reklama

Ciąża po 40

reklama
Jestem...
Usmażyłyśmy jakąś obłędną ilość faworków, półmiski stały wszędzie - próbowałam i nadal nie lubię :-D
W sumie było całkiem sympatycznie, niestety nadal z tyłu głowy siedzi mi biurowy nerw i jest powodem mojego złego humoru :no:

Flo - piękna zima Was dopadła:-) Maks i stadko boskie jak zwykle :tak:
misia - super, że sushi się udało :-D może jutro zamówię sobie na poprawę humoru :-D
majuska - przeczytałam na GZ i zrobiło mi się jeszcze gorzej :-(
Zoyka - ja robiłam sushi w domu raz (zazwyczaj P.robi) i też przedobrzylam z ryżem, psy go jadły przez tydzień.. :sorry:

Nie pisałam wcześniej - byliśmy w piątek u ortopedy na kontroli, wszystko ok, chodzi pięknie, kręgosłup prosty, biodra ok, fizjologiczny iks i płaskostopie, a do tego lekko otłuszczone stópki :-D (słowa ortopedy).

Dziewczyny, była któraś już u dentysty z dzieckiem? Myjemy Kacprowi zęby, a na jedynce zrobila mu się jakaś plamka, która nie chce zejść:baffled:

Andzi a z ciekawosci co kazal ortopeda robic z iksem i plaskost?
A te faworki to z jakiejs okazji? :-)

Dziewczyny macie mozliwosc sciagania ksiazek na pdf?

Ollena - iks i płaskostopie są fizjologiczne, to norma u dzieci w tym wieku, do 3go roku życia powinny się "wyprostować", póki co nic mamy nie robić.
Faworki bez okazji, chociaż ja byłam przekonana, że to jakoś Tłusty Czwartek się zbliża i stąd ta mobilizacja:sorry2:
Okazało się, że ani my, ani brat P. z żoną, ani siostra z chłopakiem - NIE LUBIMY faworków, ale jak teściowa zarządziła faworkową produkcję to się zjawiliśmy w komplecie ;-)

Andzi no dziwne z ta fizjologia bo jak jeszcze uwierze w wyrownanie sie plaskostopia to juz w wyrownanie sie iksow nie. Mojej kuzynki prawie 3 latka ma iksy od zawsze, zobaczyl to ortopeda na wizycie w zlobku, kazal isc dalej, poszli, no i zalecone ma cwicznie u fizjoterapeuty i buty odpowiednie zeby trzymaly stope w odpowiedniej pozycji a co za tym idzie stopa 'zmusza' nogi do prostowania sie w kolanach. Pewnie co lekarz to teoria.
A co do tesciowej i faworkow to niezle to obmyslila, choc mogla zwolac na cos innego, bylby wiekszy entuzjazm ;-))

u nas też jest płaskostopie, na bilansie się dowiedziałąm, ale nie mamy panikowac póki co...dziewczyny dajecie dzieciom wit. D3 jeszcze, tu głównie pytam te dzieciaki mniej więcej w wieku Paćki ?

dziś na sankach u znajomych:

DSCF6550.jpg DSCF6551.jpg DSCF6552.jpg

Załączniki

• DSCF6550.jpg
    DSCF6550.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 78
  • DSCF6551.jpg
    DSCF6551.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 65
  • DSCF6552.jpg
    DSCF6552.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 60
ale ekstra sanki !

Majuska ja daję tran . Miała przerwę w tranie ( mama zapomniała powiedzieć ze stracił ważność ) i jest chora.

Moje zdanie jest takie ze powinno się dawać ( poza latem) do 18 roku życia.

Nam lekarka w zaleceniach na wypisie ze szpitala zaleciła to : Omegamed® Baby+D dla niemowląt i dzieci, DHA i witamina D, 30 kapsułek twist-off | Omegamed

teraz doczytałam o tym preparacie

Dla niemowląt i dzieci w celu:
  • zmniejszenia ryzyka infekcji, alergii i astmy u dziecka,
  • wspomagania prawidłowego rozwoju dziecka, w szczególności mózgu i wzroku,
  • profilaktyki krzywicy.

Co wyróżnia Omegamed® Baby+D:
odpowiednia zawartość DHA i witaminy D, dwóch niezbędnych składników, które zgodnie z zaleceniami powinno dodatkowo przyjmować każde dziecko. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko infekcji, alergii i astmy u dziecka nawet o ponad 70%*.​
DHA jest ważnym składnikiem budulcowym komórek nerwowych i siatkówki oka. Wspomaga prawidłowy rozwój układu nerwowego dziecka, w szczególności mózgu i wzroku, wpływa na prawidłowy rozwój ostrości widzenia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hełoł :-)
Majuska - daję jak sobie przypomnę :-) Zresztą sama mam za niski poziom i powinnam brać ale też zapominam.
Wczoraj była taka ładna pogoda a dziś :-( jakoś nie widzę nas na spacerze. Chyba że się przetrze.
Andzike - uwielbiam faworki - pączka zjem. w tłusty czwartek nawet dwa :sorry: Co się Twojej teściowej zrobiło? sprawdzenie gotowości rodzinnej przed tłustym czwartkiem ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry