reklama

Ciąża po 40

Miśka nabierzesz siły zaraz a z tego co piszesz to zdrowy z ciebie egzemplarz:-D
ja za to mocno fitnesowa byłam, zobaczymy jak po porodzie ale plan mam taki że w styczniu już będę biegała:szok: chyba że mi się cycki będą chciały urwać:-p

reklama
jednak spacer i zadnych zakupów, herbatka zielona i łyk kawy od m. :-(
Kurcze tęsknię za kawą ...
ja ze sportów to najbardziej kanapowanie i sex :zawstydzona/y:
a tak poważnie to w ciąży odkryłam nordic i ćwiczenia na piłkach a jak oglądam TV - to robie brzuszki albo macham hantlami...
Jeszcze gdyby nie słabośc do ptasiego mleczka - oczywiście waniliowe z E.Wedla to byłoby bosko ... się śmieję, że z miłości do firmy E. Wedel poprzednia nazwa dla zapominalskich to 22-go Lipca wzięliśmy ślub na tego dnia :-D

Cześć dziewczęta :)
Ja dopiero teraz, bo z rana mój P oglądał jakieś rugby przez neta, a potem pojechaliśmy na obiad do rodziców. No i jestem z powrotem. A jeszcze cały dzień ma wzdęcie okropne... Wzięłam espumisan w końcu i mi przeszło.
Dziewczyny przyjmijcie wyrazy szacunku - ja już od dawne jak troszkę więcej pochodzę to mam wrażenie, że mi się brzuch urywa, a jeszcze gdybym tempa przyspieszyła, to kolka w jednym albo drugim boku murowana. Nogi raczej nie bolą podczas chodzenia,, za to dokuczają maksymalnie w spoczynku. I jeszcze palec u ręki tak mnie boli... taki rwący ból promieniujący do ramienia - kurka wodna, skąd mi się to wzięło...
No tak, zaczęłam od wyrazów szacunku a skończyłam na narzekaniach :szok: Sorki, najwyżej pominiecie ten fragment ;)

Miłego wieczoru :)

Dzięki Kłaczku :) Dzisiaj mi u mamy sugerowali, że możliwe. Znaczy ja się nie znam - palec i kręgosłup daleko od siebie, ale z drugiej strony w człowieku to wszystko się tak jakoś łączy. Jak urodzę i przejdzie to znaczy, że kręgosłup, bo ostatnio w krzyżu też mnie boli. Ech i znowu narzekam... łolaboga, już nie będę.

Basiu narzekaj :-) ile tylko chcesz ...
Kłaczku przecież nie zapierniczałam w jakimś maratonie - w swoim tempie.
Chcielismy dać Młodemu czopka z gliceryny ale nie wiemy jaką dawkę :-D
przecież nie będe dzwoniła do znajomej w porze obaidu - ile czopka wsadzić w tyłek młodemu. W ulotce jest napisane że: POWYŻEJ PIERWSZEGO ROKU 1/2 :-( a on ma 3 tygodnie ... ech

A marudz jak potrzebujesz! Kregoslup i konczyny sa bardzo blisko siebie - ucisk na nerwy, na przyklad wysuwajacego sie dysku, moze powodowac bol lub inne dolegliwosci w pozornie nie zwiazanych z kregoslupem miejscach. Ot, daleko nie szukac - w drugiej ciazy "odcielo" mi noge. Bol umiejscowiony z tylu za kolanem byl tak silny, ze nie umialam stanac - noga sama sie zginala i lecialam, nie potrafilam jej utrzymac wyprostowanej, nie "sluchala" mnie. I co? Ucisk macicy na nerw kulszowy. Gdzie macica, a gdzie kolano? Zauwaz, ze nerwy rozchodza sie od rdzenia kregowego. Z tym ze jak rece, to nie odcinek krzyzowy - cos by Ci w odcinku piersiowym nie lezalo. Niezla opcja bylaby wizyta u irydologa. Moja okulistka zabawia sie irydologia, jest bezcenna bo rozmowa przy padaniu oka typu:
- Dawno ma pani klopoty z kregoslupem szyjnym?
- Ja nie mam klopotow z szyjnym.
- Tak?? To bedzie pani miala.
Trafiony - od czasu do czasu mam bole w tym odcinku kregoslupa.

Basiu - możesz mieć jakiś ucisk od kręgosłupa, moja znajoma miała zapelenie cieśni nadgarstka - dużo pisze na kompie z okazji wykonywanego zawodu i akurat uaktywniło jej się to w czasiei po ciąży ...

reklama
Witajcie,
miła niedziela, szkoda, że sie powoli kończy. Obchodzilismy skromnie urodziny mojej Mamy. Teraz jeszcze lekarstwo dla Dzidzi i do spania. Dobrze, że Mała grzecznie łyka wszystkie leki.
Basiu, narzekaj do woli, może troche ulży. Podziwiam wszystkie usportowione babeczki. Ja kiedyś tylko spacery, pływanie i narty. Teraz już tylko spacery... Trzeba by sie za siebie wziąć, bo spora nadwaga i zero kondycji.
Miłego wieczoru.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry