reklama

Ciąża po 40

reklama
images
Dla Wandeczki -biedroneczki :-) buziaczki z okazji 2 urodzin:-D

Majuska Kasia ma lot o 18.55. Ja laduje o 18.30.. jest szansa ze sie zobaczymy :-))

Zoyka dobrze, ze zostawili i badaja!

Aniu 100 lat dla Wandzi, duzo zdrowka i spelnienia marzen, samych slonecznych dni!! :*

Zoyka to jednak skleroza boli oj żal mi twojej mamy takie bóle to nic fajnego :no:
Julka fajnie gada .Amelka co dzień po kilka nowych słów powtarza i tez zaczyna składać zdania.Nie chciałam jej dać smoczka bo leżała ze mną wieczorem w sypialni i oglądała bajki .Więc stwierdziła :
Dzie amam ?(gdzie smoczek)
Mówie ,że nie ma
Ona: Zgubiłaś?
No zgubiłam nie ma
Ona: Amam jest u misia Kubusia ,a śpiąca
Więc dałam ją do łóżeczka gdzie jest jej miś Kubuś i dałam smoka od razu zasnęła.
Wszystkich się pyta:"Kopka widziałaś?" co znaczy czy widzieli helikopter to jej nowa fascynacja no i zwraca się do wszystkich w rodzaju żeńskim czyli widziałaś ,chciałaś itp no i jakoś nie chce mówić chłopiec wszystkie dzieci to cinka(dziewczynka).Niektóre wyrazy nawet trudne mówi bardzo ładnie inne przekręca nawet te dość łatwe nie wiem od czego to zależy ale też już słownie dużo potrafi zakomunikować no i ogólnie jest to super słodkie:-D:happy:

No to dziewczynki mowia duzo, super!
MIa slowa jakies, ostatnio nie robi jakis postepow, duzo gada ale po swojemu no i widze, ze latwiej jej slowa po angielsku mowic jak po polsku wiec nie jest ciastko tylko 'kuki' np ;-)

Zoyka o 3 w nocy mame wygonili do domu?!

Mars ma zapelenie pecherza, nie ma czasu jak zwykle isc do lekarza i mnie wysyla..obrazil sie bo powiedziala, ze nie pojde.

Witam sie na szybko między jedna robotą a drugą :-D
Wandula wczoraj obłowiła się w prezenty, drobiazgi i słodycze do zapakowania ale jest zadowolona i biega z nimi cały czas. Tort też smakował :-D
Dziekuje za wszystkie życzenia w imnieniu biedronki :-D

Aniu bardzo roześmiane dzieciaczki ,a solenizantka śliczna:-)
Zoyka mówi dość dużo ale czasem to nie wiem o co chodzi bo np cinka to dziewczynka ,a ćwinka to świnka i muszę z kontekstu lub sytuacji domyślać się o co chodzi .Mówi tez już zdaniami np:tata kosi trawę ,kopka leci wysoko,cinka ma łopatkę,mama proszę daj pić .Natomiast nie umie jeszcze np zwrotu dziękuję ale już na pożegnanie jest nie tylko machanie łapką i wołanie papa ale doszło do widzenia wiadomo ,że ja nie napisze tego tak śmiesznie jak ona to wymawia ale jest cudna:tak::-Dno ale było nie było już za miesiąc z hakiem skończy 2 lata ,a leje nadal w pampki i niestety próby kończą się zasra.. podłogą:wściekła/y:
Ollena Amelka mówi ciastko ,a może faktycznie Mija woli po angielsku bo chyba łatwiejsze niektóre wyrazy ale i tak masz fajnie bo nauczy się dwóch języków:tak:

reklama
Zoyka rozumiem.

Azula Mia sie uczy po angielsku bo ja ja ucze, narazie nikt inny, no chyba ze od Patryka cos uslyszy.
A Amelka pieknie mowi a co do pampkow to patrz na to tak, ze ona bedzie miala DOPIERO 2 lata a nie juz. Po 2 r.z mozna zaczac, ale bez presji i nastawiania sie, ze sie uda, bo moze sie nie udac.

Aniu Wandzia sliczna z ta grzywka!! piekny tort, wiecej zdjec prosimy :-))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry