reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny, wyglada na to ze to mleko. Kupilam Aptamil i zaczelam go wczoraj podawac - w nocy byla kupa rzadsza, ale zolta jedynie z jakas resztka zielonego. Mniej jednolita, jakby wiecej z grudkami, nieco rzadsza, ale zolciutka i bez sluzu nadal. Czyli zostajemy na Aptamilu chyba. Zeby bylo smieszniej, dzis nie ma nowych krostek... Czyzby to tez mleko?? Maly dalej zagazowany jak cholera, ale nie ma kolek, tylko wypierduje cale symfonie. Mysle ze polyka duzo powietrza przy karmieniu butelka - mimo ze to smoczek dla noworodkow, jednak idzie mu tak ostro ze czasem az sie krztusi. Jedziemy na smoczkach Aventu - Tommy leje jeszcze bardziej.

reklama
O widzisz kłaczku-jestem dzięki Wam bogatsza o doświadczenie kupkowo-mlekowe.

Ania, oj dłuży się , dłuży. Z jednej strony cieszę się ze wszystko gra i będzie o terminie, z drugiej strony boję sie ze będzie zbyt duża ( ostatnio miała 3500 a dziś 4100). dzisiaj gin powiedział ze kobiety przy kości rodzą szybko. Chyba miał na myśli moją szeroka pupę i biodra :D

Pogoda u nas hardcorowa. Jest biało, mroźno i ślicznie. Koszmar zaczyna się gdy trzeba jeździć autem. Drogi sa w fatalnym stanie, nieodśnieżone. Widać ze coś odśnieżało ale to było dawano. Generalnie sa koleiny, pełno błota pośniegowego a wszyscy poruszają sie 30km/godz

U nas tez przymrozilo. No, nie to co w PL, snieg tylko polatuje, ale temperatura nawet w dzien nie chce wyjsc powyzej zera. Lansik z Mlodszym dzis jak zawsze, ale wlozylam mu pod kombinezon polarowy dresik, zamiast jak zawsze tylko body i pajacyk. Zapowiadaja pogorszenie pogody - ma byc zimno i ma padac deszcz ze sniegiem. Fuj! Na taka pogode to nam sie nie bedzie chcialo z domu wychodzic - Mlodszy ma oslone na wozek jakby co, ale ja... Parasol na tym wietrze to sobie odleci.

Cieszę się Dziewczęta, że u Was wszystko OK ... Dłuzy się ten koniec i nic na to nie poradzisz :-) Najważniejsze Zoyka że wszystko OK... Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też chudłam - z każdą wizytą było mnie mniej :-D
Aniu Żmijka jak widzisz jest w normie, poza tym masz za 2 dni wizytę - tylko na boga leż i nie szalej - bo wpadnę do tej Twojej Oławy i Cię przykuje do ... kaloryfera :-D
Kłaczku jak widzisz czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze :-) Może to faktycznie wina mleka ? i sama zmiana wystarczy :-) Kłaczku ja ma bielizne termiczna, kurteczkę z kapturem softshelową, śniegowce, gumowce i dajemy radę w każdą pogodę :-D nie lubie parasoli, nie chadzam z nimi ... gubie, zostawiam ...
A co do lekarza i tego artykułu do którego link wrzuciłaś ... zdarzają się błędy i zaniedbania i dziennikarze, którzy żyja z wierszówki... A prawda też jest taka że u kobiet 35+ każdy na dzień dobry szuka chorób a u tych młodszych dziewczyn NIE - bo przecież to najlepszy wiek. Moja znajoma urodzila dziecko z ZD w wieku 25-26 lat - chodziła prywatnie to lekarza, na USG - nie będę tutaj opisywała wszystkieg, róznica polega na tym, że nie pobiegła do prasy...

Misia, ja nic nie linkowalam...:-p Co do rozwiazan, to chyba bylo mleko... Dzis jeszcze nie bylo kupy, prychow nowych dalej nie widze i jesli nie wylaza na piersiach to chyba nie ma... Mlodszy zaczal dziwnie jesc - podjada 20-30ml, robi pauze na odbicie i drzemke, dojada kolejne 20-30ml i tak na raty, w ciagu godzinki opiernicza te swoje 120ml. A niech sobie robi co chce byle nie rzygal bo dotad jak sobie dobrze nie dobil (a odbija straszliwie), to rzygal - standard - wiec jak sobie odbija na raty to chyba nawet lepiej. Kurcze, pierwszy raz mam takie malenstwo na mieszance. Zwykle zaczynalam dokarmiac minimum 3 miesieczne, wiec znowu testuje nowe drozki.
Sledze informacje dotyczace Madzi... Ciary mnie przechodza, ale mam wrazenie ze niejedno g.. jeszcze tu wyplynie. To sie nadal nie trzyma kupy.

Misia zapraszam do Oławy, szukaj mnie w promieniu 16 km od miasteczka. Azymut ustaw na poniemiecką riunę z drewnianą bramą wjazdową :-p Znak szczególny: brązowy dach z okragłym metalowym kominem :rofl2: Tylko uważaj, bo u mnie nie ma sniegu i zaprzęg z Rudolfem się nie przedostanie :)))))

Zoyka wrzuciła link :-) bo sama chodzi do tego lekarza o kórym była mowa w artylule i który nie wykrył wady u dziecka swojej pacjentki ...
Zoyka dobrze zrobiłas, że spytałaś go o to :-) bo z tego co pamiętam z artylułu to jego wypowiedzi były mocno okrojone.
Kłaczku ja nie śledze, nie dowiemy się jak było naprawdę to po pierwsze no i ... tego się nie da ani zrozumieć, ani umyśłem ogarnąć ...
Aniu - spokojnie a nie pamietasz że Rudolf fruwać potrafi tylko moje gabaryty rozsadzą Ci komin :-p

Ostatnia edycja:
Misia nie ma problemu, jak się zaklinujesz to pociagnę za nogi a komin ma tylko 17 metrów długości :-D będziesz miała dłuuuuugi lot i wylądujesz w łazience w umywalce :-D akurat w sam raz żeby się wyczochrać z sadzy :-D

tiaaa walnę łbem o umywalkę i mi śrubki powypadają :-( a przy okazji mój mózg się wstrząśnie ... a może zmiesza :-D tak czy siak - siedź na tyłku bo zaprzęg św. mikołaja jak wpadnie do Ciebie to ... :-p

reklama
Misia śrubki są niezwykle potrzebne, będzie na czym powiesić wieszaczek na papier wyższej użyteczności:-p Kołeczki rozporowe też posiadasz w swoim asortymencie? :-D
Znowu ścina mróz a niby dziś miało być cieplej.... nie czuję różnicy albo jestem zwyczajnie przemarznięta, bo założyłam grube frotte skarpetki zwane przeze mnie glistami z racji długości pod kolana i różowych pasków w ciemniejszym i jasniejszym odcieniu :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry