reklama

Ciąża po 40

Witajcie dziewczyny!
Byłam dziś na ostatniej szkole rodzenia, dziś omawialiśmy połóg. No naprawdę ten swiat idzie na przód aczkolwiek pod wieloma kierunkami nie wiem czy w ciekawą stronę. Po cesarce połóg to w ogóle insza inszość niż te 17 lat temu. Ale jestem spokojniejsza bo już wszystko teraz wiem. Mam tylko mieszane uczucia co do morfinki którą mi zafundują, bo ja nawet ziela nie wąchałam a co dopiero takie twardziochy :-D. Dostaliśmy z Nivea Baby świetne Kkalendarze Twojego Maluszka Pierwszy roczek - bardzo lubie takie informatory z możliwością prowadzenia notatek.
Marzenko sprawdź sobie u prawnika lub w MOPSie bo mnie się kołacze że dzieci NN ojców dostają alimenty z funduszu.
Basiu połóżna dziś nam mówiła, że prawidłowe karmienie trwa do 15 minut a potem to już czas przyjemności dla maluszka. Nie ustosunkuję sie do tego bo moja Ala ssała 10 minut po 120 ml i szła spać. Zobaczymy co będzie teraz ;-)
Majuska ja dziś spakowałam torbę i czekam do czwartku ciekawe co powie gin. Dziś przeżyłam straszny stres - obudziłam się i tak mi sie dobrze leżało aż doszło do mnie że leżę na brzuchu :szok: technicznie niemożliwe ale jakoś tak poduchy poukładały się...ech myślałam, że zeświruję, bo wydawało mi się że zgniotłam dziecko, mała ani ciut ruchu, nic ale po kilkunastu minutach zaczęła szaleć i mi ulżło. Byłam na badaniu tętna i wszystko ok piękne 153, uffff
Misia też kiedyś na wykładach z prawa miałam coś o tym płaceniu alimentów przez dzieci ale nic nie pamiętam szczegółów - potrzeba profesjonalnej porady dla Marzenkii jej córki :-(
Basia ty mi nie rób ochoty na placuszki bo ja nadal bez insulinki wyrabiam a dieta już mnie wykańcza :-D Alamiqa całuski dla Alusi.
Pozdrawiam laski i 3majcie się cieplutko (u mnie teść odpalił gaz i mamy już tropiki :-D

reklama
Cześć:)
W sprawach alimentacyjnych na rodziców mam duże wątpliwości odnośnie roszczeń gdy jedno z rodziców ma odebrane prawa rodzicielskie i to właśnie o tym pisałam mając na myśli zdroworozsądkowe podejście do sprawy. Jednak tutaj potrzebny jest prawnik lub orzeczenia sądu o podobnych przypadkach.
U nas od rana leje deszcz i nic nie można zrobić "w obejściu" a my jeszcze oszczędzamy węgiel i nie palimy. Pewnie trzeba będzie pod koniec tygodnia zrobić rozruch pieca:( Wczoraj warczałam ze złości, bo wsadziłam rękę w piekarnik zamiast kurczaka i sama teraz przypominam opieczony drób. Dobrze, że chłopina była w domu i zajął się myciem naczyń i wieszaniem prania, bo tupałam nogami z bólu i ze złości na własną głupotę. Zgodnie z dawnymi przesądami, gdy matka złapie się za oparzone miejsce, to dziecko będzie miało znamię więc w jakimś odruchu wsadziłam od razu rękę pod zimną wodę i mam nadzieję, że przesądy są umysł ćmiące:)
Miłego i w miarę słonecznego dnia życzę stukając się kubeczkiem z kawą (zrobiona przez ukochaną chłopinę):tak:

Dzień dobry!
Mała zasnęła, więc odpaliłam telewizor i co widzę? W "Pytaniu na śniadanie" materiał o czworaczkach i mój ukochany pan Doktor! Uratował mi Córcię i na dodatek przy cc powycinał mięśniaki. Super lekarz!
Majuska, już niedługo chodzisz w dwupaku. Dasz radę.
Marzenko, dobrze, że Córa ma taką Mamę.
Misia, trzymam za dobre samopoczucie Młodego.
Iwoneczka, dzięki za całuski dla Alusi. Ja na sali pooperacyjnej myślałam, że położna żartuje z tą morfiną. Żadnych ciekawych wrażeń, poza ulgą w bólu nie było.

Pogoda pod psem, a my musimy na ćwiczenia się telepać. Mam nadzieję, że folia na wózek zda egzamin.
Ucałowania dla Was wszystkich:*

Anka_d, nie dobijaj!:-D To tu masz liste niezbednej wiedzy i to jeszcze pewnie niepelna...

1. Jeśli kobieta w ciąży wygląda pięknie, to urodzi chłopca, a jeśli niekorzystnie – dziewczynkę
2. Jeśli u ciężarnej pojawiły się piegi – urodzi dziewczynkę
3. Jeśli brzuch jest okrągły lub opadnięty będzie dziewczynka, a jeśli spiczasty – chłopiec
4. Jedzenie truskawek powoduje powstanie u dziecka tzw. znamion truskawkowych

5. Gdy ciężarna oparzy się albo przestraszy nie może dotykać dłonią swego ciała, bo w miejscu w którym się dotknie, jej dziecko będzie miało znamię
6. Malec owinie się pępowiną i udusi, jeśli przyszła mama nosi na szyi łańcuszek, korale czy apaszkę
7. Jeśli kobieta w ciąży martwi się, to dziecko będzie leworęczne
8. Przyszła mama nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu.
9. Zanim dziecko się nie urodzi, nie wolno mu niczego kupować (ubranek, łóżeczka), bo to przyniesie nieszczęście
10. Dziecko będzie nadmiernie owłosione, jeśli jego matka często ma w ciąży zgagę lub... przytula się do włochatego psa, a łyse – jeśli się depiluje

11. W ciąży nie wolno obcinać ani farbować włosów, bo po strzyżeniu dziecko będzie miało „krótki rozum” (czyli będzie niezbyt mądre), a po farbowaniu urodzi się rude.
12. Ciężarnej nie wolno patrzeć na ludzi nieurodziwych, bo dziecko będzie nieładne. Ta sama zasada dotyczy... osób o innym kolorze skóry!

To przeklejone, a ja wiem skadinad, ze ciezarnej nie wolno rowniez przechodzic pod sznurem na ktorym suszy sie pranie i to tez pod grozba uduszenia sie dziecka pepowina.

Lubie przesady.;-)

Kłaczek dobiłaś mnie:-D
Tydzień temu obcinałam grzywkę, farbowałam włosy na rudo, codziennie przytulam się do futrzastego psa, martwię się małą ilością węgla, golę nogi i nie tylko, przechodzę pod sznurem żeby nakarmić drób, piegi mam dwa na nosie, pokarmem dzielę się z Tabrisem (żebractwo opanował do perfekcji), moja chłopina jest okropnie mało atrakcyjna i oglądam go codziennie :-D
Moje dziecko będzie zbiorem przesądów:)))) i za to polubiłam Cię Kłaczku:)

O, kurcze... A ja uzmyslowilam sobie, ze moje dziecko bedzie... "czekoladopodobne", o ile nie calkiem czekoladowe. Zeby nie patrzec na ludzi o innych kolorach skory, musialabym chodzic ze wzrokiem wbitym w chodnik bo tu przeciez jak nie Hindusi czy inne Kurdy (ich jest najwiecej), to Murzyn albo i Chinczyk. No Indian tylko brakuje. I jeszcze cos mnie zastanawia... Czy kudlaty kot nie zadziala jak kudlaty pies? No i Rajmund tez do wzorca meskiej urody nie pretenduje, aczkolwiek niewiescia czesc populacji twierdzi ze niebrzydki, a przede wszystkim bardzo cieply na oko. No, nie farbowalam sie - jeszcze mi tego brakuje, zeby mi wyszedl rudy Murzynek...
Co sie porobilo z okienkiem odpowiedzi?:szok:

He, he...to moje będzie szorstkie , bo ja mam szorstkowłosą sukę
:-):-) A ja jeszcze wiem ( bo jako dogomaniaczka stykałam się z tematem ) że ciężarna powinna se brzuch smarować psim smalcem:szok::szok:...przerażające, i te durne baby po wsiach ponoć smarują:no::no: Zakupiłam dzisiaj w zielrskim herbatke z liści malin, będę popijać :) wczoraj bylismy za zakończeniu Szkoły Rodzenia, dostliśmy certyfikat :)))) Możemy iść rodzić :))) ...niestety zgaga wróciła, całą noc mnie ten kwas zalewał...horror....no ale nic ...ciągniemy dalej. U nas paskudnie, wieje, leje, zimno....

Ha! sama widzisz Kłaczek że lekko nie ma w ciąży:tak: Pamiętaj, że masz jeszcze sznur w łazience z praniem a kot działa tak samo jak kudłaty pies
Majka w ramach przesądów nie zakupiłaś w aptece maści końskiej?:-) maliny to Pan Pikuś, po maści zamiast psiego smalcu dziecko może mieć bujną grzywę i zgrabne nogi:))))

Nie mam sznura! Mam stojaca suszarke, pod ktora nie wlaze. No, chyba ze mi skarpetki spadna...:szok: To teraz musze przemyslec ktory kot moze miec najwiekszy wplyw, bo mam szanse na blond lub rudego kudlacza.:-D

reklama
Majka w ramach przesądów nie zakupiłaś w aptece maści końskiej?:-) maliny to Pan Pikuś, po maści zamiast psiego smalcu dziecko może mieć bujną grzywę i zgrabne nogi:))))

Hłe, hłe, mam nadzieje, że i bez maści będzie miała zgrabne nogi.....po mamusi:tak::-D:-D własnie sobie uświadomiłam, że moja córka ma królika angorskiego, którego widuję codziennie...strach się bać:szok::szok::-):-):-)

Kto mi da swój telefon na wieści ze szpitala w razie czego?? wymienimy sie na PW ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry