reklama

Ciąża po 40

Zoyka-ten net faktycznie darmowy? bez żadnych haczyków, ukrytych pułapek? ;-)

TAk. Trzeba mieć tylko modem. Wysyłają kartę na darmowy net do 2016. Nalezy zapłacić 20 zł za aktywację + 7 zł za przesyłkę, wypełnić wniosek i wysłać wg instrukcji.
http://www.aero2.pl/aktualnosci-2013-02-27.html
[h=2]Spółka Aero2 będzie udostępniała Bezpłatny Dostęp do Internetu (BDI) w paśmie 900MHz do 21 grudnia 2016 r.
[/h]maksymalna prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego pozostanie na poziomie do 512 kb/s., przy maksymalnej długość jednorazowego połączenia z siecią do 60 minut.

nie jest to mega szybki net ale darmowy. Mamy dwie karty i działa OK.

reklama
Hej,
My juz po weselach, teraz z Marsem sami w domu bo rodzice w gorach. No i jest jeszcze moj brat...

Packa boska, Wandzia tyz! :-)

Upal byl wczoraj niemilosierny ale to juz wiecie. Majuska zeby przezyc trzeba miec wszystkie okna pozamykane bo otwieraniem tylko wpuszczac gorac i nic wiecej. U nas tez wiatraki w kazdym pokoju.

hełoł :-)
macie koncepcje co można dawać dziecku na kolacje, które nie lubi mięsa, wędlin, kanapek :-D Ostatnio robię różnego rodzaju racuszki, omlety, naleśniczki a dziś będzie "ciasto": Ciasto z brokułami - ugotuj.to
powiem Wam czy da się to zjeść :-D
Chce jeszcze przetrenować tarty, zapiekanki itd. ... macie jakiś koncept ?
Aniu ... uśmiałam się z fotek Wandzi. Widać, że z niej łobuziak już jest :-D

Misia a pasty , bułeczki drożdżowe, budyń, galaretki z warzywkami i mięskiem ,kotleciki z jajek , kotleciki kalafiora ,marchewki ??

Julka lubi makaron z twarożkiem i rodzynkami.

CIASTO BANANOWE:
(dla dziecka po 10 miesiącu)

Składniki:
- 1 kg bananów,
- szklanka płatków owsianych,
- kilka łyżeczek mąki pszennej razowej,
- 1 łyżka miodu,
- 4 łyżki ziaren słonecznika,
- 4 łyżki rodzynek,
- łyżka oleju.

Sposób przygotowania:
Banany obieramy, odcinamy końcówki oraz rozcieramy drobno widelcem na talerzyku. Dodając pozostałe składniki dokładnie mieszamy. Układamy na blaszce pokrytej olejem i otrębami. Pieczemy 30 min. w temperaturze 150 stopni C.

KLUSECZKI Z TWAROŻKU:
(dla dziecka po 11 miesiącu)

Składniki:
- 1/2 kostki twarożku śmietanowego,
- 1 jajko,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka cukru pudru.

Sposób przygotowania:
Jajko umyj i przelej wrzątkiem. Oddziel zółtko od białka. Żółtko zetrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę, a białko na sztywną pianę. Ser wymieszaj delikatnie z pianą i utartym żółtkiem oraz przesianą przez sito mąką. Zagotuj w rondelku wodę. Łyżką odcinaj kluseczki i wrzucaj do wody. Zagotuj. Potem postaw na wolnym ogniu pod przykryciem na około 5 minut. Nie doprowadzając do wrzenia. Kluseczki podawaj ze świeżym masełkiem i posypane cukrem.

JAJECZNE PULPETY:
(dla dziecka po 11 miesiącu)

Składniki:
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka masła,
- 3 łyżeczki mleka,
- kawałek czerstwej bułki,
- 2 łyżki tartej bułki,
- 1 łyżeczki masła.

Sposób przygotowania:
Jedno jajko umyj, zalej zimną wodą i ugotuj na twardo (7-10 min. od zagotowania wody). Ugotowane jajko ostudź, obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem. Kawałek czerstwej bułki

KOTLECIKI WARZYWNE:
(dla dziecka po 12 miesiącu)

Składniki:
- warzywa mieszane (pietruszka, marchewka, seler, por),
- surowe jajko,
- szczypta/łyżeczka startego sera żółtego,
- bułka tarta – 1 łyżka,
- 1/2 łyżeczki majeranku,
-masło lub oliwa z oliwek do smażenia- 1 łyżka.

Sposób przygotowania:
Starannie umyte i obrane warzywa ugotuj i drobno posiekaj. Wywar możesz wykorzystać do przygotowania zupy. Do warzyw dodaj ser, jajko, majeranek i bułkę tartą. Mieszaj masę, dopóki nie uzyska jednolitej konsystencji, uformuj kotlety, smaż na łyżce tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni.

[h=1]Omlet z jagodami[/h] http://kulinarni.pl/inspiracje/jago...aniu,545/przepis-omlet-z-jagodami,1285,p.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki Zoyka :-D
Makaron z serem odpada bo nie lubi :-D chyba że w żłobku, kotleciki warzywne - spróbuje, galaretki zwłaszcza mięsne wypluwa na kocicę :baffled:
Ciasto bananowe robię jak tylko mam nadmiar bananów :-D Kluseczki na 100% zrobię :-D

Hej!

Upał zelżał, idzie żyć:-) Rypałam cały dzień, miałam 4 szitzu..wiecie co to znaczy obciąć 16 włochatych łap i cztery kręcące się łepki??? ..na gril, na gril, na gril:-D

Misia a niech nie żre, parę dni na głodniaka położyć, wszystko zeżre potem:-D Moja Kasia to tak zawsze marudziłą otwierając lodówkę ( szynka, ser, pasztet, ogórek, pomidor, powidło, jajka...) " O jezuuuuu..nic nie ma do jedzenia......" teraz mieszka z koleżeństwem w naszym byłym mieszakniu, no i jak jest u nas w domu to wszystko zje co leży, nawet ostatnio jadła ze smakiem jakąś byle jaka zupke jarzynową, pytam: ojej , a Ty się nie strujesz?? nie jedz tyle..., a Kasia: Ostatnio polubiłam zupy:-D:-D, że nie wspomne o leczo, wcześniej trującym, a teraz zjedzonym z repetą:-D:-D

Aniu Biedrona superowa i nic nie chce mówic, ale do matki podobna jak nie wiem co :-)

Ollena zdjęcia z wesela FBuk pokazał, pięknie wyglądałaś, Patryk się wytańczył, co nie? pewnie śladu po "migdałowych wycicnankach " nie ma? a jak klimaty z Marsem??

Kłaczek zginął i FLo..i kilka nnych osób:sorry: Andzike jest wytłumaczona...

Placek jest niejadalny :-D Ale Pan Monsz wciągnął - z brokułami ?? - keczup ukrył brokuły :-D
Kubula kocha serek homo waniliowy i koniec pieśni - wszystko co z nim (naleśniczki, placuszki, omlety) + owoce, musy owocowe to jest danie idealne na kolacje i śniadanie i podwieczorek ... a i jeszcze ziemniaczki z masełkiem :-D
Majuska się nie martwię bo jak zgłodnienie to wciągnie. On w sumie non stop coś je - owoce, warzywka, ciasteczko, jogurcik. W żłobie zjada najczęściej 2 obiady no minimum dwie zupki :-D także nie głoduje.

No właśnie . Kłaczek ma sklerozę. Padł jej lapek i zapomniała hasła żeby wejść z innego kompa. Żyje i wszystko u niej OK.
Koniec newsa :-D

Nasza Julka dzisiaj wypiła butlę mleka na stojąco gapia się w TV na reklamy.

Przedtem robiłam sobie pedicure. Postawiłam w pokoju miskę z wodą i moczyłam stopy ( Zawsze to robiłam gdy Julka juz spała).
Ale była konsternacja. Najpierw się gapiła to na mnie to na miskę. Potem próbowała zamoczyć palca od nogi w misce. Potem chciała włożyć paluszka. A jak w końcu nabrała odwagi to namydlała mi nogi , sobie nogi ( w leginsach) , buzię , ręce. A dywan mokry. Ale była frajda i to się liczy.

Majuska Patryk zapomnial o szpitalu choc co kilka dni pyta czy juz nigdy nie bedzie mial zastrzykow. Dzis az sie rozplakal bo cos o szczepieniu zaczelismy rozmawiac..
Na weselu sie wytanczylismy :))) Mars o 23 skonczyl impreze wiec ja razem z nim. O reszcie innym razem;)

Zoyka wiesz o czym myslalam ogladajac Julki fotki? zastanawiam sie jak wygladalaby w kucyku. Ma takie buje wloski, drobniutka twarzyczke, mysle ze slodko by wygladala. Uwielbiam Mie w kucyczku z tylu, jak jej jeszcze grzywka podrosnie to bedzie idealnie:)

Mia ciagle flache na kolacje:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry