• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża po 40

Karol lubi kakao i poza jogurtem i serkiem to jedyna przyswajalna przez niego forma mleka. Jogurt tez musi byc z grzechotka, inaczej bedzie plul. No, ostatnimi czasy dopina sie do mojej owsianki, co mnie bardzo cieszy, ale jesli wrzuce do niej owoce, to musze je starnnie odkladac bo... bedzie plul. :-D Wychodze z zalozenia, ze to poranne kakao raczej go nie zabije.
Ollena, mierzylam gostka ostatnio, ma 98cm wzrostu. Spora ilosc topikow na 2-3 lata po prostu siega do pepka i.. jest waska w rekawach. Te, ktore maja rekawki szersze, zrobily sie przykrotkie. Jakos tak od dawna ciuchy w rozmiarze zgodnym z wiekiem, na dziecko mi nie pasuja,

reklama
Ollena:
reakcja Maillarda, zachodzi również w trakcie pieczenia pieczywa, ciasta czy innych produktach zawierających cukier.
Z jednej strony jest to zjawisko pożądane, gdyż nadaje wypiekom złotobrązową barwę, sprawia, że ładnie pachną i mają chrupiącą skórkę. Jednak im bardziej spieczony chleb tym bardziej szkodliwe działanie na organizm. Związki powstające podczas podpiekania tostów obciążają przewód pokarmowy oraz mają prawdopodobne działanie kancerogenne. W badaniach laboratoryjnych na szczurach stwierdzono, że związki Maillarda ulegają kumulacji w wątrobie, nerkach i trzustce oraz maja działanie cytotoksyczne.

Klaczku 98 to big boy! ja domniemam, ze Patryk ma teraz ok 110! Rajmund wysoki?

Ania jak ja chleb wloze na 2 min do tostera (przypieczony nie jest tylko cieply) to raczej nie umre. No i nie jest to wstretny chleb tostowy tylko ciemny chleb pelnoziarnisty Fitness;)

Ollena znowu dalam sie wciagnac w durne dyskusje z Toba, ktora nie ma sensu bo wiesz najlepiej. To byl ostatni raz, gdy wszyscy Ci tlumacza ze od odrobiny cukru i rozpuszczalnej czekolady sie nie uzaleznia, no ale Ty masz swoje racje
Wanda jada lizaki, kakao, czekolade, chipsy, frytki i slodze jej herbate a jakos nie ma kataru non stop i nie leja sie jej gluty z nosa. :-).

Ollena, Rajmund 1,80m. Jego brat 2m i "byk chlop", mama Rajmunda tez wysoka, ja z kolei po linii "duzych ludzi", tylko mnie z tego jedynie obwody przypadly i ogolne podobienstwo fizyczne. Po wzrost nie zdazylam. Tzn. moja mama niska, tata tez niewysoki, ale ja jestem podobna na maxa do matki i siostry mojego ojca, a one duze kobiety. I ta galaz rodziny, w sensie mojej babci strona, to po kolei chlopy po 2m i takie "duze misie". Co do Karola, to rozstrzygnie sie jak bedzie dorastal - na razie jest duzy.

Witam u nas -7 do przeżycia w robocie ajer koniak nie wiem czy prawidłowo napisałam oraz wersja z kakao :-Dz białek pieką się bezy.No i jak to w sumie z ta rozmiarówka jest na 80 w większości za małe,a Amelia ma 80 cm wzrostu .Teraz dobrze 86 na niej leżą i co niektóre 92.I fakt Ollena kakao na śniadanie nie uzależnia

witam się

Przeżyłam koszmar, ale wróciłam do świata żywych. Wczoraj mój małż prał dywan, to pisałam i uczulił mnie detergent, który został użyty do prania. Około północy zaczęłam sie dusić... dobrze, że w domu miała po Kubie Ventolin do inhalacji (Salbutamol) i jakos dożyłam do wizyty u lekarza. Dostałam leki i już normalnie mi się oddycha. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi.

Anka ale w tym kako nie ma czekolady zadnej, przeczytaj sklad. A jesli nie ma czekolady to nie ma niczego co jest dziecku do zycia potrzebne. Prawdziwe kakao ok, bo i magnez i inne dobre rzeczy.
No moi tez glutow nie maja za czesto ale nie przypisuje tego temu, ze nie jedza czipsow czy Mia lizakow;)

klaczku no to juz jest odpowiedz, Karol bedzie przystojniakiem! :-))

katrina wspolczuje i dobrze, ze juz po! a smialas sie z chlopa ze dywan szoruje ;-)

reklama
Hej,

Olena - ja robię Julce zwykłe kakao z mlekiem krowim. Podaję w kubeczku i jak chce to dodaję słomkę.

Ania jak rozmowa ?

z tą reakcją Maillarda to nie przesadzajmy. Syf jest dopiero jak olej powoduje czarne przypalanie i podpiekanie.

Katrina o rety ! Nie wiedziałaś ze jesteś uczulona na takie środki. Dobrze ,z e szczęśliwie się skończyło. Współczuję przeżyć. Jak mnie w szpitalu dopadł ten wirus tez myślałam ze zaraz zejdę.

EDIT : skoro mowa o kakao. Julka otworzyła szafkę, wyjęła miseczkę , wyjęła kakao błyskawiczne i sobie nasypała (nie wspominając jak było nasypane do okola) i wcina.

Zobacz załącznik 606053

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry