• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża po 40

No, to nie wiem jak Wanda pije... Kubek Karola plukany po kazdym uzyciu, jest zapluty po max 2 dniach. W sensie wytworzenia sie glutowatej powloki na krawedzi wieczka i wewnatrz kubka. Pomijam fakt, ze Karol pija kakao i wode z sokiem z tego samego kubka, wiec kubek musi byc myty regularnie po kazdym kakao, inaczej w zakamarkach dydka zostaje "syf". Jesli Wanda pija w niekapka mleko, efekt masz ten sam. Nasz niekapek z TT ma 350ml.

reklama
Hej,

U nas za oknem -17 i błękitne niebo, tak ze spaceru nie będzie. Już mi z nosa nie cieknie choć zakatarzona nadal jestem. Julka na razie zdrowa choć marudna bo niewyspana. Znowu maglowała Tubisie do późna.

Kłaczku Karol dobry jest z tą kiełbasą o 3 w nocy. Lekkie przegięcie jakby. To dobrze ,ze nie poleciałaś smażyć :D

Kurcze, nie poszlam! Nie dalam sie zlamac! :-D
Dzis poszly w karton bluzy 2-3. Powyciagalam rozm. 3-4 bo w tamtych rekawy juz krotkie. Spodnie zostaja, bo Karol chodzi z pielucha i to ratuje dlugosc nogawek. Ale i tak wolniej rosnie.

Hej,
Robie risotto, zupe pol-krem z pora i pozeram tosty z plesniakiem i pomidorem;-)
Leje ... wolalabym -17 jak nic!

Jak Wy robicie dzieciom to kakao? kakao to prawdziwe z cukrem i mlekiem? moje nigdy nie pily ale moze dac Mii sprobowac.. chociaz w sumie z czego? z butelki po wodzie?;) bo przeciez nie z butelki ze smoczkiem tej od kaszy..

Apropo rozmiarow ubran. Dowiedzialam sie i potwierdzam, ze Zarowy rozmiar 2-3 jest mniejszy od 24-36. Kupilam Mii kilka rzeczy, w tym katanke na wiosny i sa super! ale niezle kwiatki mozna u nich kupic na przecenach... Musze jeszcze poszperac bo ceny tansze jak w Primarku a mozna kupic kurtki zimowe, wiosenne, rzeczy letnie itp.
tak oto zaopatrzylam ich w kurtki zimowe na nastepny rok, ww katanke, bluzke, spodniczke, koszulki na lato i planuje jeszcze baleriny kupic dla Mii ale czekam az jeszcze troche stanieja. Sa swietne bezrekawniki! Teraz wiem, ze nie ejstem tylko skazana na brak rozmiarow w sekcji niemowlecej, moge poszalec w sekcji dla starszych dziewczynek :-)

Ostatnia edycja:
Rozmiary faktycznie sa rozne... Karol ostatnie lato ganial w 2-3, ale H&M koszulki na 4 lata. Teraz chodzi a bluzie Nexta, rozm. 3-4.
Kakao najprostsze w swiecie, rozpuszczalne.

klaczku Patryk jeszcze chodzi w koszulkach H&M na 4 lata;) a next ma zawyzona rozmiarowke wiec Karol musi byc naprawde duzy.
Co do kakao to rozpuszczalne nie wchodzi w gre bo to sam cukier i uzalezniacz.. moja mama do dzis zaluje, ze dawala bratu od malego m.in kakao slodkie bo lubil.. do dzis uwielbia i pilby non stop (nie kupuja) a wazy ponad 100 duzo:(

Ollena daj spokoj, myslisz ze Twoj tost taki zdrowy jest? Sama tuczaca chemia. Zdrowsze to kakao z cukrem, ktore dajesz dziecku. Kazde przegiecie jest niezdrowe jednak.

Ollena - litości :-D od kubka rozpuszczalnego kakao raz na jakiś czas Twoje dzieci nie wpadną w kakaoholizm :-D
A jak już tak strasznie boisz się tego cukru i uzależniaczy, które są w rozpuszczalnych, to zawsze możesz zrobić zwykłe kakao z mlekiem i jeśli Ci sumienie pozwoli dodać odrobinę cukru, żeby im chociaż trochę smakowało ;-)

Wyszłam do sklepu i wróciłam jako sopelek, rozważam siedzenie w fabryce do wiosny :sorry2:

reklama
Anka ale co w moim toscie jest niezdrowego? pelnoziarnisty chleb, plesniak czy pomidor? :baffled: Ze plesniak tuczacy to na pewno ale jakos to strawie..

Andzike no ja wlasnie takie kakao pije :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry