reklama

Ciąża po 40

Hej kociary!

Ja tez kocham koty wszelakie, rasowe tez szczegolnie MaineCoony i Ragdolle, przepiekne sa!

Andzike to pobalowalas :-) Ja dawniej kladlam sie o 4 a wstawalam o 5 ale teraz kladac sie o 23 juz mam bola, ze o 6 rano oka nie otworze... starosc i lenistwo i milosc do spania no i kwestia niemoznosci polozenia sie w dzien;)

Majuska
slyszalas u nuzycy u psow? moja mama cos tam wyczytala i mysli, ze moze Pola to ma.
Łapy wszystkie zajete, morda czerwona i pod ogonem to samo, zalamana jestem. Patyczki do wymazow juz do nas jada, zrobie jeden z lapy a drugi z okolic doopnych.

Andzike
powiedz mi w jakich sklepach kupujesz kozaki na zime? jesli w ogole kupujesz? zmierzylam setki par, 2 miesiace juz łaże za butami i nie ma na mnie zadnej dobre pary. Jak biore rozmiar 38 (nosze 39) to idealne ale oczywiscie male w stopie a jak biore swoj rozmiar to w kostce i lydce plywam, wygladam jak kot w butach. Pani w Clarksie wczoraj lapala sie za glowe bo zmierzylam WSZYSTKIE pary, nawet te wizualnie okropne.

reklama
Hello
No nie zeby to byl powod do chwalenia sie, ale jeszcze przed wylotem z Pl zdazylo sie kilka razy pojsc z kolezankami na tzw. balety w tygodniu, a po powrocie do domu (rano rzecz jasna), tylko prysznic, przebrac sie, zjesc sniadanko I do pracy. I caly dzien bylo Ok, dopiero wieczorem padalam.

Cześć Dziewczyny,

Jakoś tak te dni mi szybko mijają. Niby nie pracuję a czasu brak na poczytanie książki. A mam do przeczytania trzy.

Majuska - kot boski ! A jaki wielki.

Wczoraj byłyśmy na naszym muzykowaniu. Wyszłam wykończona. Prawie jak po aerobiku. Julka zupełnie odleciała. Jakoś nei bardzo ja interesowało co mówi P. Monika. co pokazuje i że inne dzieci są zainteresowane instrumentami i ślicznie wykonują to, co pokazuje PAni. Dzieci siedziały w kółeczku i z zainteresowaniem robiły ślimaki marrakeszanami, bawiły sie tamburynem i innymi instrumentami w rytm muzyki z nocy i dni. Julia tańczyła i biegała w koło nas jak szalona. Zainteresowała ja dopiero zabawa z ruchem czyli ciuchcia, naśladowanie zwierzątek i zabawa z wielkąąąą kolorową plandeką. Mam się martwić ,ze nie jest posłuszna czy olać ze bawi się po swojemu i cieszyć z tego ? Chyba olewam . Jest indywidualistką i już. Ma potrzebę tańca i ruchu.

Olena za ile kupiłaś w Ir swojego Nikona ?

Katrina ale to sie chwali!
Jakbym dzieci nie miala to by latalo, moglabym isc do pracy po imprezie a po pracy spac (tak robilam) ale teraz odpada.

Zoyka chyba 450 albo 499 nie wiem, bo Mars kupowal ale teraz sa tansze.

Maine Coon'y, ragdolle, ale i norweskie lesne, a syberyjskie... A Neva Masquerade? Przeciez cudenko! Generalnie podobaja mi sie koty dlugowlose, o dosc mocnej budowie, a zupelnie nie trawie "szczurowatych" orientow i kotow bezwlosych. Brrr... Nie podobaja mi sie tez splaskaciale persy i exotiki.
Moja ulubiona hodowla to Grey Shadow.

Ostatnia edycja:
Axa , bardzo możliwe że taki mezalians popełniono:-D..uroda urodą, ale mnie powalił jego charakter po prostu:tak:

Ollena no ba, oczywiście , że słyszałam o nużeńcu, dlatego też parę stron wcześniej napisałam CI, że moja wetka mówiła , żeby dać psu najpierw advocate na pasożyty ( działa m.in. na nużeńca ), a jak nie przjedzie to pobierać zeskrobiny, ewentualnie wymazy
Advocate dla psów - INTERAKTYWNY KATALOG WITAMIN i LEKÓW

mam jeszcze w Łańcucie takiego rewelacyjnego Maine Coona - Andy się nazywa, rudo-beżowego, cudo i charakter rewelacja, mogę sobie z nim robić co zechcę, czekam kiedy przyjdzie to mu fotę pstrykne i Wam pokażę, a to moja dzisiejsza klientka:-D

DSCF5790.jpg

Załączniki

• DSCF5790.jpg
    DSCF5790.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 51
Majuska a co Ty z nią robiłaś ? Ludzie przynoszą świnki do fryzjera ? Naprawdę ? :szok:

J mi opowiadał, że klientka mu opowiadała ze kupili dzieciom świnkę. Obudzili sie i były dwie świnki. Po jakimś czasie zrobiły się cztery . Tylko te małe jak je się brało na ręce piszczały wiec poszli do weta na usg. Okazało się ze jedna nie mają wszystkich narządów i teraz ta klientka musi iść je uśpić i przezywała to bardzo.

Odbiło mi. Robię właśnie pierogi z serem na słodko ( drugi raz w życiu i się boję aby nie spaprać bo wtedy nie będzie obiadu)wyobrażacie sobie ,ze mój Jarek nie tknie ruskich ? Dla mnie to szok. A On wzdraga się na myśl o ruskich z ziemniakami is erem. Mars !

kostka_delicja_00.jpg
Apetyczne !

Wczoraj na FB jedna z moich znajomych napisała,ze jeśli ktoś z jej znajomych popiera takie coś jak gender to nie się wypisze z jej znajomych. Odpowiedziała,ze ja popieram. Wywaliła mnie. Żadna strata dla mnie, ale z drugiej strony ona :nauczycielka jez. polskiego, katoliczka ... i taka nietolerancja. Ona nawet nie rozumiem filozofii gender jeżeli napisała takie głupoty. Nie dziwie się w sumie. JAk ostatnio byłam w kościele ksiądz tez gadał z ambony o gender i różowych paradach. Kościołowi zależy na takich niekumatych . Sorry, ze znowu o kościele ale po jej wyczynie po prostu się nad tym chwilę zatrzymałam i zamyśliłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka..ja nie wiem co to ten gender.:szok:..czy jestem debilem nieukiem ???:confused: wytłumacz mi to w kilku słowach

Swinka była w środe w gabinecie, była tak brudna , śmierdząca i kłaki z niej garściami wychodziły ( ma jakis nadmierny łojotok czy cós takiego ), że zaproponowałam Pani swoje usługi, pani bardzo chetnie się umówiła i była dziś z tą świnką, wyszła zachwycona i zadeklarowała, że będa do mnie przychodzić.

aaa..zapomniałam Ci napisac wcześniej, może Julke jednak na jakieś zajęcia taneczne zapisać...no i plisssss...nie przejmuj sie tym , że dziecko robi to na co ma ochotę:-D

A ja wiem co to gender i uwazam, ze jak wiele innych "pomyslow ludzkosci", jest to chwilami przeginka. Bo poki uczymy dzieci, ze kobieta i mezczyzna moga wykonywac te same prace rownie dobrze (chcialabym zobaczyc typowa kobiete przy kilofie, swoja droga), jest ok. Kiedy moj synek bawi sie lalka - jest ok. Ale moj synek jest chlopcem i ma o tym wiedziec. Nie chcialabym zeby wyrosl z niego jakis Szpak, Madox albo inne metro-cudo.

reklama
Nie wiem co to te gender ??? i nie wiem czy popieram czy nie PS .A już wiem to znaczy domyślam się ,że chodzi o wychowywanie dziecka na "homo nie wiadomo"jak to małżeństwo co nawet nie chce podać płci dziecka ? Dla mnie to dziwne dziewczynka to nie chłopiec i mimo wszystko mamy trochę inne role do spełnienia.Amelka bawi się samochodami ale i moi synowie mieli wózek i lale .

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry