reklama

Ciąża po 40

Basiu ja ma mam kilka zabawek i je wyprałam w Dzidziusiu, ale podejrzewam, że to tylko ten jeden raz, jak pomyślę co będzie potem jak młode zaczną raczkować to już wogóle sajgon, staram się sprzątać na bieżąco w chałupie ale przy 4 dorosłych i 3 futrzakach nie da się mieć czystych podłóg, strach pomyśleć co wtedy będzie w buźce lądować :-D
Kłaczku co to masz za nowy suwaczek, jak to działa??? A tak wogóle to jak Wam idzie praca nad sylwetką, bo mi nie idzie , waga się zatrzymała na 68 kg i koniec, chciałabym na niej zobaczyć max 60kg

Dziewczyny, a co powiecie na tą akcję w Sosnowcu, gdzie maleńką 6-cio miesięczną dziewczynkę porwano, ja jestem zdruzgotana, nie wyobrażam sobie nawet co rodzice przeżywają, po prostu niewyobrażalny koszmar, teraz jak się ma swoje takie malutkie to po prostu aż mnie skręca:no:

reklama
Misia, Mlodszy widocznie uznal ze lepiej raz a dobrze niz sie rozdrabniac.:-D
Majuska, to suwaczek na wage - rodzaj motywacji. Musze zwalic sporo, a przynajmniej jak najwiecej nim znow zajde w ciaze, wiec wrzucilam sobie takie cos i pod grozba publicznej kompromitqcji musze sie trzymac zalozen. ;-)

Cześć:)
dopiero teraz mam sekundkę żeby usiąść.... i tak zaraz lecę do kuchni bo dziś wg życzenia jajka w sosie tatarskim na kolację :)))
Misia ja swoim cięłam włosy aż błyskało, obcinanie wzmacnia włos i dziecko wygląda estetycznie. Co prawda niektórzy twierdzą że do roczku nie powinno się ścinac, ale nigdy tego nie przestrzegałam. Zawsze mieli krótko ściete fryzurki :-D Dynię robię tylko occie, co zapewne młodego nie satysfakcjonuje;-)
Zoyka z tego co wiem to śliwki koszmarnie podnoszą cukier, więc z tym lepiej uważać... błonnik i jogurty z otrębami powinny dać jakiś efekt.

Dzięki dziewczyny :) Wprawdzie gdzieś tam w środku miałam nikłą nadzieję, że jest jakiś cudowny sposób odkażania tych zabawek, jednak poważnie liczyłam się z koniecznością ich wyprania. Trudno :) Pluszakiem bawi się na razie tylko jednym, czarno białym tygrysem i on został w pralce wyprany ale te inne są z gładkiego materiału, może ręcznie wypiorę, to aż tak nie zbrzydną ;)
Aniu, a dlaczego do roczku się nie powinno ścinać włosków?
Majuska, to straszne w tym Sosnowcu. Ja nie wyobrażam sobie siebie na miejscu tamtej matki, nie wiem co bym zrobiła. Nawet jak mi mała daje w kość to i tak tak bardzo ją kocham. Mam nadzieję, że policja znajdzie to dziecko, zanim stanie się coś złego.
A z tą czystością to nie ma co przesadzać - znaczy czysto ma być w miarę możliwości, ale przecież nie sterylnie. Zresztą dzieci w piaskownicy jedzą piasek i mrówki i zdrowe są ;)

Ha, ja czasem (ostatnio rzadko) bywam na ciuchach i wygrzebałam dla swojej dziewczynki sukieneczkę i bluzeczkę na lato - musżę Wam pokazać bo tak mi się podobają.
bluzeczka.jpgsukienka.jpg

Sukienka ma troszkę bardziej intensywny kolor :)

Majuska z tą akcją to niezła jazda....Małej dzisiaj na krok na spacerze z oka nie spuszczałam i się zastanawiam czy na tarasie ma stać:no: T muszę powiedzieć ...bramę mamy ale furtki jeszcze nie musimy szybko dorobić
ta Magda taka fajniutka...co za nieszczęście dla tej rodziny:no: trzymam kciuki żeby znaleźli tego kogoś i te Małą

Kłaczku jak ja lubie te Twoje opisy wydarzeń :-D:-D

co do wagi to ja juz 57 ważę poleciałam tarczycę nawet badać czy to nie od tego ale tarczyca ok widać taki młyn przy Małej że gubię te kg gdzie popadnie:baffled:ale juz na buzi to nie fajnie wygląda wiadomo w tym wieku...
moi jutro jadą na narty bo się ferie u nas zaczynają a ja z Haneczką zostajemy - fajnie będzie zero obiadów, zmywarek, sprzątania, no i prania dużo mniej:happy:
częściej tu zajrzę pewnie:)
Basiu ja to bym prała w pralce - trudno brzydkie ale czyste:)
a mnie Basiu te humory niedobre trzymają cały czas choć widzę że ostatnio sie poprawia ale ja tak będę miała aż z domu sama nie wylezę tak regularniej czyli praca bo ten dzień świstaka mnie rozwala zwyczajnie:) a Malutka moja też taaaaka kochana nawet jak drzeje tę papę w nocy od 3 do 5 cipa jedna

Ostatnia edycja:
Basiu śliczne ciuszki, oby juz była taka pogoda, żeby można nasze księżniczki wystroić w te sukienunie, póki co to jak mam młoda pakować w te kombinezony i kocyki na spacer to mi słabo:no:...a skoro o spacerach to co sądzicie o jutrze, u nas ma być -8, iśc z młodą czy nie?? Tak na poł godzinki - 45 minut?? Sama nie wiem, ona jak nie pośpi na spacerze to maruderstwo jest straszne, te mrozy to tak przez tydzień na pewno jeszcze u nas mają być:baffled:
Basiu ja miśków nie prałam, bo na razie się nimi ni ebawi, tylko mam takie grzechotko-gryzaki z elementami materiałowymi i prałam to ręcznie, miśki pewnie prałabym w pralce ;)
Gosiu to Ty chudzina już jesteś, ale Ci zazdroszczę:happy2:
Kłaczku a TY jakąś dietę stosujesz, jaki masz plan na to schudnięcie??

Majuska słyszałam że ta białkowa jest skuteczna tylko słaba dla zdrowia podobno.... mój T chce stosować bo prosta....
a ja bym szła przy 8 na spacer tylko krem i jakiś kocyczek wokół buziolka słynna Regina mówiła że wyłazić z domu, wyłazić a dzidzi tylko nosek ma wystawać:tak:

Barbara, fajne ubranka! Brakuje mi polowan po szmatlexach - te tutaj to takie byle co maluskie...
Majuska, przede wszystkim dieta Hanki Bielickiej, poza tym wypad ze wszystkim co slodkie no i wiecej warzyw mniej kluchow. Wiadomo ze nic drastycznego bo chce zachowac laktacje, ale jednoczesnie musze zapanowac nieco nad masa ciala bo mi po ciazy zas zostalo marne 13kg. Z czego zgubilam juz troszke, ale to malo.

NO własnie , teraz to raczej nic drastycznego nie wdrożymy, mi tez na laktacji zależy, a żreć chce mi się ciągle , no i niestety podjadam, bez przerwy jakieś jogurciki, wafelki ryżowe i tego typu sprawy, nie tyje , ale i waga nie leci....mam nadzieję, że na wiosnę więcej czasu poza domem i inne nastawienie to może mniej będę żarła. A dieta białkowa Gosiu jest rzeczywiście skuteczna, stosowałam, zrzuciłam 6 kg w miesiąc, ale nie stosowałam jej ściśle, bo pozwalałam sobie na browar na weekendach, moja kumpela poleciała na tej diecie 14 kg, jak kompletnie nie będe sobie mogła w żaden sposób poradzić ze zbędnymi kilogramami to trochę postosuję tą dietę. Jak się ociepli to zamierzam się wyposażyć w chustę i łazić z młodą i moją suką na długie spacery, może to coś pomoże:-D

reklama
Majuska 'u nas' (okolica rzeszowa) maja byc teraz mrozy codziennie wieksze i wcale nie tylko tydzien bo zima teraz ma sie zaczac na dobre:) -8 st jak najbardziej bierz mala i na spacer idzcie, przy -20 bedziesz sie zastanawiac..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry