reklama

Ciąża po 40

Majuska proces fałdowanie orzeszka przebiega boleśnie ale przebiega :-D Szczerze mówić to liczyłam na średnia 3.0 a tu się okazało, że mam tylko jedną trójkę :-D ale latem takiego lajtu nie będzie chyba że orzeszka bardziej sfałduje :-D

reklama
misia gratuluje, chcialabym sie ojesc sushi po uszy ;-) A dzis sie dowiedzialam, ze te sklepowe paluszki krabowe to mix syfu z panga i z krabem to nie ma nic wspolnego :baffled: ciekawe..

Ollena naprawdę NIC trudnego :D jutro sobie zrobię z łososiem wędzonym :-D Ollena sorry ale nie przeczytam składu paluszków :-D bo lubie i jeść będę. Zoyka zazdroszczę Ci morze i świeżych ryb - chyba bym non stop jadała sushi :-D

Uwielbiam sushi. U nas w mieście nie ma miejsca gdzie można by je zjeść.
Raz robiłam i mi się rozlazł ryż. J mnie wyśmiał i mis ię robić odechciało.

Olena - nie we wszystkich paluszkach krabowych jest syf. Koło kraba to nigdy nie leżało i każdy powinien to wiedzieć. Skład to głownie morszczuk, mintaj i aromat krabowy. Najlepsze są z Lidla.

Siedzę od 16 sama z Julką bo M strzelił focha, wziął lapka, auto i wybył. Niech spada... kupiłam 6 mandarynek dla Julki to po obiedzie je zżarł.

Zoyka czegoś nie rozumie: jak to wyśmiał ?? a on jest mistrzem sushi ?? Spróbuj raz jeszcze. Ja jutro zamierzam zrobić drugi raz i na poniedziałek do pracy.
jak na pierwszy raz to uważam że poszło mi świetnie :-D i m. też tak uważa :-D
teraz natomisat w ramach kolacji zrobiłam tartę z porami :-D na cieście francuskim (gotowym) a z resztki zrobiłam ciasteczka z konfiturą wiśniową.

Misia no ryż rozgotowałam i nie chciało się trzymać. Smak był wodnisty. Robisz wg jakiegoś konkretnego przepisu ?

o, jak zrobiłas tę tartę ?

Zoyka kupiłam :starter" w tesco :-D tam jest przepis - wody 3 cm ponad ryż i doprowadzić do wrzenia a potem gotować na wolnym ogniu ok 10 minut (u mnie to było 8) a potem ocet ryżowy z cukrem i dochodzi,
Ryz musi być lepki, inaczej się nie sklei to wszystko - to nie jest risotto !!!!
A tarta: podpiekłam spód a na to wrzuciłam podduszone pory i zalałam to 3-4 łyżki śmietany kubełkowej (18%) wymieszanej z łyżką serka z czosnkiem niedźwiedzim i 4 jajami - były baardzo małe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry