No Tobie
kłaczku grypa to na pewno nie jest potrzebna, pewnie jakoś strasznie niebezpieczna dla malucha nie jest na tym etapie, ale Tobie po co dodatkowa mordęga i kondycyjne nadwyrężenie. Jak "glut" zgubiony to już lada chwilka

) Ja zgubiłam w dniu porodu

Oby Rajmund szybko wyzdrowiał, bo przeciez ma Cię wspierać !! Powiedz mu, że wszystkie 40-tki trzymają za niego kciuki:-)
Marzenko ja Cię podziwiam, za te pierogi, nigdy nie umiałam robić i nigdy się już pewnie nie nauczę:-):-) Skoro bez niemowlaka nie znalazłam nigdy na to czasu to co dopiero teraz

))
Moja Paćka niedobra od wczoraj, nie wiem czego, już nie mogłam z nią wytrzymać od rana, dopiero zabranie na spacer pomogło, ale pewnie zaraz wstanie i się zacznie popołudniowe "kolędowanie", w nocy od drugiej do piątej nie spała tylko wierciła się i stękała...masakra, możliwe, że to rozdrażnienie po poniedziałkowym szczepieniu??? ...Bo sama nie wiem co jej się dzieje
Kłaczku kojec super, tez będe taki miała , znajoma mi pożycza, tak jak piszesz przy gromadce futrzaków i stojących w sumie w zasięgu raczkującego dziecka kuwetach, jak znalazł
A ja mam tylko jeden komplet pościeli - bawełniany i dwa prześcieradełka na gumkach. Na razie mi to wystarcza, bo młoda i tak śpi w nocy z nami, kołderki nie używam, prześcieradełka zmieniam tylko. Potem dokupię coś na zmianę

Z wózka X-landera XQ jestem póki co zadowolona, używamy gondoli na razie, młoda się spokojnie mieści w niej w kombinezonie, wózek jest mięciutko wymoszczony więc nie potrzebuję też do niego pościeli

A z kosmetyków mam zakupionych kilka z HIPPa, ale w sumie nie używam, mam w ruchu właściwie tylko 3 kosmetyki

))) Do smarowania pupki przy przewijaniu : Linomag maść z Ziołoleku ( rewelacyjna skórka, zero odparzeń i krostek ), do kąpieli używam emulsji Oilatum soft, nie trzeba potem dziecka niczym oliwić, skórka mięciutka i gładka, no i na spacerki smaruje jej buzię kremem Nivea na każda pogodę, jest superowy, fajnie natłuszcza , buźka gładziutka. Odpukać nie mamy żadnych problemów skórnych, czasem jakaś potówka się pojawi lub jakaś inna mała krostka.