mamusie, jeśli chodzi o dźwiganie, to im wcześniej zajdziecie w ciążę, tym lepiej. Roczne, półtoraroczne, czy nawet dwuletnie dziecko trzeba też często jednak nosić i podnosić, a taki kloc waży już od 10 kilo wzwyż
lepiej jednak nosić kilku kilowego niemowlaczka 
lepiej jednak nosić kilku kilowego niemowlaczka 
karmiłam piersią i od czasu do czasu dokarmiałam mlekiem,dostałam okresu i potem.....zrobiłam sobie test,wyszły mi dwie kreski-jestem w ciąży.Piszecie ze jest super więź miedzy dziecmi,a ja sie obawiam że polegnę fizycznie i psychicznie...podczas obu poprzednich ciąż,miałam mdłości,wymioty i ogólne złe samopoczucie,teraz nie mogę pozwolic sobie na przerwe.Jak Wy dawałyście sobie radę??Strasznie się boję....:-(
Ja czasem żałuję,że wcześniej nie zdecydowałam się na drugie dziecko. Teraz córcia ma 2,5 roku i już sama je, śpi całą noc, wszystko mówi i jest po prostu mało absorbująca. I czasem myślę,że nie mam sił zaczynać od nowa, bo za długo czekałam.
rzeczą decydująca jednak jest chyba same bycie w ciazy... pierwsza - zagrozona od 20 tygodnia, w drugiej na samym pocżatku miałam krwotok i juz teraz zaczyna sie skracac szyjka... boje sie ze mnie połozą do szpitala i zostawie w domu małe dziecko... :-(