Goralka, Gosia - witajcie. Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej. Ciagle jeszcze na kobiete ok 40 w ciazy sporo osob patrzy ja na ciele z dwiema glowami, fajnie wiedziec ze jest nas wiecej. Jak mi pani pobierala krew do badania na pierwszej wizycie to sie spytala czy to planowana ciaza, bo nie mogla uwierzyc ze ktos by chcial w tym wieku miec niemowlaka. I jeszcze powiedziala "wiec to jest mozliwe". Pwenie ze mozliwe, wlasnie ogladam "ciaza z zaskoczenia", pani nie dosc ze po 40-tce to jeszcze z podwiazanymi jajowodami i tez zaszla.
Gosia - to ja mniej wiecej w tym samym czasie chyba mam termin, u mnie wlasnie zaczal sie 14 tydzien.
Mysmy tez byli wczoraj na grillu, "baby shower" dla znajomej ktora bedzie miec blizniaki. Moja mala stwierdzila potem ze "pani ma duzy brzuch". Powiedzialam jej ze ma duzy, bo ma w srodku dwa dzidziusie. I pomyslalam sobie ze to moze dobry moment zeby jej powiedziec ze bedzie miec rodzenstwo, to jej mowie ze mama tez ma w brzuchu dzidziusia. Teraz mala mysli ze kazdy ma w brzuchu dzidziusia. Nie wiem jak jej wytlumaczyc ze jak pan ma duzy brzuch, to nie ma w srodku dzidziusia tylko 5 litrow piwa. Mala ma 2 i pol roku.