reklama

Ciąża po 40

Barbara, ja tej oslonki nie zakladam na wiatr, tylko na deszcz. Bo jak tu wieje tak normalnie, to wystarcza podniesiona budka wozka, a jak pizdzi, to predzej wozek z oslonka by do Krainy Oz odlecial niz bez niej. Na mroz... Coz - zalozylabym oslonke bo wydaje mi sie ze pod nia wytworzy sie jednak ciut cieplejsze powietrze, podobnie jak pod namiotem. Niby odrobine, ale zawsze. No i krem na buzie obowiazkowo.
Katrina, wyjsciowy brzucholek masz.
Anka_d, co do obcinania wlosow... Moje Bable mialy golone lby do drugiego roku zycia bo jak sie zeszly to sie za wlosy darly, w 3 r.z. zaczelam Mryni wloski zapuszczac, sciela je jak dorosla i miala wtedy wlosy po kolana. No i geste, mocne. Pewnie ze scinaniem nie mialo to nic wspolnego, ale faktem jest ze ominelismy etap cienkich piorek. Wojtek tez ma super wlosy - geste, grube...

reklama
Cześć :)

Ile czasu gotuje się pieluchy ?

Zoyka, a Ty to gotujesz w garze?? Ja bym to do pralki na 90 stopni wrzuciła chyba..a w garze to nie mam pojęcia:eek:

Katrina cudny i bardzo zgrabny brzuś:-)

Obleciałam spacer, poubierałam młoda na wielowarstwową cebulkę, nakryłam porządnie kocykiem, tak jak Gosia wg słynnej juz na całą Polskę Reginy zalecała, że tylko nosek wystawał i chyba w porządku bo cieplutka była jak ja po spacerku wyjęłam, tylko policzki zimne, ale mocno kremikiem nasmarowane, więc chyba spoko :) Było -10 u nas:szok: Ja też sobie nasmarowałam pyszczydło tym Paćki kremem, jest bardzo fajny polecam - Nivea na każda pogodę :)
A swoją drogą Regina ciekawe imię, jak to się zdrabnia??
Młoda nadal kima w łóżeczku, to chyba stanę do garów.........

Zoyka się gotująco obśmiałam ... :-D wybacz ...
żeby nie było podawm Wam tytuły, żeby nie było że księgarnię polecam ;-) można odebrać w księgarni bo to też sieciówka i nie jest to empik albo poczta / kurier:
Tarecy Hogg Język niemowląt (polecił mi to pan od rehabilitacji) i Karin Schutt Baby Fun :-)
bardzo fajne książeczki :-)
Z Młodym zrobiliśmy rundę :-D po kwadracie ... słonecznie i mroźno ... młody warstw kilka i dwa kocyki ... ale był cieplutki jak wróciliśmy do domu i nawet mu się zasnęło na godzinę na tym mrozie :-D

Oj tam oj tam Zoyka, najwyżej zjecie potem sobie na kolację taki pyszny bulionik pieluchowy:-D Ale nie ma się co śmiać, nasze mamuśki tak gotowały w garach:szok:
Język niemowląt mam do podesłania na maila w wersji elektronicznej jak która chce...na razie doszłam do momentu jak robi się test jakim typem jest Twoje dziecko i wyszło mi, że Średniaczkiem, całkiem nieźle, Ty misia już robiłaś??

tak robiłąm teścik :-D ale albo ja kłamałam albo me dziecię zrobiło przede mną ten test bo mi wyszło że to Aniołkowy-Średniak :-D
tak książka jest tendencyjna :-D a już test to w 100% :-D
mnie bardziej się podoba ta druga książeczka: sa rózne ćwiczenia - np. jakiś lajtowy Woyta :-) robimy sobie ćwiczenia co rano i Młody się śmieje jak oszalały :-D Jeszcze gdyby on chciał jeść ... to byłby w 1000% aniołkiem ... dziś znó batalia obiadowa: 60 minut ....... :szok:

Dziewczyny wysłałam Wam, jakby coś nie doszło to dajcie znać.

Ja jak młodą zmuszam do leżenia na brzuchu ( ona zdecydowanie woli plecki ) to sie normalnie pręży i stęka tak głośno, jakby miała wyjść z siebie, takie mamy ćwiczenia póki co :) No i te mostki robi, ale to głównie jak jest golutka przed kąpielą na przewijaku, mówię Wam, komedia jest :)

Zoyka upłakałam się ze smiechu, cudowne zakończenie wieczoru Ty Nasza Blondyneczko :-D
Kłaczek chłopaków cięłam krótko, na jeżyka a potem mieli trochę dłuższe a teraz sami maszynką lecą niemal na łysinkę.. ale to ich głowy i niech decydują :))
Basiu na razie mam gumeczki z wiewiórkami, dalej poszukuję spinek do włosów :))))

Dziś udałam się do fryzjera, stylisty i kompletnie zmieniłam uczesanie :-D na takie perspektywiczne że jak włosy urosną to nadal będa wyglądały jakby prosto po ścięciu :) tylko będą trochę dłuższe co nada nawet włosom wdzięku i wyglądu:)

Zoyka czy dużym nietaktem będzie pytanie: skąd TY bierzesz te wszystkie pytania ?? :-D
jak jest napisane że do prania ręcznego znaczy się do pralki typu Frania się nadają ... w innych automatach może faktycznie jakieś glutowate G wyjść :-D Kup bobasa, białego jelenia i upierz a nie płatki ... w sumie mam w piwnicy kocioł ... mogłabym Ci podesłać :-D

reklama
Zoyka to masz jak ja! Majac jedynie Franie, pieluchy gotowalam w wielkim garze, dawalam do tego szare mydlo. Jak dlugo? Do skutku!:-D

Bylismy dzis na lansiku w Prajmanim. No, bo rozm. 56 nam sie powoli wykrusza, a nastepny mielismy 3-6m-cy, czyli drobna luka w rozmiarowce. Bo ja sie nie kapnelam, ze newborn a 0-3 to dwie rozne sprawy. No i maly narobil w sklepie wrzasku oczywiscie, ale dal sie spacyfikowac smoczkiem. Przy kasie jakas kobitka zaczela sie nad nim rozczulac jaki on slodki, jak sobie cichutko spi... Nie slyszala go chwile wczesniej... Mowie ze grzeczny o ile nie glodny, a jak sobie przypomni to jest naprawde rozdarty - chyba nie uwierzyla. :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry