• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża po 40

reklama
Katrina, niezly horror. Uczulac moze WSZYSTKO. Moja mame uczulal pot jednego z moich dzieci np. - jesli szla z nim za raczke, a bylo cieplo, pojawialo sie na jej dloni silne, swedzace zaczerwienienie. Ciekawe, ze ile by w zyciu dzieci za raczke nie prowadzala, tylko to jedno ja uczulalo.
Andzike, piesek bardzo precyzyjny. Podziwiam.
Flo, tak trzeba bedzie zrobic! O ile "kipisi", "kabasie", "ogulta", "siekasieka" mam pod reka zawsze, o tyle bigosu nie gotuje sie co dzien.

Andzike boska Nelka! Łajzą to ja bym jej nie nazwala... madry pies ;-)))
Poza rozgryzla znowu lape..chodzi w opatrunku i worku zacisnietym gumkami... wymiekam!

Ogladamy II czesc Pocahontas.. oj dziecinstwo mi sie przypomina druga sobote pod rzad :-)

Dzis mam ambitny plan pierwszy raz ulepic pierogi!

Dzień dobry!
Nie wiem, ile jest na termometrze, bo się był zepsuł, ale próbowałam wyprowadzić do ogrodu dziecko i psy.
Ubieranie dziecka przed wyjściem trwało dłużej niż samo wyjście. Nosy nam zmarzły i wróciliśmy. Psy zostały.

Ollena - podziwiam, względem pierogów. Mnie tak nachodzi co jakiś czas, a potem się przeklinam, chyba, że mi samo przejdzie wcześniej :-)
Na moje wyczucie to raczej nie należy Poli pakować w taki opatrunek z worka, Załóż jej bawełniane rajty z obciętymi stopami. Albo kup taki bandaż w formie rury, dwa końce rury na łapy, a środkiem tam gdzie grzbiet przeciąć, żeby nie była rura tylko jedna warstwa. Takie bolerko się z tego robi. W każdym razie opatrunki tylko takie przenikalne dla powietrza!

Cześć,

Łeb mi pęka z niewyspania. Julka całą noc marudziła i jęczała. Myślę ,ze bolało ja gardło. Obudziła się zakatarzona. Teraz humorek ma nawet dobry. Gorączki nie ma.

No masz racje Flo, zaraz jej sciagne ten worek, on byl ubrany na zewnatrz i zostal, zapomnialam.

Co do pierogow to pewnie tez bede przeklinac w trakcie a moze wszystkie mi sie rozzkleja ale ide za ciosem bo ostatnio pieke siastka, robie faworki i wszystko super mi wychodzi wiec zobaczymy co teraz sie bedzie dzialo.. Mm u nas jest od robienia pierogow ale rzadko mu sie chce wiec ja sie MOZE naucze..

Dzien doberek
Klaczku - ja mam uczulenie, ale na pylki, kurz itp. Nigdy nie uczulala mnie zadna chemia. Poza tym moja reakcja alerviczna to katar, kichanie, lzawienie oczu, a tu szok pierwszy I to tak silny atak oskrzelowy. Boje sie zeby sie nie pkazalo, ze jestem astmatykiem. Na prawde bylo nie wesolo. Jeszcze wczoraj do 23-ciej Ventin musialam wdychac co 2 godz. Bo takie mnie lapaly ataki dusznosci.
Balam sie klazc spac, ale od 4 do 8 to spalam jak dziecko. Dzis juz lepiej. Od rana tylko steroid wzielam I wziewy nie byly jeszcze potrzebne. Mam nadzieje ze juz tam zlstanie.

Witam popołudniowo :-)
Noc niezła, za to 6 Kacper postanowił wstać i iść do pokoju. Pobawił się sam z 5min. po czym stwierdził, że nudno mu bez towarzystwa (my się nawet nie ruszylismy z sypialni:-D), wrócił, wdrapał się nas i zasnął do 9:-D tak to można żyć:-D
P. pojechał odebrać półki, może dziś je zamontuje :tak:
Ollena - z czym robisz pierogi? Ja uwielbiam w każdej postaci, ale jeszcze się nie nauczyłam robić:zawstydzona/y: za to faworków nie znoszę, a teściowa zarządziła w przyszły weekend rodzinną produkcję:dry: już się nie mogę doczekać...
katrina - mam nadzieję, że dziś Cię duszności nie będą męczyć... :-(

A teraz zagadka... czego brakuje rozumowi? :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 606197

reklama
Katrina, jesli masz jakiekolwiek alergie, to moga ewoluowac. Moga zanikac jedne pojawiac sie inne alergeny wywolujace reakcje histaminowa. Ten detergent ma pewnie cos, na co nawet nie robi sie testow... Mam nadzieje, ze to jednorazowy epizod.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry