reklama

Ciąża po 40

Flo - Maks z dnia na dzień robi się coraz przystojniejszy :tak: I o ile zaraz po urodzeniu był z niego cały Adam to teraz poszedł w swoją super matkę!
Widzę, że wiertarka się sprawdza :-D

Moje idealne dziecko właśnie przez 20min się histerycznie darło :no: nie chciał iść spać, a był tak zmęczony, że potykał się o własne nogi... Lada moment spodziewam się ludzi z Opieki Społecznej z pytaniem czemu katuję dziecko :sorry2:
W sumie kiedyś to było fajnie - kładłam się koło niego, wywalałam cycka, on sobie cyckał i spokojnie zasypiał... :-D

reklama
Flo link nie dziala :-( Kolka w zaleznosci od zdolnosci manualnych dzieciecia i jego wyobrazni - nie ma przepisu :-D
Wrocilysmy ze spaceru, pogoda dopisuje... w tesco awantura bo kupilam nowy kubek niekapek a panna koniecznie chciala go wziac i byl problem z zaplaceniem za niego. Zatkalam gebule kawalkiem mojego batonika zeby uiscic naleznosc :wściekła/y:

Maks przystojny:tak:Ollena nie bój żaby już za chwileczkę,już za momencik i znów będziesz w PL:-)Niestety Amelka" pisiu" jedynie kreski:-(ale też dzielnie sprząta ,wiesza pranie,zna części ciała i wie o co chodzi jak jej mówię daj to czy tamto doskonale wie.Natomiast nijak jej nie da się przetłumaczyć ,że nie wolno jej brać okularów .Jak tylko je dorwie biegnie i mi je przynosi z radosnym okrzykiem "oko".Aniu ja daję w sklepie Amelce do łapek bo ona tez koniecznie musi mieć ale jak jej mówię ,że ma pani oddać woła "oddać" podaje pani ,pani kasuje i ma z powrotem.Andzike Kacperek dzielny porządkowy:-D,i nie martw się Borys też czerwcowy i nie gada jest inteligentny ,bystry,ciekawski ale mówi jedynie po swojemu:tak:nadejdzie jeszcze dzień gdy tego ich peplania będziemy miały po dziurki w nosie ;-)Zoyka i Ollena ma rację poświęć się i Julkę do odpowiednich godzin przestaw .Wiadoma,ze prędzej czy później maluchy zrezygnuja z dziennych drzemek i ich czas snu będzie się skracał ale jednak to dzieci :tak:

A to miedzy tym o czym dziecko doskonale wie, a tym co dziecko robi, roznica jest zasadnicza. Karol doskonale wie, ze nie rusza sie laptopa, nie bierze telefonow, nie grzebie w moich robotkach, nie wrzuca do kubka z kawa zabawek, ciastek, klockow, materialow pismiennych i kul papierowego recznika, nie rzuca zabawkami przez caly przedpokoj (u Moniki zrzucal zabawki z pietra po schodach), nie targa w strzepki chusteczek higienicznych, jesli uda sie dorwac paczke, nie grzebie w doniczkach plastikowymi etykietkami do roslin... On to WIE. I w zasadzie ne tym sie konczy. :-D

Wanda tez wie co wolno a co nie, a szczegolnie gdy chodzi o pralke :-D staje przed nia i macha paluszkiem "nie nie nie". Bywa ze dotrzymuje zobowiazania i nie rusza programatora ale bywa i tak ze kreci nim zawziecie blokujac pranie. Oczywiscie dotyka tylko wtedy gdy sie pierze :-D Rzecz ktora ma gleboko w nosie to moj zakaz grzebania w szafkach kuchennych, na to nie ma rady i wszystko juz przenosze na wyzsze poziomy. Reszta jakos sie nam udaje. Nie to nie i w miare slucha :-D Poza tym bardzo mi pomaga przy wieszaniu prania, obieraniu ziemniaczkow, mieszaniu surowek i obsesyjnie domyka wszystkie szuflady i szafeczki :-D

Zoyka - trzymam kciuki, żeby się udało :tak:

Tak się zastanawialam nad Kacprem - jak pracuję to wstaje ok. 7, ma jedną 2h drzemkę ok.12 -13 i idzie spać między 20.30 a 21 (a że czasem mu się zdarza przyjść jeszcze do nas to inna sprawa...:no:).
Jak jestem w domu i nigdzie nie musimy wstawać to wylegujemy się do 9 - 9.30 i też Kacper chodzi spać ok. 20.30-21, tylko wtedy drzemkę ma ok.13.30 - 14.00 (też 1,5 - 2h). U niego nie ma specjalnie zależności - nawet jak później wstanie to chodzi spać mniej więcej o tej samej porze...
Oczywiście zdarzają się akcje specjalne, kiedy nie chce spać do północy, ale to się zdarza i wtedy jak wstaje o 7, jak i o 9.30...

reklama
Wanda usnela, pozniej dzisiaj niz zwykle ale w dzien podrzemala do 15.00. Zasadniczo usypia najpozniej o 20.30 a czasami duzo wczesniej wszystko zalezy od tego zasnie w ciagu dnia o 11 czy 12. Musi miec ok 7 godzin przerwy i to juz mam wyliczone.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry