reklama

Ciąża po 40

Aniu, my też AVENT używamy - już sporo gotowałam, bo odciągam, więc wiem, że napisy nie schodzą. No i smoczek nie przecieka. Śmiało mogę polecić.
Majuska, smoczki (bo nauczyłyśmy się niedawno smoczka) młodzież wciąga każdy kształt, nie jest wybredna, z tym, że w zasadzie tylko do snu. W dzień pluje w dal ;)
Kłaczku, fajny kojec, ale niestety u nas miejsca niet. Już i tak dziadek kołysko-huśtawkę nam zamontował... Sam zrobił, nie miałam serca mu odmówić, na szczęście jest demontowalna (zawieszam wtedy, kiedy chcę huśtać) no i haki w suficie do w przyszłości normalnej huśtawki można wykorzystać albo zagipsować dziury..
Marzenko, ale masz dzielną dziewczynkę :)

Dobrej nocki, papa

reklama
Cześć Dziewczyny:)
Jak zwykle pierwsza zapraszam na kawę i herbatę ;-)
Nocka minęła bez biegania do łazienki i lodówki więc jest jakaś poprawa:)
Majuśka współczuję Ci braku kawy, ciężko bez niej o poranny rozruch...
Dziękuję za Avent:-D mój wybór jest w takim razie dobry bo same pozytywy od Was słyszę. Na razie zamówiłam cztery butelką: 2 duże i 2 małe plus smoczki do nich rozmiar 1. Do ssania też Avent na wszelki wypadek, zobaczymy czy Malutka będzie chciała smoka na uspokojenie.
Kłaczek to jest takie kojco-łózeczko? nie wiem jak to nazwać fachowo:) Ja się nastawiam na leżaczek w saloniku bo wygodnie go przenieść i w razie czego będę mogła Wandę zabrać ze sobą do kuchni. Wózek koniecznie głęboki bo to kwiecień będzie a planuję dużo czasu spędzać w ogrodzie żeby się wietrzyła i uodpraniała. Zresztą zawsze jest tyle pracy przy kwiatach i warzywach, że po prostu będę musiała zabierać ją ze sobą aby cokolwiek zrobić na grządkach i rabatach.
Zoyka wspólczuję Ci drętwienia palców, panujesz nad cukrem i nową dietą?
Miłego dnia :-D

Dzień dobry :)
Aniu, w razie gdyby Wandzia nie chciała smoka - nie zniechęcaj się - nasza dopiero od jakichś dwóch tygodni nie pluje notorycznie. Znaczy kiedy nie śpi - pluje, ale kiedy jest senna, przykładam jej pieluszkę do buzi bo kojarzy to z karmieniem i uruchamia odruch ssania (jak porządnie zassie to zabieram pieluszkę) no i zasypia. Muszę Ci powiedzieć, że od kiedy toleruje smoczek to z zasypianiem prawie nie mam problemów czasem trzeba ją utulić przed snem, ale krótko, a zasypia sama w łóżeczku. Ni i jak wypluje smoka to w nocy się nie budzi.
Wyspałaś się troszkę, jak widzę ;)
Stukam się zieloną herbatką :)

Śnieg pada:szok: ale koszmar... ja nie chcę! Było fajnie bez białego i niech tak zostanie.... Podobno tylko dziś a od jutra ma być na komnkretnym plusie i tego się trzymam. Uffff
Basiu dziękuję :-D Z Maćkiem miałam tak smiesznie, otóż mały grzdyl upodobał sobie jeden smoczek a mieliśmy psa który namiętnie te smoczki mu gryzł. Smoczek był rozkoszny dla dziewczynki bo miał kształt margarytki - białe płatki kwiatka otaczające żółty srodeczek:) Tylko ten i żaden inny, musiałam kupowac na zapas bo sunia zjadała. W końcu się wkurzyłam i kupiłam całą paletkę smoków, bo czasy były ciężkie i trudno cokolwiek kupić... Schowałam chyba ze 30 sztuk w szufladzie i wyciagałam po kolei. W końcu zapas się skończył, kupić nie można już było. Inne smoki leciały z wrzaskiem w kąt. Maciej już duży był, powiedziałam że pies zjadł i nie ma innego a on mi (trochę już seplenił) że w takim razie on nie chce smoczka. I tak sam zakończył spanie ze smokiem ignorując inne kształty. Śmiesznie wyglądał chłopak z kwiatuszkiem w buziaku :-D Filip w ogóle nie chciał smoczka, zasypiał bez niczego tuląc do siebie pluszowego misia którego dostał jak miał 3 miesiące. Do dzisiaj śpi z tym misiem:) Stare chłopisko, ale Pan Miś Adaś (bo tak ma na imię w pełnym brzmieniu) jest niezastąpiony i wszędzie z nim jeździ. Miś już lekko łysy, pozszywany wielokrotnie, prany z uczuciem w delikatnych płynach jest najukochańszy:)
Zoyka ja mam tylko jeden komplet kupiony plus cztery prześcieradła z gumką. Resztę szyła moja mama z flaneli. :-D
Dobrze, że jakoś sobie radzisz z dietą i słuchaj lekarza. W końcu jakoś opanujecie cukier a potem już poród. Ty jesteś lutowa 2012?

Ostatnia edycja:
My musimy odśnieżać podwórko, wjazd i chodnik przed posesją. Ja już nie mam siły na to więc lepiej niech to się stopi bo za nieodśnieżenie chodnika grozi mandat od straży gminnej:eek: Podwórko też nie jest małe... Rok temu odsnieżałam je pięc godzin i naprawdę to obłęd.
Do szycia wykorzystałam dwa nowiutkie prześcieradła flanelowe i wyszły z nich cztery komplety: dwa niebieskie i dwa łososiowe, kupiony też jest z flaneli ale żółtej. Prześcieradła są mięciutkie jakby flanelka z dodatkiem czegoś rozciągliwego białe i żółte:-D nie mam jeszcze nic do wózka ale materiał już leży w szafie i też na pewno będzie pościel szyta. Nie ukrywam, że to w ramach oszczędności bo ceny pościeli mnie po prostu zabiły....

ESOŁYCH WIĄT
Moje kochane :)
Postanowiłam już wcześniej złożyć Wam życzenia z okazji Bożego Narodzenia. Życzę Wam spełnienia najskrytszych marzeń i małej dzieciny upragnionej przez Was wszystkie. Aby nadchodzący Nowy Rok wlał w Wasze serca nową nadzieję i pozwolił cieszyć się życiem pełnym sukcesów, miłości i wszelkiego dobrobytu. Ciężaróweczkom życzę bezbolesnego rozwiązania i zdrowych dzieciaczków a mamuśkom pociechy ze swoich maleństw :)

Jestem przerażona pogodą! od rana sypie śnieg i wszystko już zaczyna być białe... U nas nie jeżdżą pługi i solarki więc za chwilę będzie lodowisko na drodze i kompletny brak przejezdnośći. Znowu będę się okropnie denerwować powrotem Roberta do domu żeby gdzieś nie wpadł w poslizg:-( Te 16 km z Oławy do domu to zawsze jest koszmar pokonywany z maksymalną prędkością 30 km/h... Nawet jak zaraz przestanie padać to i tak nie stopnieje do wieczora.... A miało być tak pięknie bez śniegu!

Ania - ja musiałam zacząć używać smoka, bo gdzieś około 5-6 tyg. Alinka miała tak silny odruch ssania, że najchetniej cały dzień ciągnęłaby butlę, a nie tędy droga. Dlatego zaczęłam dawać jej smoka, nie musiałam jej smokiem uspokajać. Na szczęście szybko okazało się, że potrzebuje go tylko do zasypiania i tylko wtedy się o niego dopominała.

Katrina no właśnie wszystko zależy od dziecka. Jak widziałaś mój starszy bez smoka nie dawał rady i to dobrze ze dwa lata a młodszy smoczka w ogóle nie chciał. Teraz zaopatruję się na wszelki wypadek bo nigdy nie wiadomo co córcia sobie wymysli :-D a lepszy smok niż ssanie kciuka czy wiszenie przy cycu żeby dziecko spało... Poza tym ssanie palca powoduje krzywy zgryz a tego lepiej uniknąć w dobie smoczków ergonomicznych i nie niszczących uzębienia:)

reklama
Katrina, widzialam takie na ebay'u, ale daleko by trzeba po nie jechac. Z reszta nie ta cena, a ja to kupilam bez jakiegos wiekszego parcia - po prostu skoro blisko i tak tanio, to uznalam ze moze byc.
Barbara, u nas na poczatek to pewnie bedzie funkcjonowala wkladka do gondoli wozka, potem pewnie lezaczek, ale jak maly troszke podrosnie i zrobi sie pelzajaco-turlajacy, to wlasnie takie lozeczko... Bo tak na podloge... Zbieralby tylko klaki.
Anka, fachowo to jest lozeczko turystyczne. To sie sklada i pakuje w torbe. Uznalam ze nada sie na kojec w ciagu dnia, poki maly nie bedzie mobilny, a jadac do PL bedzie mu mozna zabrac "znajomy mebel" co tez nie jest bez znaczenia. Mamy lezaczek tez - taki prosciutki, ale on ma swoj udzwig, poza tym unieruchamia dzieciaka, wiec wiadomo ze na dluzsza mete maly w nim nie posiedzi i dosc szybko wyrosnie. Lezaczek kiedys mi sie sprawdzil oblednie i nie zrezygnowalabym z takiego mebelka, ale takie lozeczko wydaje mi sie niezla alternatywa koca na podlodze w sytuacji kiedy po domu laza (i klacza sie) zwierzaki.
Zoyka, ja ma poscieli do lozeczka 4 kompleciki - kora, flanela, plocienko bawelniane. 3 kupilam uzywane w PL, bo "tematycznie" pasowaly do idei, 1 w UK. I mam w nosie. Mamy kupe rzeczy dla malego "z drugiej reki" i nie widzde w tym problemu. Dziecko bedzie funkiel nowka, reszta moze byc "przelatana".

Co do smoczka... Adam nie uzywal do 6 miesiaca zycia, kiedy to zapoznal sie ze zmoczkiem u mojej kolezanki. Wieczorem juz darl paszcze i potem do 2 lat chodzil mi ze smoczkiem. Ciezko bylo oduczyc. Bliznieta smoczek zalapaly szybko, bo mialam problem zeby nadazyc z karmieniem i "zatyczka" sie przydawala. Teraz... Sprobuje bez smoka.

Rajmund mi sie rozlozyl. W nocy goraczka, katar, kaszle... Gryba jak zloto. To w kategorii wesolych Swiat najlepsze co sie dalo wymyslic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry