reklama

Ciąża po 40

Nikt nie obiecywal ze male beda fair!:-D Co do Aventu, spotkalam sie z opiniami, ze one lubia przeciekac na gwincie. Nie wiem, nie mam wlasnych doswiadczen, z reszta jedna butelke mam wlasnie z Aventu i... ale ja glupia! Kwestia sprawdzic!
No, nie - nie przecieka.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Kłaczek, to przeciekanie mamy z głowy. Avent najbardziej odpowiada mi kształtem butelki i smoczka, jakoś tak wygląda naturalnie:) Pytanie jeszcze czy przy gotowaniu nie schodzą z nich nadruki, mam dośc przykre doświadczenia w tej kwestii.
Na kaszel zrobiłam sobie sok z cytryny z cukrem, taki aż gęsty od cukru i pomaga! Mniej kaszlę od wczoraj i jest szansa że wyjdę z tego. Katrina może też spróbuj?

Ania - ja wyparzałam w garnku, we wrzątku i nic nie odchodziło, było OK.
Ja jak mi się zaczyna jakieś coś to zaraz biorę sobie *spam* (ma wyciąg z soku z czarnej porzeczki, z malin, wit. C i wyciąg z czosnku) ja już o kaszlu zapomniałam.

Uśpiłam małolatę.......
Ja nie doradzę Wam buteleki bo jeszcze nie używałam, przydarzyło mi sie na początku podać Paci mleko zanim mi się laktacja rozkręciła, ale kupiłam do tego celu specjalną butelkę z Medeli (nie zaburzająca odruchu ssania z cyca ) bo ona szybciutko załapała w szpitalu jak to się fajnie ssa z normalnego smoka i cyrki mi przy cycu robiła. Mam kupione właśnie z Aventu 2 butelki, ale jeszcze nie używałam. Natomiast używam smoczka uspokajającego z Aventu i bardzo on Patrycji pasuje, te o anatomicznych kształtach wypluwa. W razie czego musicie każda na swoim dzieciątku potestować jaki zaakceptuje, bo z tego co dziewczyny na listopadówkakch piszą, każde dziecko woli inny rodzaj.
Zdrowiejcie dziewczyny, zdrowiejcie !!!
Chyba do wyrka wskoczę, bo mnie już sen łapie, bardzo mi brakuje możliwości napicia się normalnej kawy w ciągu dnia, teraz taka aura niekorzystna, a ja żadnego dopalacza sobie nie mogę zapodać...
Trzymajcie się do jutra!!!

Zoyka mnie sie nie podoba kształt butelek Tomee, co do kosmetyków to waham się między Nivea a Penaten... Łaziłam po stronach producentów i na pewno odpada Johnson:) Łóżeczko mamy tradycyjne drewniane z szufladą i na trzy poziomy materaca, do tego nakładany na wierzch przewijak. Wanienka do kąpieli na razie malutka z gumowymi szlaczkami na dnie. Z wózków mam dwie spacerówki jedna tradycyjna a druga trójkołowiec i zobaczę sobie później która bardziej mi będzie odpowiadać, głęboki jeszcze w sferze wyboru:-D
Majuśka korzystaj ze spania ile możesz. U nas ładna słoneczna pogoda choć niby jutro ma padać deszcz, ale słysze to od kilku dni i poza lekkim mrozikiem nocą nie widac zimy:) Jutro ma być najchłodniejszy dzień a w święta ciepło i słonecznie, zobaczymy jak prognozy się sprawdzą.
Też wskakuję do łózka, poczytam chwilkę i mam nadzieję na spokojną noc bez biegania :-D słodkich snów Dziewczyny

Ja mialam Dr Brown, swietne sa butelki, antykolkowe niby, teraz tez je chyba kupie:)

Co do wozka mam Maclarena Xlr i jako, ze rodze w maju to gondola mi niepotrzebna:) zreszta przy P. rodzilam w grudniu, tez gondoli nie miala, jezdzil w spacerowce na plasko albo w foteliku wlozonym w wozek...ta opcje bardziej lubial, zreszta on uwielbial fotelik i czesto w nim w domu 'siedzial'.
Bedziemy kupowac kolyske, a na pozniej mamy lozeczko turystyczne, takie slolidniejsze bo jak widze te w sklepach takie telepiace sie to cos mi sie robi...

hej babulce kochane

My dzisiaj bylismy sie szczepic mała ani nie pisneła a 3 kłucia były jedno w raczke i 2 w udo dzielna dziewczynka zuch . mała wazy 7200 a długa 78 , no rosnie mi modelka hehe

Ja ostatnio nie mam ochopty na nic albo taki czas albo ta pogoda na mnioe tak strasznie działa , nawet nie mam ochoty czytac co u was słychowac no okropnosc , zaraz ide spac bo na pychol padam ,

Dobranoc mamuski , maluszki zeby dały pospac a te z brzuszkami mało dolegliwosci i wedrówek nocnych

reklama
Kłaczek mam takie po Alince, tylko z nakładką - jako wyższy poziom - dla maluszka i z przewijakiem nakładanym na ten kojec. Tez teraz będzie na dole jako drugie łóżeczko.

Aniu ja tam byłam zadowolona z Aventu, mała nie miała żadnych kolek, nie ulewała, ale to może nie koniecznie zasługa firmy )zwłaszcza kolki, choć pisze, ze butelki antykolkowe).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry