reklama

Ciąża po 40

reklama
Misia nawet jem czekoladę gorzką i banana choć w boczki mi to idzie:-(Rano pigułe anty ,artrostop,magnez ,rutinoskorbin,tran.Wieczorem magnez i artrostop i biorę regularnie może faktycznie brak mi nie magnezu ,a potasu popytam jutro w aptece .PS co to D3?

Ollena - chyba nie do mnie, ale to co napisała Misia - w czekoladzie tez jest magnez i w kakao (właściwie to w czekoladzie jest, bo jest w niej kakao). A ja tez wolę taka bardziej "przyswajalną" formę magnezu czyli czekoladkę - najlepsza gorzka, bo ma najwiecej kakao i ograniczyć, a najlepiej odstawić kawę, bo wypłukuje magnez.

Azula - D3 - witamina. Moja wit. D nazywa się Desunin, ale to właściwie to samo.

Misia - ja rano - wit. D, wieczorem Neoclaritin....

Cola też wypłukuje magnez jak ktoś pije ;-), ja unikam, chociaż byłam maniaczką. Teraz często robię sobie kawę i dosypuje do niej pół łyżeczki kakao;-)..i mlesia dolewam:-)

Wiecie co..... niedługo każda z nas napisze listę tego co musi brać i okaże się, że nasi rodzice brali to lub biorą w wieku lat.... iluś tam więcej, ale cóż takie czasy. Nasze dzieci juz niedługo będą sie musiały faszerować...

Nie pijam coli bo to w sumie bezwartościowa bomba kaloryczna .No czasem raz na pół roku do drinka .Kawę pijam z mlekiem może zacznę dosypywać kakao wiem ,że nawet powinna bym ją odstawić ale nie potrafię bez niej funkcjonować.No i kupie owy produkt z potasem Aspargin:tak:.No naprawdę łydka nadal mnie boli :wściekła/y:
PS Katrina no nie wiem czemu nie skojarzyłam ,że chodzi o witaminę

Ostatnia edycja:
Azula - bo wit. D3 kojarzy się z dziećmi, a coraz częsciej i dorosli powinni brac, bo jej niedobór moze prowadzić do stanów depresyjnych.

Majuska - ja w ciąży z Kubą musiałam codziennie rano dwa łyki Coli zrobić, bo by mnie skręciło normalnie. A tak rzadko kiedy pijam.

Zoyka przeczytałam Gender Zebra:sorry::-D

Ja Cole piłam latem, bo potrzebowałam kofeiny a było ponad 30 stopni, piłam colę light, więc bez kalorii, ale ile innego syfu:no:...wkrótce jednak się opamiętałam, tez miałam wtedy skurcze łydek w nocy;-)

Katrina no ja pije łyżeczkę tranu tzn właściwie tran pije Amelka ten z wątroby dorsza ,a my wyciąg z wątroby rekina no staram się co dzień wyjść na powietrze na spacer nawet słońce za chmurami coś tam pomaga no tak myślę:tak:Może ja te skurcze mam od kawy :-(

reklama
Azula - może być od kawy. Staraj się dawać wiecej mleka niż kawy.

A ja nie mogę tych tranów, bo mi niedobrze po tym i odbija mi się tak jakby zaraz miało się cofnąć.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry