reklama

Ciąża po 40

reklama
Zoyka powoli cięcie się zagoi, macica szybko się obkurczy i zostaną fałdki i brzuszek :-D Dobrze, że Jarek tak się cieszy, zobaczysz że Julka rozpuszczona będzie jak dziadowski bicz:)))
Majuska kiedyś wygoniła mojego chłopa na zakupy własnie celem kupienia owego bicza do rozpuszczania Wandzi, Ciebie czeka to samo :-D

Dziewczyny,

jak przywiozłyście dziecko ze szpitala to spało z wami czy samo w łóżeczku ?
Moje w szpitalu spało ze mną. Właściwie to ono spało a ja czuwałam. Teraz się boje zostawić w łóżeczku na noc.

Jak się boisz to bierz do siebie.Ja to najstarszego kładłam w łóżeczku w środku nocy się darł do cyca i już przy mnie do rana zostawał.

O poście po porodowym to wiem .Przecież to nie moje pierwsze dziecko.Jak karmiłam piersią to też parę miesięcy miesiączki nie miałam..

że tak się wtrącę. Położna w szpitalu powiedziała,że po porodzie nie ma miesiączki ale jest owulacja i można zajść w ciążę.

To znaczy powiem tak nigdy nie wiadomo kiedy ta owulacja wystąpi.Ja tak zaszłam w ciążę z drugim synem bo właśnie nie miałam miesiączki.Przy karmieniu piersią owulacja często jest na dosć długo wstrzymana.Raczej uwazaj no chyba ,że chcesz Julce od razu fundnąć rodzeństwo.

Zoyka, malego kladlam spac do lozeczka, ale potem bralam do nas i juz z nami spal. No i tak zostalo - idzie spac do lozeczka, a ze w nocy czesto mu sie ulewa mimo odbicia, to wole go miec na oku, wiec spi z nami.
Co do miesiaczki po porodzie... Jakis czas jej nie ma, ale przeciez nim bedzie miesiaczka, bedzie owulacja bo tak wyglada nasza fizjologia, wiec... jak nie planujemy ciazy to lepiej uwazac. No a tatus ma byc zakochany - takie jest prawo buszu.\
A tak w temacie duze dziecko... Największy noworodek na Pomorzu! Waży prawie 7 kilogramów! - DziennikBaltycki.pl Juz mnie tylek boli.;-)

reklama
Zoyka piekna duza Julka :-))) gratulacje!!
Wspolczuje przezyc szpitalnych, ale na szczescie masz to juz za soba! co do znieczulenia w kregoslup to pikus dla mnie przy tym zakladaniu i wyciaganiu cewnika...straszne.
Co do mleka to podobno Bebilon najlepszy ze wszystkich, tez tylko to dawalam.
Z pokarmem roznie bywa, tez nie mialam 2 dni a pozniej przyszedl, ale juz mialam tak zjedzone cycki ze krew sie lala wiec nie dalam rady... ale powodzenia!!
Co do spania to w szpitalu jak bralam mlodego do siebie to polozna kazala odkladac do lozeczka. W domu tez chcialam zeby spal w lozeczku i nie przyzyczail sie do spania z nami wiec tak bylo. Zreszta balabym sie, ze przygniote, mm tez.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry