reklama

Ciąża po 40

Anka, jaki ja specjalista? Nie wiem na razie czy dobrze zrobilas czy nie... Zalezy jaka to odmiana, a scislej jaki pokroj ma roslinka. O ile zdazylam sie zorientowac, sa 3 formy fuksji - wzniesiona (hardy, upright, ew. bush), plozaca (trailing) i pnaca (climbing), z tym ze ostatnio kupilam Blaze Away, ktora jest ewidentnie pnaca, jako trailing. A ona wisi jak szmatka i ani mysli choc troche w gore. Jesli Twoja fuksja ma pokroj wzniesiony, bedzie sie nadawala do gruntu (ale jako jednoroczna, bo poza Magellanica nic tu nie przezimuje), a jesli jest plozaca lub wiszaca, to wylacznie do skrzynki/koszyka - na wiszaco. Nie ma metki przy niej?

reklama
Kłaczek nie ma metki bo to była przecena 18 kwiatków za 3 funciaki dlatego częściowo nie wiem co mi kwitnie :) Ale to moja fuksja, ogródek no i Wandula dzisiaj uwieczniona :-D W zrytej ziemi już posiana trawka więc jest szansa ż się zazieleni lekko w sierpniu :))

Pojecia nie mam w tej chwili co to jest. Na pewno czerwona korona, ale to za malo zeby identyfikowac. Poczekamy az rozkwitnie. Wiesz co bym zrobila? Jesli posadzilas ja dopiero co, to ja bym ja przeniosla do wiekszej doniczki i ew. z doniczka umiescila tak, zeby wiatr nie przewrocil. Jak sie okaze co ona jest, to bedzie mozna powiesic, lub pozostawic nisko. Na pewno wymaga zimowania w domu, wiec nie moze pozostawac w gruncie jak mieczyki czy szafirki. A! Mam szafirki i troche mieczykow jakby co.

Aniu - ja myślałam tez ew. o promie - raz już samochodem do Polski pojechaliśmy, ale... cena biletów lotniczych dla naszej czwórki to ok. 650E, a koszt tylko jednego promu to 850E plus drugi.... nie wiem ile, a poza tym 4 dni w plecy, bo droga zajęła nam 2 dni w jedna stronę.

Katrina a dlaczego od was jest taki drogi prom? U nas to koszt 45-55£ w jedna strone, ale sa promocje i my kupilismy za 19£ w jedna strone (powrot musimy jeszcze dokupic), no i my mamy ok 22-23h.

Pogoda oszalala i od godz.15 jest 20 stopni, nie pada i jest goraco. I uwaga jutro ma byc 23 stopnie.:-)

Kłaczek wg mnie to się rozpełza po ziemi czyli chyba powinno wisieć, ale jak kupowałam to było tak małe że nawet nie wiedziałam ż to fuksja. Dopiero po posadzeniu się rozrosło i zaczęło wyglądać jak kwiatek :-D
Katrina jak mnie pamięć nie myli to z Cork pływa prom bezpośrednio do Francji więc może taka opcja? Tylko do Cork masz chyba kawał drogi przez całą Irlandię. Poza tym eurotunel jest o wiele tańszy z Dover i jedziesz tylko 45 minut. Jest jeszcze prom z Hull do Holandii, też można sprawdzić dokładnie cenę bo brałam swego czasu pod uwagę taką opcję jechania do Polski żeby się nie męczyć tyle godzin za kierownicą. Ogólnie szukałam połączeń z Danią bo to jest super rozwiązanie i lecisz tylko potem autobahna przez Niemcy na południe i już jesteś we Wrocławiu :-D

Kłaczku fuksje kolejnie kwitnące śliczne .Aniu widze ,że sie zadomawiasz :-)co mnie cieszy bo chyba juz dośc sie naprzeprowadzałaś.Wandeczka urocza:-D.Mam Fb ale średnio mi się podoba za szybko ,za dużo i nie mam po prostu czasu by to rozpracować:-(tym bardziej jak jest TAKA POGODA:-):-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D.Katrina trzymam && za pomyślną podróz do PL:tak:Flo może Maks pilotem zostanie bo Amelia uwielbia wszelkie buu uki buu taki i bam bamy czyli wentylatory,kosiarki ,spawarki ,młoty itp nie wiem kim by miała zostać :confused:.Poza tym nie wiem co jeszcze komu buziorki:-)

Cześć,

U nas dzisiaj było upalnie. Od 15 tej siedziałam z Julka bo Mama poszła do lekarza.
Była mega burza ale dalej jest upalnie.

kłaczku piękne te Twoje Fuksjaki !

Aniu ale Wandzia już wydoroślała. Piękny ma kolor włosków. Wprost cudowny. Zawsze taki chciałam mieć.

a co do kart SD Aniu to Firma dysan nie robi kart SD. Kiedyś robiła dyskietki i płytki CD.
w końcu i ja dopytałam swojego chłopa o karty w końcu jest informatykiem i to b.dobrym. Zrobił mi wykład.
Pamięć flash robi w kartach, pendrivach tylko samsung bo to oni mają na to patent , natomiast elektronikę robi do kart , pendrive itd robi kilka firm. Najlepsze Kingstone, Mtec ,sandisk (nie wiem czy dobrze napisałam )

Anka, rozpelzaja sie tez fuksje typu bush - u mnie robi tak Alice Hoffman - jakas galaz sterczy w gore jakies rozwalaja sie niemal w poziomie, ale kwiaty nie wisza jak winogrona. Do wiszacego koszyka jej nie widze. Co do promow z Hull, to tez kombinowalam, ale nie oplaca sie. Nawet biorac pod uwage ze trzeba dojechac do Dover i potem do Holandii, to jednak ceny...
Irka, gdzie Ty kupilas prom za 19 funi? Na kiedy? Gdyby taka cena wchodzila w gre jesienia, to kto wie czy bysmy nie pojechali autem...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry