reklama

Ciąża po 40

echh trudno się nie zgodzić z Flo - kto byłby rasą panów ? jakie cechy powinni posiadać, w co wierzyć? kryteria mogą być różne ale zawsze ktoś będzie w tej sytuacji lepszy - gorszy !
Zobacz Azula jak w tej chwili wygląda parlament niemiecki żeby zapobiec dojściu do władzy szaleńcom.

reklama
Widzieliście (mam nadzieję Kubo, że zauważyłeś tę formę ;-) ) :
Robert Jarosław Iwaszkiewicz tłumaczy się ze słów o biciu żony - Wiadomości

dla mnie to jakaś PARANOJA i porażka - cóż smutne oblicze demokracji.

Zauważyłem, zauważyłem, ale pojąć nie mogę:)

Sami go ludzie wybrali, ale co to za człowiek...Szkoda gadać. Jak w ogóle można się tak wypowiadać w ogóle? Uderzyć kobietę... Toż to karygodne! Ech, co to za kraj...

A tak w ogóle to dzień dobry:) Pozdrawiam serdecznie. Dzisiaj mam na 16 i nie wiem co z sobą zrobić.

Uderzyć kobietę... Toż to karygodne! Ech, co to za kraj...
Mój pogląd jest taki , że mężczyzn też nie należy bić - zaznaczam wyraźnie, żeby nikt nie miał wątpliwości.:-)

A tak serio - ostatnio o tym rozmawialiśmy z moim mężem. Model patriarchalny się posypał i zdezaktualizował, z różnych powodów - wzrost niezależności kobiet ( praca zawodowa i własne pieniądze, większa samoświadomość itp itd etc.) , ale modele alternatywne są po pierwsze mniej określone ( w układach typu partnerskiego trudno jest z góry powziąć plan i się go trzymać, nie da się wyraźnie określić ram kompetencyjnych), a po drugie u niektórych samców wywołują lęk, bo oni mają zakorzeniony w mózgach tradycyjny model męskości. I nie ważne, jak bardzo ów model jest nieaktualny i nieadekwatny do współczesnych realiów. Pozbawienie pozycji dominującego samca równa się dla takiego typa utracie męskości, więc będzie on za wszelką cenę bronił tradycyjnych wartości systemu patriarchalnego - z jasno określonymi rolami męskimi i żeńskimi, z jasnym podziałem kompetencji i z facetem w roli pana i władcy, dzierżyciela kija i marchewki.
Trudny jest ten świat, ze swoim pomieszaniem wszystkich możliwych systemów i poziomów. Wychowanie syna na porządnego faceta jawi mi się jako naprawdę trudne zadanie, mam nadzieję, że podołam...

Flo chcesz poczytać artykuł tytuł podałam tygodnik też to nie moje klimaty ale artykuł bardzo prawdziwy:-(.Gdzie niby ja piszę ,że ma być rasa panów? nic takiego nie piszę:no: pisałam jak było .Demokrację sobie wymyślili Grecy ale jak widać tylko jej marna kopia przetrwała ale zanim ją reaktywowano mieliśmy Republikę rzymska potem się przeobraziło w Cesarstwo ,które z kolei zaczęło się rozpadać na królestwa,księstwa ,potem znów jakieś republiki aż znów demokracja .Czyżby koło historii znów było w tym samym momencie?
Co ja mogę zaproponować ano nic co ja mogę? podpisywać petycje? no ale ostatnio petycja z 2 milionami podpisów do parlamentu UE wylądowała w koszu :wściekła/y:więc tylko mogę wskazywać ewentualne zagrożenia bo jak to się mówi miłe złego początki...No i tyle jeszcze raz podkreślam ,że żaden człowiek ani na miano lepszego ani gorszego nie zasługuje jest inny co niektórzy bardziej niebezpieczni dla innych i tych należy powstrzymać.
Zoyka Julka jak zawsze cudna:-)
Flo moja babcia mawiała aby tak wychować syna by w przyszłości był dobrym mężem ( większość z nich zostanie mężami nawet bez ślubu ale o tej samej funkcji)powiem bardzo to trudne zadanie .Ale mam nadzieję wykonalne:-D.
U nas leje no do przesady ileż można:-(

reklama
Oj, ale macie problemy! Ja mam w domu mezczyzne dominujacego, a tekst "tak, kochanie, oczywiscie kochanie, bedzie tak jak sobie zyczysz, kochanie" to mam opykany jak Pokora w jakiejs komedii. I ten moj mezczyzna sobie dominuje ile chce! Zawsze sie z nim zgadzam, czasem podrzucam tylko jakis szczegol do wziecia pod uwage, czasem garsc szczegolow... No i mam swoje niewazne dzialki, do ktorych mezczyzna sie nie miesza - zakupy zarciowe, ciuchowe, kuchnia, ogrodek i doniczki. I wiekszosc dziecka, zwlaszcza ta jedzaco-wydalajaca - to tez jest moje. :-D Ale tez moj mezczyzna musial zaakceptowac fakt, ze na pytanie co na obiad, moze uslyszec, zeby poczekal co zobaczy na talerzu.

Grzebiemy w kuchni, pozbywajac sie wykladziny. Wreszcie. Pod nia jest jakies stare, zjechane linoleum, ale lepszy golyLeon niz dywan w kuchni. Odkopalismy ciekawostke... Na podlodze, pod owym goloLeonem jest wylewka - uwaga - wylana dookola mebli. Meble sa zatopione w wylewce. :shocked2: Juz czuje co sie bedzie dzialo, kiedy dojdziemy w koncu kiedys do zmiany mebli...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry