Zoyka po pierwsze spokojnie bo to sie Julce udzieli :-) u mnie od panikowania jest m. ... ja też byłam przerażona - siedziałam i patrzyłam na ten kosmos...
wg mojej mądrej ksiązki pt. Twoje niemowle tydzień po tygodniu, w tygodniu zero - bo tak jest ten czas przez autorki okreslony: karmienie od 460 do 600 ml dziennie (30-90 na jedno karmienie) i następuje do dośc nieregularnie nawet d0 12 razy na dobę. Pampersów też może zabrudzić do 12 na dobę, a kupiszon powinien być kostystencji i koloru musztardy (jak ładnie panie okresliły: "francuskiej musztardy") przy karmieniu piersią, a na flaszcze: gęstsza i bardziej brązowa

Ta lużniejsza kupa to może być wynik zmiany mleka, ale też spokojnie - najwaznijesze żebyś obserwowała w jaką stronę te kupiszony "idą".
Wczoraj Młodemu obcięłam pióra, bo mmnie juz irytowały ... i wczoraj pierwszy raz wsadził stopę do ust

Niestety obawiam się, że młody będzie miał baaaaaaaardzo jasne włosy, my z m. też mieliśmy taki biały blond a teraz z nas szatany ;-)
Witaj Sandy :-) nie wszystkie to pindy wierz mi

moja "pinda" była miła i miło nam się gawędziło ale mało pomocna tak naprawdę. Pani przez wiele lat przepracowałą jako położna i o tym miała pojęcie, natomiast w ramach redukcji etatów aby sobie spokojnie dopracowała do emerytury zaczęła chodzić na patronaże...
W Szpitalu w którym rodziłam natomiast, pracowała po studiach moja baaaardzo bliska koleżanka - ekipa ta sama od ponad 20 lat, zmieniają się mody, odrynatorzy i wizje konsultantów ale nie tych pań... Są zmęczone robieniem przez szefów kolejnego ISSO, certyfikatu ... dla więksozści z nich ta praca dawno rpzestalą być pasją i nie potrafią tego ukryć w kontakatach z pacjentami ... Najgorzej wspominam pielęgniarkę, która została przesunięta z wcześniaków (siedziała "na monitorach") na oddział. Zwyczajnie było widać, że bardzo delikatnie mówiąc denerwują ją te baby ich pytania i ich dzieci ...