reklama

Ciąża po 40

Karenka święta prawda:tak::tak::tak:.Dzieci nie powinny chorować .Majuska sałatka owocowa w postaci sfermentowanych winogron na obiad rewelka my aktualnie z synowa fermentowany jęczmień z chmielem spijamy w ramach kolacji REWELA:-D.Udanego zlotu życzymy w tym roku to znaczy w tym terminie nie bardzo nam pasuje ale może inny zlocik .Nie zamilczcie za bardzo bo co cała reszta będzie czytała prosze o relację na "żywo":tak::-D

reklama
Kinga zdrowka dla Karola.

Mamy cudny upalny dzien, basenik wystawiony dziecko zadowolone sie moczy. Poszlysmy dzisiaj odwiedzic kaczki, ktore mieszkaja sobie kolo pobliskiego stawku, oswiadczam ze nie byl to dobry pomysl. Jak tylko zobaczyly ze zblizamy sie z chlebem to nas okrazyly (bylam sama z Phoebe) ze 30szt. Rzucalysmy szybko chleb i uciekalysmy bo byly strasznie nachalne.
Prawdopodobnie taka pogoda ma sie utzymac 2tyg.:-D I to co mnie cieszy najbardziej oddali mi pieniadze z ubezpieczenia bo stary laptop padl na dobre i dzis kupilam sobie nowy:tak:.

Karol dzis chyba lepiej. Sadzac z tego jak mnie szarpie ochoczo za odziez, to chyba calkiem ok. Mam dziki plan w niedziele wybrac sie gdzies nad morze - potrzebuje drewna z morza, a pogoda zapowiada sie piekna. Mozna by polaczyc przyjemne z pozytecznym, nazbieralabym sobie drewienek.

Azula od jakiegos czasu szwenda mi sie po glowie mysl... Centralnie naprzeciwko drzwi wejsciowych mamy "gola" sciane. Tzn. wisi tam teraz niewielkie lustro, ale to nie jest docelowe - w domu nie ma normalnego lustra, w ktorym mozna by zobaczyc sie w calosci, a to niezbedne z mojego babskiego punktu widzenia. Rajmundowi wystarcza lusterko do golenia, mnie jednak nie. No i wykombinowalam sobie, ze w tym miejscu powiesimy duze lustro, w ramie z patykow wyrzuconych przez morze. Jaki material dorwe, taka bedzie rama, ale mysle o czyms nieco zabalaganionym.

Kłóaczku pewnie niezły pomysł ,a lustro to kazdej"babie" potrzebne takie od stóp do głów najlepiej,a wyprawa nad morze zawsze jest fajna czy się znajdzie lepsze czy gorsze drzewo i tak powinna byc miła byle za mocno nie wiało i było w miare ciepło:tak:

Mam może dziwne pytanie, ale nigdy jeszcze nie robiłam nic z batatów i po prostu nie wiem - czy jak je gotujecie lub pieczecie, to obieracie je najpierw ze skórki, czy tak jak ziemniaki (w mundurkach0 i dopiero jak sa miękkie, wtedy ściagacie skórkę??
Właśnie udało mi się kupić to warzywko za całe 29 centów za sztukę i chciałabym spróbować.

Mój mały potwór przeszedł jakiś przełom rozwojowy chyba. Przemądrzałe toto jest niesamowicie, mam wrażenie, że już wszystko rozumie. Wczoraj na basenie powiedziałam " siadaj i zdejmuj buty" usiadł i zdjął, co prawda jeden, bo potem go przytkało z dumy, a mnie prawdę mówiąc też.
Uciekł mi na balkon, a jak pognałam go łapać to się wywinął i zamknął mnie na balkonie i stał pukając w szybę i zanosząc się ze śmiechu. Od paru dni rysujemy różne zwierzęta - dziś przyniósł mi zabawkę hipopotama, pokazał kartkę i kredki i znacząco postukiwał hipciem w papier. Narysowałam - był usatysfakcjonowany.
Majuska- narobiłaś mi smaków. Na obiad był makaron i bakłażany, ale na kolację idę sobie poszukać czegoś sfermentowanego.
Kłaczku - owocnego poszukiwania patyczków!

Musieliśmy dziś rano poddać eutanazji naszą starą perską kotkę. Miała 20 lat. Już od dawna dokuczały jej różne dolegliwości wieku starczego, ale wczoraj przestała jeść i nie była w stanie utrzymać się na nogach.

Edit: Katrina, zobaczyłam teraz Twojego posta. Gotuje się obrane, natomiast piec najlepiej w skórze, ona genialnie odchodzi po upieczeniu, ściągasz ją jednym ruchem.

Biedny Pawian:-(...20 lat, piękny wiek, musiało byc jej u Was dobrze:tak:

Kłaczku, a gdzie Karol łapie te wirusiska, on co rusz ma jakies akcje...zdrówka Karolu!!!

Ispiracja kulinarna na weekend:

0_0_0_1817635004_middle.jpg

Załączniki

• 0_0_0_1817635004_middle.jpg
    0_0_0_1817635004_middle.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Majuska - hmmmm mnie się tam podoba na obiad NIC, ale jakoś mój monsz nie bardzo entuzjastycznie podszedł do tej propozycji (ciekawe dlaczego???),

Flo - dzięki!! A kotecka szkoda, ale i tak dożył pięknego wieku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry