorpe! :-D

Sandya gratulacje, zdolna bestia z Twojej corki.

Flo mi smakowal ten banan i to bardzo. Maksiu wyglada super.

Katrina a jaki to telefon kupilas? Ja mam Samsunga galaxy S3 i jestem bardzo zadowolona.

Zoyka mi tez kasa ubywa i czesto zastanawiam sie gdzie?

Chorowitkom duzo zdrowka.

U nas dzis znowu piekna pogoda i upal ,choc z rana sie nie zapowiadalo. A ja mialam dzis dzien w biegu, najpierw dentysta, pozniej jechalismy do miasta obok do sklepow, nastepnie na zawody corki, obiad i w koncu chwila spokoju i oddechu. Zaraz kolacja, pojda sie myc i spac.
Dziewczyny jakie tabletki pomoga na bole migrenowe? Czesto mnie dopadaja i to takie ze zaraz az wymiotuje, a glowe to bym najchetniej obciela.

oj Kłaczku spójrz na to z tej strony, że Karol dba o twoją linię i dzieki niemu spalasz dużo kalorii:-)

irka a tego próbowałaś :
Excedrin MigraStop - Jedyny na wszystkie objawy migreny! - strona główna
przed ciążą miewałam dokuczliwe migreny i ratował mnie właśnie excedrin przysyłany z USA , teraz raczej juz ich nie mam, ale wydaje mi się, że jak masz takie naprawde mocne bóle, to powinnaś sie udac do lekarza, aby doradził coś przeciwbólowego.

co do telefonów, to ja musze mieć taki : im mniej bajerów tym lepiej, ma tylko służyć do rozmawiania, mam nawet od ponad miesiąca nowy aparat, ale nie mam weny, żeby karte przełożyc i numery przekopiować i wciąz starego uzywam:-)

Usnął, nareszcie. Po zabawie w chowanego, dłuuugim spacerze z psem ( część w chuście, część na własnych nogach), kolacji z aneksami i dodatkami specjalnymi i kąpieli, podczas której odkrył jak fajne efekty daje zatkanie kranu palcem :happy:. Oczywiście odkręcanie wody ma już dawno opanowane. Łazienka pływa. Ja już wolę kąpać psa.
Majuska :-), wariatka, jak słowo daję. Przywiozę kawę, dobra?
Katrina - tu też widziałam przeciwdeszczowe spodnie dziecięce, ale były na Maksa za duże. I w sumie dobrze, bo wydałabym na nie kilkadziesiąt zł, a tak to mamy świetne gacie za jakieś 2 złote.
Irka - całe szczęście, miałabym wyrzuty sumienia. Ja zrobiłam tego banana w wersji cytryną i miętą, Maksiowi tego nie dałam ale nam baaardzo smakowało.
Co do wątku kulinarnego - myślałam o tym już wielokrotnie, tylko szkoda, żeby to na zamkniętym funkcjonowało. Ale nie da się inaczej, to niech i tak będzie.

Irka - własnie Galaxy s 3 mini - super, Galaxy 3 jest dla mnie zbyt duży i o połowę za drogi, szkoda mi było aż tyle kasy wydać. Za to moja koleżanka "zachorowała" na Galaxy s 4 i tez teraz chowa zaskórniaki do skarpety, co by na telefon były.

Flo - pewnie, że jak można mieć coś za mniejsze pieniądze, to nawet nie ma się co zastanawiać. Ja niestety jestem antytalent jesli chodzi o szycie, więc gotowce wchodzą w grę, tyle, że duży wybór rozmiarów mamy.

Majuska - ja do tej pory używałam telefonów, które służyły wyłacznie jako telefon (nieśmiertelna Nokia 3100, malutka, zmieści się do każdej kieszeni), a teraz mi sie odmieniło, nawet monsz nie potrafi tego zrozumieć.

hełoł ...
umarłam chyba...
Kubula zasnął o 18 nad bakłażanem :baffled:
obudził o 22 a ok. 23 poszeł tym razem do naszej sypialni i śpi. Jak jest przeziębiony wole jak jednak śpi z nami. Ogarnęłam dziś nieco chałupę - został mi jeden kosz to prasowania i wrzucenia do szafy. Jestem z siebie dumna :-D
a teraz idę spać.
Flo - limonka i mięta/bazylia? mogę podrzucić Ci też Bazylie :tak:Ja robiłam truskawki i poziomki :-)

oj Kłaczku spójrz na to z tej strony, że Karol dba o twoją linię i dzieki niemu spalasz dużo kalorii:-)

Nooo... Wczoraj to tak gdzies do 10 dbal! :-D Rajmund malowal sasiadowi zderzak, a mlody szalal po wsi. Ze zaliczyl 2 razy podloze i ma zdarte oba kolana i dlon - szczegol - wstal, powiedzial "baaaa" (bam) i poszedl dalej. W sypialni jeszcze szalal, myslalam ze nie zasnie bo nic nie wskazywalo na stan agonalny, a tu punkt 11 cyk! Jak kawka.:-D Gnidulec jest straszny. O ile do Karla wlazi na rece, robi "moje moje". o tyle Charmain raczej tak nie lukruje bo po prostu mniej ja widzi. Wczoraj Charmain pokazala mu swoje psy, podnoszac go ponad furtke - w tym momencie juz byl jej. Podbiegal, lapki w gore... :-D

Katrina tez mialam chwilke slabosci do S4, ale przeczytalam recenzje i praktycznie nie ma az tak dluzej roznicy miedzy S3 a S4, a kosztuje on jeszcze raz tyle co S3 wiec dalam sobie spokoj.

Majuska ty do tel. podchodzisz jak moj malz, tel. ma wykonywac polaczeenia i nic wiecej nie musi, dotykowe tel. to dla niego przeklenstwo. On jest fanem Noki6300, jakis czas temu mielismy ubaw po pachy bo po 7 latach uzytkowania tego tel. znalazl w nim opcje ktora umozliwia przerabianie zdjec (oczywiscie ja juz dawno wiedzialam ze jest cos takiego). Obecnie ma nowy Nokia ASHA 202 bo potrzebowal na 2 karty sim i codziennie marudzi.

Misia podziwiam cie za te prasowanie, ja kupuje rzeczy tylko takie ktore nie wymagaja prasowania,a zelazko uzywam z 2-3 razy do roku.;-)

Kinga przynajmniej masz wesolo z Karolem. Rozkoszuj sie wspolnymi spacerami poki mlody chce jeszcze z toba choddzic, za pare lat sie to zmieni.:-D

reklama
Irka, ale on nie chodzi ZE MNA, raczej to ja chodze ZA NIM i ograniczam moje dziecko w jego poczynaniach. :-D Dzis malowal na play group - troche papier, poza tym stol, mnie, siebie... Trzeba go bylo potem wykapac bo farbe mial nawet we wlosach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry