reklama

Ciąża po 40

a co tu tak pusto od 13?! hallo? czy mi się coś zawiesiło?.....
dziewczyny brzuch mi znowu urósł:) myślałam że to niemożliwe a jednak.....:-)
moja młodsza wymiotuje od rana i 38st:no: mam nadzieje że noc prześpimy.... wystraszyła się bo na obiad buraczki były a ona zobaczyła je w muszli nagle :sorry: to wiecie co miałam....

reklama
WARIATKI :-D
zapomniałyście o patrzeniu przez dziurę od klucza i wizjer - dziecię zezowate ;-)
do fryzjera chadzałam średnio co 6 tygodni ... o depilacji nie wspomnę nawet :-) Piegi mam zawsze jak mnie słońce "zaatakuje" ... chodziłam w szalach i koralach :-D nawet nie pamietam ile razy oparzyłam się żelazkiem oraz jakimiś garami ...
Najgorsze jest chyba to, że te przesądy nadal funkcjonują ... czy nikt nie słyszał o genach ????
A Młody marudzi nadal ... mniej ale marudzi, jutro idziemy do kardiologa - pediatra usyszłam jakieś szmery - mam nadzieję że to tzw. szmery fizjologiczne ale trzeba sprawdzić, jeszcze wizyta na USG - muszę w końcu sie zmusić i zadzownić i się umówić ... jeszcze mam 5 dni :-(

Może nie mam murzyńskich war, ale na pewno bardziej nadmuchane niz przed ciążą:-D...tak czy inaczej nie wyobrażam sobie długiego porodu, ma być szybki i koniec :-D:-D:-D

Gosiu dzięki za telefon, wysyłam mój, no mam nadzieję, że Pati sobie jeszcze zechce posiedzieć, na razie mam tylko skurcze przepowiadające ;) chociaż na listopadówkach 2011 już trzy dziewczyny rozpakowane :))))

Boszszsz a po listopadzie grudzień i moja kolej:baffled:
no to bojam się......
Majuska a ty znieczulenie masz tam jakieś w zanadrzu? jak co? bo u mnie to mam obiecane tylko mam do szpitala przyjechać odpowiednio wcześnie a nie z rozwarciem 5:rofl2:
to dobranocka

No mam w zanadrzu, mam, tylko też ważne, żeby tak do 3 palców przyjechać...z Kaśką - drugi poród przyjechałam z 4 palcami:sorry: No nic zobaczymy....Ja po południu sie przespałam i teraz kolęduje po nocach, ale idę już też do wyrka, do jutra mamusie!!!

Witajcie!
Brzuch mnie boli ze śmiechu. Musimy wydać "Wielką Księgę Ciążowych Przesądów". Bestseller jak nic. Rozprowadzimy po gabinetach ginekologicznych i szkołach rodzenia, zarobimy kasę, nie będziemy pracować, tylko stale na bb siedzieć...
A u nas noc szarpana. Mała po nowym leku znowu się rozregulowała. Obudziła sie przed północą i trzy godziny szalała. Jestem mocno niedospana, a dziś kolejny intensywny dzień. Oby do wieczora.
Pozdrawiam Was serdecznie:-)

Heloł :)
Witam Was dzisiejszo i wczorajszo też :)
Ale dajecie popalić z tymi przesądami, wiecie, jakby tak chcieć się trzymać tych ludowych mądrości to tylko na kanapie leżeć, nago (no może pod kocykiem - bo chyba nie ma przesądu co do kocyka?) i to z zamkniętymi oczami:-D
Misiu, na razie zakładam jednorazówki, bo majteczki, które kupiłam do podtrzymywania tetrówki okazały się za duże, a nie mam głowy do zakupów na razie. Poprosiłam mamę, żeby mi kupiła, to jak będzie gdzieś przy okazji to mi kupi.

Iwonko, na razie próbuję skracać czas wiszenia przy cycu, odpukać - udaje się skrócić karmienie do godziny - łącznie z przewijaniem lub dwoma i usypianiem jak trzeba. Więc może mały sukces ;) Chociaż jak nie chce spać to nie będzie i już.

Gosia - nie bojaj się :) Ani się obejrzysz a już będzie po porodzie :) I zacznie się co inne ;)

Wczoraj załatwiałam różne sprawy i pierwszy raz odciągałam pokarm w celu nakarmienia małej - bo mama jej pilnowała. Udało się 80 ml, z czego Karolinka zjadła 70. Jeszcze wnioski o becikowe muszę złożyć - u nas są dwa, ale chcą zabrać, więc mi się jeszcze uda.

Miłego dnia dziewczyny, mam nadzieję jeszcze do Was wpaść :)

reklama
Basiu z każdym dniem będzie coraz bardziej z górki :) Jaki masz w końcu odciągacz pokarmu i jak Ci sie on sprawuje??

Dolegliwości zgagowe dzisiejszej nocy osiągneły u mnie apogeum..przełyk mam wypalony :no::no:.....brzuchu opadaj, plissss!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry