• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

No, to nie wiem jak Wanda pije... Kubek Karola plukany po kazdym uzyciu, jest zapluty po max 2 dniach. W sensie wytworzenia sie glutowatej powloki na krawedzi wieczka i wewnatrz kubka. Pomijam fakt, ze Karol pija kakao i wode z sokiem z tego samego kubka, wiec kubek musi byc myty regularnie po kazdym kakao, inaczej w zakamarkach dydka zostaje "syf". Jesli Wanda pija w niekapka mleko, efekt masz ten sam. Nasz niekapek z TT ma 350ml.

reklama
Hej,

U nas za oknem -17 i błękitne niebo, tak ze spaceru nie będzie. Już mi z nosa nie cieknie choć zakatarzona nadal jestem. Julka na razie zdrowa choć marudna bo niewyspana. Znowu maglowała Tubisie do późna.

Kłaczku Karol dobry jest z tą kiełbasą o 3 w nocy. Lekkie przegięcie jakby. To dobrze ,ze nie poleciałaś smażyć :D

Kurcze, nie poszlam! Nie dalam sie zlamac! :-D
Dzis poszly w karton bluzy 2-3. Powyciagalam rozm. 3-4 bo w tamtych rekawy juz krotkie. Spodnie zostaja, bo Karol chodzi z pielucha i to ratuje dlugosc nogawek. Ale i tak wolniej rosnie.

Hej,
Robie risotto, zupe pol-krem z pora i pozeram tosty z plesniakiem i pomidorem;-)
Leje ... wolalabym -17 jak nic!

Jak Wy robicie dzieciom to kakao? kakao to prawdziwe z cukrem i mlekiem? moje nigdy nie pily ale moze dac Mii sprobowac.. chociaz w sumie z czego? z butelki po wodzie?;) bo przeciez nie z butelki ze smoczkiem tej od kaszy..

Apropo rozmiarow ubran. Dowiedzialam sie i potwierdzam, ze Zarowy rozmiar 2-3 jest mniejszy od 24-36. Kupilam Mii kilka rzeczy, w tym katanke na wiosny i sa super! ale niezle kwiatki mozna u nich kupic na przecenach... Musze jeszcze poszperac bo ceny tansze jak w Primarku a mozna kupic kurtki zimowe, wiosenne, rzeczy letnie itp.
tak oto zaopatrzylam ich w kurtki zimowe na nastepny rok, ww katanke, bluzke, spodniczke, koszulki na lato i planuje jeszcze baleriny kupic dla Mii ale czekam az jeszcze troche stanieja. Sa swietne bezrekawniki! Teraz wiem, ze nie ejstem tylko skazana na brak rozmiarow w sekcji niemowlecej, moge poszalec w sekcji dla starszych dziewczynek :-)

Ostatnia edycja:
Rozmiary faktycznie sa rozne... Karol ostatnie lato ganial w 2-3, ale H&M koszulki na 4 lata. Teraz chodzi a bluzie Nexta, rozm. 3-4.
Kakao najprostsze w swiecie, rozpuszczalne.

klaczku Patryk jeszcze chodzi w koszulkach H&M na 4 lata;) a next ma zawyzona rozmiarowke wiec Karol musi byc naprawde duzy.
Co do kakao to rozpuszczalne nie wchodzi w gre bo to sam cukier i uzalezniacz.. moja mama do dzis zaluje, ze dawala bratu od malego m.in kakao slodkie bo lubil.. do dzis uwielbia i pilby non stop (nie kupuja) a wazy ponad 100 duzo:(

Ollena daj spokoj, myslisz ze Twoj tost taki zdrowy jest? Sama tuczaca chemia. Zdrowsze to kakao z cukrem, ktore dajesz dziecku. Kazde przegiecie jest niezdrowe jednak.

Ollena - litości :-D od kubka rozpuszczalnego kakao raz na jakiś czas Twoje dzieci nie wpadną w kakaoholizm :-D
A jak już tak strasznie boisz się tego cukru i uzależniaczy, które są w rozpuszczalnych, to zawsze możesz zrobić zwykłe kakao z mlekiem i jeśli Ci sumienie pozwoli dodać odrobinę cukru, żeby im chociaż trochę smakowało ;-)

Wyszłam do sklepu i wróciłam jako sopelek, rozważam siedzenie w fabryce do wiosny :sorry2:

reklama
Anka ale co w moim toscie jest niezdrowego? pelnoziarnisty chleb, plesniak czy pomidor? :baffled: Ze plesniak tuczacy to na pewno ale jakos to strawie..

Andzike no ja wlasnie takie kakao pije :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry